sidzok Napisano 24 Marzec 2011 Napisano 24 Marzec 2011 no na złomie można trafić niezłe fanty w przyzwoitej cenie ale znam też takie złomy co sobie ładnie liczą za byle grata:P
Hebda Napisano 24 Marzec 2011 Napisano 24 Marzec 2011 łuski wiadrami zanoszę na złom,ale tylko od ppszki i te które sa w jakikalwiek sposób uszkodzone,tj zgięta szyjka,ukryszenie,Choć jak trafie uszkodzona polska kluchę to zostaje w kolekcji:)Ale cała reszta,uszkodzona leci do huty:)Jeszcze zaginam szyjki zanim zawioze:)
bubalolo Napisano 24 Marzec 2011 Napisano 24 Marzec 2011 Tak na złomowiskach, można znaleźć różne ciekawostki. Pamiętam np. jak kilka lat temu pewna osoba uratowała od przetopienia korpus niemieckiego motocykla z lat 30-tych (nie pamietam marki). Właściciel zmarł, a jego braciak liczył, że zarobi parę złotych na ,,złomie''...
karabin Napisano 26 Marzec 2011 Napisano 26 Marzec 2011 Hebda,tak się jeszcze znęcasz nad nimi przed nieuchronnym końcem w odlewni. Serca nie masz?:)
karabin Napisano 26 Marzec 2011 Napisano 26 Marzec 2011 Chyba kolega Hebda wychodzi z tego założenia:D, u mnie za niepogniecione dostałby więcej na skupie.Pozdro
sidzok Napisano 26 Marzec 2011 Napisano 26 Marzec 2011 m40 ze złomu:) szkoda mi się go zrobiło i dałem te 10zł fajnie jest przestrzelony
sidzok Napisano 26 Marzec 2011 Napisano 26 Marzec 2011 wszystko z jednego złomu. ten świecznik mi się spodobał i tez dyszaka kosztował:) tylko był pordzewiały cały chyba lata PRL i łuska od kolegi co robił na tym złomie za friko:)(jeszcze nie była na id)
karabin Napisano 26 Marzec 2011 Napisano 26 Marzec 2011 Świecznik bardzo gustowny,ciekawe z czego łucha? Hełm swoje pod chmurką wyleżał,ale ma swoją duszę i pewnie wíele widział. Pozdro.
Thomson. Napisano 26 Marzec 2011 Napisano 26 Marzec 2011 sidzok pokaż spód łuski. Z tego co mi się wydaje to trafiłeś ciekawą rzecz. Łuseczka 77,2 mm produkcji niemieckiej do zdobycznych ruskich armat zis 3 .
sidzok Napisano 26 Marzec 2011 Napisano 26 Marzec 2011 38cm,3mm -wysokość łuski7cm7mm kaliber coś ok tego
Thomson. Napisano 26 Marzec 2011 Napisano 26 Marzec 2011 Szkoda że nie ma bić ani zapłonnika ale fant i tak bardzo ciekawy. O wiele bardziej wartościowa niz jej mosiężne rówieśnice ze wschodu.Zdrów
karabin Napisano 26 Marzec 2011 Napisano 26 Marzec 2011 To jest właśnie wada stalówek niestety,ja ostatnio znalazłem łuski z MG-151 í131 stalowe ale niewiele udało się uratować . Ogniwa z taśmy zaś ząb czasu nie naruszył wiele,dobra stal.Pozdrawiam
sidzok Napisano 26 Marzec 2011 Napisano 26 Marzec 2011 jak znajdę czas to powrzucam na id" resztę łusek i tą też może ktoś będzie coś wiedział więcej:) pozdrawiam i tymczasem!
X3 Napisano 5 Kwiecień 2011 Napisano 5 Kwiecień 2011 Dużo się tego znajduje na złomie dziady przywozują by tylko na browca im wystarczyło od takiego złomiarza też czasami można coś odkupić ja kiedyś widziałem jak 3 hełmy niemieckie leżały na złomie miałem szczęście że mi się udało je kupić.
nomyss Napisano 5 Kwiecień 2011 Napisano 5 Kwiecień 2011 Pozazdrościć panowie miłych złomiarzy. U mnie właściciel na pytanie ile by chciał za nóżki od Singera (maszyny do szycia) odpowiedział że nie są na sprzedaż gdyż ma zamiar je sprzedać na zachodzie ;) właściciel drugiego przybytku niestety pechowo sam zbiera co ciekawsze fanty :/
skórka Napisano 11 Kwiecień 2011 Napisano 11 Kwiecień 2011 Witam. Ostatnio dowiedziałem się że w okolicy jednej z większych bitew września mieszkał pan który zbierał wszelkiego typu militaria.Gość umarł a jego wnuczek oddał wszystko na złom. Szkoda :(
karabin Napisano 5 Sierpień 2011 Napisano 5 Sierpień 2011 Aby ożywić konający wątek wrzucam trochę fotek ze swojego złomowiska:)
karabin Napisano 5 Sierpień 2011 Napisano 5 Sierpień 2011 M-35 już po zabiegu sposobem a'la vis1939.Skorupa zdrowizna,wyszło dużo farby.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.