karabin Napisano 18 Sierpień 2011 Share Napisano 18 Sierpień 2011 Dokładnie:)na tym złomowisku mam monopol,można rzec przyjemne z pożytecznym a odznaczenia gostek w mosiądzu przyniósł.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 19 Sierpień 2011 Share Napisano 19 Sierpień 2011 Oj karabin, po chol-rę Ci wykrywka, jak takie cacuszka masz od ręki. Oj zazdrość bierze :)Jutro idę na złomowisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 19 Sierpień 2011 Share Napisano 19 Sierpień 2011 Jak zapewne wiesz ten najwyżej to Krzyż Armii Krajowej, wile takich wręczono, między innymi jeden otrzymał mój dziadek niestety nie wiem co sie z nim później stało.http://pl.wikipedia.org/wiki/Krzy%C5%BC_Armii_Krajowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 22 Wrzesień 2011 Share Napisano 22 Wrzesień 2011 Tak,czytałem o nim. Ten mój jest w super stanie:),ludzie cuda wywalają. Dla nas to relikwie a im to po prostu zwisa. Ostatnio wpadł mi w złomie austriacki nóż okopowy z 1wś,wkrótce wstawię fotkę.Trzeba czesać złomy panowie! Czasem człowiek jara się zgnitym wykopkiem a na złomach strychowe stany idą do huty.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mescalero Napisano 23 Wrzesień 2011 Share Napisano 23 Wrzesień 2011 tys prowda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 23 Grudzień 2011 Share Napisano 23 Grudzień 2011 Wspomniany wcześniej nóż okopowy,kilja dni wstecz dołączył do niego mniejszy kolega:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 23 Grudzień 2011 Share Napisano 23 Grudzień 2011 Puszka po zrzutowych papierochach . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 23 Grudzień 2011 Share Napisano 23 Grudzień 2011 Z innej puchy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 23 Grudzień 2011 Share Napisano 23 Grudzień 2011 A to w drodze wymiany z rolnikiem,za dwa lemiesze do pługa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 23 Grudzień 2011 Share Napisano 23 Grudzień 2011 W.K.C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 2 Styczeń 2012 Share Napisano 2 Styczeń 2012 Jeszcze w starym roku trafił się kabłąk szabli Wehrmachtu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 2 Styczeń 2012 Share Napisano 2 Styczeń 2012 A to klamoty z dzisiejszego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 2 Styczeń 2012 Share Napisano 2 Styczeń 2012 Producentem kanistra jakiś volksdeutsch:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Szczepaniak Napisano 2 Styczeń 2012 Share Napisano 2 Styczeń 2012 Koledze zapewne wiadomo,że Bautzen-Budziszyn jest niemieckim miastem?Był nim również w 1943.A kanistry herr Nowack produkuje od roku 1938.http://sdkfz7.free.fr/eman_nowack.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 2 Styczeń 2012 Share Napisano 2 Styczeń 2012 Tak:),tylko to nazwisko polsko brzmi,Nowak/Nowack. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Szczepaniak Napisano 2 Styczeń 2012 Share Napisano 2 Styczeń 2012 Musiał przeczuwać,że Hitler napadnie na Polskę i zawczasu podpisał volks-listę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 2 Styczeń 2012 Share Napisano 2 Styczeń 2012 Słyszałem o MG08.Menelik na grzybach zobaczył coś wystającego z ziemi,zawinięte w szmaty,a że brakło do wina to wytachał i chciał na złom sprzedać:)Teraz już w muzeum cieszy oko zwiedzających:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 2 Styczeń 2012 Share Napisano 2 Styczeń 2012 Wszystko na to wskazuje:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 2 Styczeń 2012 Share Napisano 2 Styczeń 2012 @Hebda,a kto go przejął z tym gnatem? Służby czy złomiarz i oddał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 2 Styczeń 2012 Share Napisano 2 Styczeń 2012 Słyszałem o tym,nie wiem dokładnie.Ale stan ładny:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 3 Styczeń 2012 Share Napisano 3 Styczeń 2012 Jednak cuda się zdarzają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriiix Napisano 3 Styczeń 2012 Share Napisano 3 Styczeń 2012 Za całe 10 zł - ogórek (puściutki dodatkowo przewiercony na wylot)-jakaś bańka ( resztki napisów)- tablica drogowskaz wszystko z okolic Oświęcimia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kriiix Napisano 3 Styczeń 2012 Share Napisano 3 Styczeń 2012 Nie załadowałem zdjęcia:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel888 Napisano 3 Styczeń 2012 Share Napisano 3 Styczeń 2012 Hebda- Słyszałem o MG08.Menelik na grzybach zobaczył coś wystającego z ziemi,zawinięte w szmaty,a że brakło do wina to wytachał i chciał na złom sprzedać:)Teraz już w muzeum cieszy oko zwiedzających:)"No i całe szczęście że leży sobie teraz w prywatnym Muzeum, ciesząc oko zwiedzających w Muzeum jak i na wystawach czasowych :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 6 Styczeń 2012 Share Napisano 6 Styczeń 2012 Z wczorajszego dnia...Pamiątka po nieistniejącej fabryce,która przetrwała dwie wojny,lecz nie oparła się komuchom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.