Skocz do zawartości

Złomowiska

marcin12345

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 258
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
łuski wiadrami zanoszę na złom,ale tylko od ppszki i te które sa w jakikalwiek sposób uszkodzone,tj zgięta szyjka,ukryszenie,
Choć jak trafie uszkodzona polska kluchę to zostaje w kolekcji
:)
Ale cała reszta,uszkodzona leci do huty:)

Jeszcze zaginam szyjki zanim zawioze:)

Tak na złomowiskach, można znaleźć różne ciekawostki. Pamiętam np. jak kilka lat temu pewna osoba uratowała od przetopienia korpus niemieckiego motocykla z lat 30-tych (nie pamietam marki). Właściciel zmarł, a jego braciak liczył, że zarobi parę złotych na ,,złomie''...

wszystko z jednego złomu. ten świecznik mi się spodobał i tez dyszaka kosztował:) tylko był pordzewiały cały chyba lata PRL i łuska od kolegi co robił na tym złomie za friko:)(jeszcze nie była na id)

• 2 weeks later...
Dużo się tego znajduje na złomie dziady przywozują by tylko na browca im wystarczyło od takiego złomiarza też czasami można coś odkupić ja kiedyś widziałem jak 3 hełmy niemieckie leżały na złomie miałem szczęście że mi się udało je kupić.

Pozazdrościć panowie miłych złomiarzy. U mnie właściciel na pytanie ile by chciał za nóżki od Singera (maszyny do szycia) odpowiedział że nie są na sprzedaż gdyż ma zamiar je sprzedać na zachodzie ;) właściciel drugiego przybytku niestety pechowo sam zbiera co ciekawsze fanty :/

• 3 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie