Skocz do zawartości

nowy rutusik

nazgul

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
dobry wykrywacz to tylko jakieś 20% sukcesu, a reszta to miejscówka i szczęście więc nie ma sie tak tym podniecac ktory jest lepszym bo różnice nie są raczej duże. Mam też jakieś doświadczenie bo siedze w tym 12 lat...
  • Odpowiedzi 582
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Nie ma co się licytować. Napisałem to jako swoje spostrzeżenie i nadal tak myśle. Lechu masz racje. Spotkałem ostatnio gościa z piszczałką za 2500 a jak spytałem jakie ma programy jak to działa i do czego poszczególne przyciski służą to nie wiedział bo mówi że on na fabrycznym chodzi....operator dupa. Dobra wykrywka to nie wszystko.jeszcze trzeba umieć obsługiwać to to:)
Napisano
Po tygodniu to można co najwyżej powiedzieć, czy wykrywacz jest lekki w machaniu czy nie. Przy tym stopniu komplikacji co reprezentuje Proxima potrzeba pełnego sezonu i odwiedzenia niejednej miejscówki, aby się wypowiedzieć. Dotyczy to każdego sprzętu, poza ewidentnymi prymitywami i bublami. Poza tym jeśli ktoś kupuje wykrywkę i sprzedaje ją po tygodniu o mu nie leży", to albo wcale jej nie kupił, albo jest niepoważny i rozkojarzony.

M.
Napisano
Zgadzam się z przedmówcą, nie wiem jak kolega Kijow mógł poznać Proximę w tydzień czasu.Nic tylko pogratulować, ale być może to lata praktyki w kopaniu przyspieszyły sprawę.Pozdrawiam Brodkasz.
Napisano
Ostatnio czytałem instrukcje do proximy.jest jasna i czytelna.ale przez tydzień to można poznać podstawy.testy w powietrzu i wypróbowanie ustawień to tylko początek bo sprzęt w terenie można poznać dopiero i to powoli za karzdym razem coś nowego dochodzi. Ja oceniam że po kilku miesiącach można powiedzieć że zna się dobrze wykrywacz.Niektórzy lubią włączyć pikawe i latają jak oszaleli biegiem po lesie i jak nic nie wychodzi lub gwoździe to sprzęt do dupy.są specjaliści:)
Napisano
Kempa, a ile czasu poznawałeś pilota od telewizora? Tydzień?
A jeśli dzisiaj zaczniesz jeść obiad, to skończysz tę czynność za godzinę najdalej, czy jutro wieczorem? :)))
To jeszcze nic, inne czynności fizjologiczne - te dopiero muszą być bolesne!...

Rozumiem, że działania wykrywacza nie możesz poznać, ponieważ miedzy jednym a drugim przyciśnięciem guzika rozładowują się baterie :)
Napisano
kolego Brzęczyszczykiewicz ja wole poznawać wykrywacz pół roku i mieć wszystko obcykane niż być debilem i nie wiedzieć do czego służy połowa funkcji tak jak ostatnio spotkany przeze mnie poszukiwacz. I powiem więcej ze względu na to że interesuje mnie bardzo temat wykrywaczy czytam różne instrukcje żeby o danym modelu coś więcej wiedzieć co zajmuje też wiele czasu. tylko skoro mnie to rajcuje to co Tobie do tego:) pozdrawiam :)
Napisano
koledzy mam pytanie. ponieważ zdecydowałem się na kupno proximy chciałem się dowiedzieć czy można dokupić osłonę na cewkę? bo nigdzie nie widziałem takiej osłony. czy może ktoś sprawdzał czy pasuje od np whites'a ?
Napisano
A po co Ci ta osłona ? Jak sie trochę ubłoci lub zamoknie to przecież sie nie zepsuje. Wykrywacze są robione do poszukiwania w terenie a nie po to żeby pięknie sie prezentowały na półce w domu :)
Napisano
a po to że lubię dbać o to co mam. i jak mam wydać 1500zł to wydam jeszcze trochę na osłonki. przy ewentualnej odsprzedaży zawsze jest szansa że za wykrywke mniej zniszczoną wezmę więcej pieniędzy.proste
Napisano
Jak na razie padło mądre pytanie i głupia odpowiedź najwyraźniej głupiego człowieka... Do Proximy nie ma niestety osłony na sondę i pewnie nie będzie. Ja sondę owijam dwiema warstwami taśmy izolacyjnej, które wystarczają na bardzo długo (chodzę głownie po lesie).
Napisano
dzięki kolego desmo za odpowiedz. jak sprzęcik dojdzie to coś pokombinuje.może od innego whtes'a będzie pasowała.
  • 2 weeks later...
Napisano
Mam pytanko do kol. nikt :z jakich to powodów w Argo należy w trybie reliky machać sondą nad ziemią w odległości 5-10 cm?Co się będzie takiego działo jeżeli będę machał tuż nad ziemią?Coś stracę?
Pisał ikt" ,że Argo ma identyczny zasięg jak XLT ,ale myślę ,że jednak nie skoro trzeba machać tak wysoko nad ziemią.Niestety nie ma i nie będzie większej sondy DD ,żeby można było wykorzystać jego pełną moc.
Tutaj link do podobnego tematu http://www.thesaurus.com.pl/forum/viewtopic.php?p=49515#49515
Pozdro.
Napisano
mask. 3, szyb. 8, kor. kam. 0, czułość 45(powyżej fałszywe sygnały) - 5gr z 35cm
mask. 5, szyb. 16, kor.kam. 0, czułość max( brak fałszywych sygnałów) - 5gr z 34cm
Test na dworzu, moneta w powietrzu, wykrywacz pracował na akumulatorkach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie