Martian Napisano 5 Wrzesień 2010 Autor Napisano 5 Wrzesień 2010 Szto eta? Liczę, że liczny;) Ale mogę się mylić...
HU13ERT Napisano 6 Wrzesień 2010 Napisano 6 Wrzesień 2010 A jaką średnice ma ten żeton? Zgadzam się z coriolanem, że chodzi o pułk wskazany przez niego ale nie sądzę żeby to był Licznyj ale wg. mnie określenieКонногвардеецъdotyczy także żołnierza tego pułku sprzed przemianowania w czerwcu 1917go. Panowie! Czy jeden z bardziej elitarnych pułków Carskiej Rosji, którego dowódca się tak ubierał pozwoliłby sobie na wybijanie takich prymitywnych Licznych znaków bez podziału na eskadrony?
HU13ERT Napisano 6 Wrzesień 2010 Napisano 6 Wrzesień 2010 Tak się ubierał dowódca ;)http://army.armor.kiev.ua/hist/lg-konny-9.jpg
Martian Napisano 6 Wrzesień 2010 Autor Napisano 6 Wrzesień 2010 To jakiś gorod Kozienice... A już wiesz co to?
HU13ERT Napisano 6 Wrzesień 2010 Napisano 6 Wrzesień 2010 Martian-pokaż mi dowódcę tego pułku w mundurze polowym. Poza tym widzę, że Tobie pasuje każdy konnozmotoryzowany" :) pułk gwardyjski, który biegał po okolicy znalezienia tej blaszki. Wg. Twojej teorii jak odróżnić po licznych tych z pułku Konnego Lejb-Gwardii od Kirasjerów Lejb-Gwardii Jego Wysokości? A może to licznyj pułku Konnej Artylerii Lejb-Gwardii?
Martian Napisano 6 Wrzesień 2010 Autor Napisano 6 Wrzesień 2010 Jak masz coś do powiedzenia w temacie to się wysłów pisemnie, bo ja o żadnym zmotoryzowanym nie pisałem. Kirasjer to coś innego... Spała to rezydencja cara. Idąc twoim tokiem rozumowania to wszyscy gwardiejcy musieli by na codzień używać paradnych uniformów. Nawet do wyjścia do kibelka również;)Jeszcze raz zapytam w takim razie co myślisz, że to chodzi o psa wabiącego się konnogwardiejec"?
bjar_1 Napisano 6 Wrzesień 2010 Napisano 6 Wrzesień 2010 Hubert nie pisał nic o psie - psią blaszkę pokazywałem ja.Nie oszukuj się - to nie licznik. Żaden pułk gwardyjski nie pozwoliłby sobie na taką kaszanę...
Martian Napisano 6 Wrzesień 2010 Autor Napisano 6 Wrzesień 2010 Ja się nie oszukuję ino chcę się dowiedzieć co to... Jak masz propozycję to napisz...
bjar_1 Napisano 6 Wrzesień 2010 Napisano 6 Wrzesień 2010 Nie wiem... Ale wystarczy popatrzeć na liczniki innych pułków gwardyjskich - lansiarskie", bite fabrycznie matrycą itp. Ta blaszka do nich nie pasuje - paskudna jest ;) Nawet moja psia blaszka z prowincjonalnych wówczas Kozienic byłaby ładniejsza od licznego znaku żołnierza лейб-гвардии Конного полка!
bjar_1 Napisano 6 Wrzesień 2010 Napisano 6 Wrzesień 2010 Nie mówiąc już o braku skrótu nazwy pułku oraz numer eskadronu ;)
kopijnik2 Napisano 6 Wrzesień 2010 Napisano 6 Wrzesień 2010 jest kilka różnych możliwych rozwiązań...zacznij od napisania do ded-a...
Martian Napisano 6 Wrzesień 2010 Autor Napisano 6 Wrzesień 2010 Ładne... to pojęcie względne i akurat po tym bym nie oceniał... Sama nazwa Конногвардеецъ" - gwardzista konny... jest ciekawa na tej blaszce... A od kiedy zaczęto wybijać liczne w carskiej armii..?
bjar_1 Napisano 6 Wrzesień 2010 Napisano 6 Wrzesień 2010 Ja widzę to tak - teraz Ty mnie przekonaj :]
Martian Napisano 6 Wrzesień 2010 Autor Napisano 6 Wrzesień 2010 Nie przekonam Cię bo hełmu z fotki hu13prta nie znalazłem w pobliżu;) Ale jeszcze poszukam... Szarpnij się wiedzą i powiedz od kiedy bo sie mnie nie chce w necie już szperać...
kopijnik2 Napisano 6 Wrzesień 2010 Napisano 6 Wrzesień 2010 nie chce mi się, ani złocić, ani odbrązawiać...jedna z wersji - to konina...
Martian Napisano 6 Wrzesień 2010 Autor Napisano 6 Wrzesień 2010 myślałem o tym. Ale założyłem, że w ten czas winno być Лошад гвардии
abcd Napisano 6 Wrzesień 2010 Napisano 6 Wrzesień 2010 A mogli nazwać Конногвардеецъ jakiś statek,okręt czy to zbyt idiotyczne ?
Pytanie
Martian
Szto eta? Liczę, że liczny;) Ale mogę się mylić...
44 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.