sidzok Napisano 24 Marzec 2011 Share Napisano 24 Marzec 2011 no na złomie można trafić niezłe fanty w przyzwoitej cenie ale znam też takie złomy co sobie ładnie liczą za byle grata:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 24 Marzec 2011 Share Napisano 24 Marzec 2011 łuski wiadrami zanoszę na złom,ale tylko od ppszki i te które sa w jakikalwiek sposób uszkodzone,tj zgięta szyjka,ukryszenie,Choć jak trafie uszkodzona polska kluchę to zostaje w kolekcji:)Ale cała reszta,uszkodzona leci do huty:)Jeszcze zaginam szyjki zanim zawioze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubalolo Napisano 24 Marzec 2011 Share Napisano 24 Marzec 2011 Tak na złomowiskach, można znaleźć różne ciekawostki. Pamiętam np. jak kilka lat temu pewna osoba uratowała od przetopienia korpus niemieckiego motocykla z lat 30-tych (nie pamietam marki). Właściciel zmarł, a jego braciak liczył, że zarobi parę złotych na ,,złomie''... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 26 Marzec 2011 Share Napisano 26 Marzec 2011 Hebda,tak się jeszcze znęcasz nad nimi przed nieuchronnym końcem w odlewni. Serca nie masz?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarek100 Napisano 26 Marzec 2011 Share Napisano 26 Marzec 2011 a po co szyjki zaginać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 26 Marzec 2011 Share Napisano 26 Marzec 2011 może po to żeby się ziemia nie wysypała?? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 26 Marzec 2011 Share Napisano 26 Marzec 2011 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 26 Marzec 2011 Share Napisano 26 Marzec 2011 Chyba kolega Hebda wychodzi z tego założenia:D, u mnie za niepogniecione dostałby więcej na skupie.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 26 Marzec 2011 Share Napisano 26 Marzec 2011 m40 ze złomu:) szkoda mi się go zrobiło i dałem te 10zł fajnie jest przestrzelony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 26 Marzec 2011 Share Napisano 26 Marzec 2011 wszystko z jednego złomu. ten świecznik mi się spodobał i tez dyszaka kosztował:) tylko był pordzewiały cały chyba lata PRL i łuska od kolegi co robił na tym złomie za friko:)(jeszcze nie była na id) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 26 Marzec 2011 Share Napisano 26 Marzec 2011 zbliżenie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 26 Marzec 2011 Share Napisano 26 Marzec 2011 Świecznik bardzo gustowny,ciekawe z czego łucha? Hełm swoje pod chmurką wyleżał,ale ma swoją duszę i pewnie wíele widział. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 26 Marzec 2011 Share Napisano 26 Marzec 2011 sidzok pokaż spód łuski. Z tego co mi się wydaje to trafiłeś ciekawą rzecz. Łuseczka 77,2 mm produkcji niemieckiej do zdobycznych ruskich armat zis 3 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 26 Marzec 2011 Share Napisano 26 Marzec 2011 Miało być 76,2* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 26 Marzec 2011 Share Napisano 26 Marzec 2011 No,to byłoby coś:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 26 Marzec 2011 Share Napisano 26 Marzec 2011 38cm,3mm -wysokość łuski7cm7mm kaliber coś ok tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 26 Marzec 2011 Share Napisano 26 Marzec 2011 nie ma żadnych bić:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 26 Marzec 2011 Share Napisano 26 Marzec 2011 Szkoda że nie ma bić ani zapłonnika ale fant i tak bardzo ciekawy. O wiele bardziej wartościowa niz jej mosiężne rówieśnice ze wschodu.Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 26 Marzec 2011 Share Napisano 26 Marzec 2011 To jest właśnie wada stalówek niestety,ja ostatnio znalazłem łuski z MG-151 í131 stalowe ale niewiele udało się uratować . Ogniwa z taśmy zaś ząb czasu nie naruszył wiele,dobra stal.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sidzok Napisano 26 Marzec 2011 Share Napisano 26 Marzec 2011 jak znajdę czas to powrzucam na id" resztę łusek i tą też może ktoś będzie coś wiedział więcej:) pozdrawiam i tymczasem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
X3 Napisano 5 Kwiecień 2011 Share Napisano 5 Kwiecień 2011 Dużo się tego znajduje na złomie dziady przywozują by tylko na browca im wystarczyło od takiego złomiarza też czasami można coś odkupić ja kiedyś widziałem jak 3 hełmy niemieckie leżały na złomie miałem szczęście że mi się udało je kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nomyss Napisano 5 Kwiecień 2011 Share Napisano 5 Kwiecień 2011 Pozazdrościć panowie miłych złomiarzy. U mnie właściciel na pytanie ile by chciał za nóżki od Singera (maszyny do szycia) odpowiedział że nie są na sprzedaż gdyż ma zamiar je sprzedać na zachodzie ;) właściciel drugiego przybytku niestety pechowo sam zbiera co ciekawsze fanty :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skórka Napisano 11 Kwiecień 2011 Share Napisano 11 Kwiecień 2011 Witam. Ostatnio dowiedziałem się że w okolicy jednej z większych bitew września mieszkał pan który zbierał wszelkiego typu militaria.Gość umarł a jego wnuczek oddał wszystko na złom. Szkoda :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 5 Sierpień 2011 Share Napisano 5 Sierpień 2011 Aby ożywić konający wątek wrzucam trochę fotek ze swojego złomowiska:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin Napisano 5 Sierpień 2011 Share Napisano 5 Sierpień 2011 M-35 już po zabiegu sposobem a'la vis1939.Skorupa zdrowizna,wyszło dużo farby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.