Skocz do zawartości

Złomowiska

marcin12345

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
no na złomie można trafić niezłe fanty w przyzwoitej cenie ale znam też takie złomy co sobie ładnie liczą za byle grata:P
  • Odpowiedzi 258
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
łuski wiadrami zanoszę na złom,ale tylko od ppszki i te które sa w jakikalwiek sposób uszkodzone,tj zgięta szyjka,ukryszenie,
Choć jak trafie uszkodzona polska kluchę to zostaje w kolekcji
:)
Ale cała reszta,uszkodzona leci do huty:)

Jeszcze zaginam szyjki zanim zawioze:)
Napisano
Tak na złomowiskach, można znaleźć różne ciekawostki. Pamiętam np. jak kilka lat temu pewna osoba uratowała od przetopienia korpus niemieckiego motocykla z lat 30-tych (nie pamietam marki). Właściciel zmarł, a jego braciak liczył, że zarobi parę złotych na ,,złomie''...
Napisano

wszystko z jednego złomu. ten świecznik mi się spodobał i tez dyszaka kosztował:) tylko był pordzewiały cały chyba lata PRL i łuska od kolegi co robił na tym złomie za friko:)(jeszcze nie była na id)

Napisano
Świecznik bardzo gustowny,ciekawe z czego łucha? Hełm swoje pod chmurką wyleżał,ale ma swoją duszę i pewnie wíele widział.
Pozdro.
Napisano
sidzok pokaż spód łuski. Z tego co mi się wydaje to trafiłeś ciekawą rzecz. Łuseczka 77,2 mm produkcji niemieckiej do zdobycznych ruskich armat zis 3 .
Napisano
Szkoda że nie ma bić ani zapłonnika ale fant i tak bardzo ciekawy. O wiele bardziej wartościowa niz jej mosiężne rówieśnice ze wschodu.

Zdrów
Napisano
To jest właśnie wada stalówek niestety,ja ostatnio znalazłem łuski z MG-151 í131 stalowe ale niewiele udało się uratować . Ogniwa z taśmy zaś ząb czasu nie naruszył wiele,dobra stal.
Pozdrawiam
Napisano
jak znajdę czas to powrzucam na id" resztę łusek i tą też może ktoś będzie coś wiedział więcej:) pozdrawiam i tymczasem!
  • 2 weeks later...
Napisano
Dużo się tego znajduje na złomie dziady przywozują by tylko na browca im wystarczyło od takiego złomiarza też czasami można coś odkupić ja kiedyś widziałem jak 3 hełmy niemieckie leżały na złomie miałem szczęście że mi się udało je kupić.
Napisano
Pozazdrościć panowie miłych złomiarzy. U mnie właściciel na pytanie ile by chciał za nóżki od Singera (maszyny do szycia) odpowiedział że nie są na sprzedaż gdyż ma zamiar je sprzedać na zachodzie ;) właściciel drugiego przybytku niestety pechowo sam zbiera co ciekawsze fanty :/
Napisano
Witam. Ostatnio dowiedziałem się że w okolicy jednej z większych bitew września mieszkał pan który zbierał wszelkiego typu militaria.Gość umarł a jego wnuczek oddał wszystko na złom. Szkoda :(
  • 3 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie