Skocz do zawartości

Wola Gułowska 2010

rjp71

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 95
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Cyt (Autorowi tego sensacyjnego pseudo artykulu tylko chodzilo o to, żeby ktoś chwycił temat i utrwalał, ze chodzi o imprezę w Woli Gulowskiej. )
Tutaj chyba jednak nie chodzi o sensację i tak naprawdę takie scenki nie dotycza jednej konkretnej inscenizacji /rekonstrukcji - wstyd sie robi widząc zachlanego pod płotem koscioła w dodatku w mundurze i jeszce widzą to Wrześniowi Żołnierze

Jeżeli nikt nie jest w stanie tego zrozumieć jaki to wstyd - szkoda energii na pisanie (widac taki nachlany pod kosciołem to juz norma)a kazda próba napiętnowanie chlania zostanie odebrana jako wdepniecie na odcisk temu czy tamtemu organizatorowi
Napisano
mirek78przemysl nie dowalam Organizatorom.Napisałem wyraźnie że smród poszedł a wina i tak zostanie przypisana Organizatorom Rekonstrukcji.Zaproponowałem aby po prostu zrobić czarną" (albo i inną ) listę i piętnować kolesi z imienia i nazwiska.To na pewno oczyści atmosferę a innym pozwoli uniknąć tego typu nieporozumień.
Napisano
Panowie, Wy może znacie szczegóły rekonstrukcji od kuchni". Dla mnie jako zwykłego widza i moich znajomych inscenizacja była wykonana na świetnym poziomie.
Bywam regularnie na obchodach rocznicowych od kilku lat i jeśli chodzi o widowiska batalistyczne, to tegoroczne baaardzo mi się spodobało pod względem organizacyjnym.

Dobre nagłośnienie i komentator,
ustawione platformy i trybuny dla widzów - świetna sprawa,
tele-bim,
widowiskowa pirotechnika,
profesjonalna firma ochraniarska pilnująca placu bitwy
(w poprzednich latach nikt nie potrafił powstrzymać dzikiego tłumu" wpadającego na pole jak bydło żeby zbierać łuski, zanim się dobrze inscenizacja nie skończyła!),

ogólnie świetne widowisko, świetni rekonstruktorzy, dobra organizacja.

Oby tak dalej Panowie!

Z roku na rok jest ciekawiej, już się nie mogę doczekać co będzie za rok!

Pozdrawiam.
220V
Napisano
Żenującym Panowie jest to, że dla swoich błyskotliwych wynurzeń wykorzystujecie zdjęcia pionierów 40 pułku piechoty z obsługiwanym przez nich działkiem. Nie wiem, czy ktoś Was upoważnił do ilustrowania wątku zdjęciami tych ludzi?
Napisano

Tekaes -powyższy wątek dotyczy uroczystych i WZOROWYCH obchodów rocznicy bitwy pod Wolą Gułowską, a nie jakiejś prowokacji z Kocka. Moje fotografie są tutaj prezentacją POZYTYWNEGO" leżenia rekonstruktorów.

Napisano
KRH Tomaszów`39 dziękuje Organizatorom za możliwość wzięcia udziału tak dobrej imprezie .
Henryk i cały FRONT zasługuje z na wyrazy uznania za przygotowanie imprezy.
Bardzo fajna atmosfera.
Miałem wreszcie okazję popracować jako sanitariusz było komu pomagać.
Wreszcie na rekonstrukcji wyłączono God Mode.
Napisano

Moje fotografie nie są do śmiechu, ale wyrazem uznaniem dla kolegów rekonstruktorów -właśnie tych, którzy odgrywają nie każdemu chętną rolę zabitych i rannych.

Napisano
Wykop - jaka chętną??:) Tomaszów -ranny, W.G. - ranny!;)
Czy ja mam ileśtam żyć???:) Ja chcę być choć raz nieśmiertelny!:D
Chyba mnie plecy bolą od leżenia na zimej ziemi tyle czasu. Ale dobrze ze w końską kupę mnie nie złożyli.
Pozdrowienia od 1psk.
A do chłopaków z Frontu (całego) - dzięki za zaproszenie na imprezę. Naprawdę było super!
makul
Napisano
Oj kolego to co mają czuć grupy iemieckie" ;) ? Jestem początkujący ale:
Szymbark - poległem
Kołobrzeg - j.w w dodatku swoi" mnie ubili;) za chęć wycofania się na z góry ustalone pozycje"
Wyry - poległem
Lubrza - przeżyłem
Gostyń - front wsch poległem, front zach - wzięty do niewoli
Skarżysko-Kamienna - przeżyłem (kontuzjowany w rzeczywistości)

Wiec i tak w sumie mam na razie niezłą statystykę na 7 tylko 4 razy :)
Napisano
Sanitariusz ze zdjęcia ma się dobrze dzięki za troskę.
Doktor z X DOK podziękowania od Mateusza za opiekę medyczną.

Co do tematu rannych i zabitych każdy biorący udział niechętnie pada na polu ale jak odtworzyć dramatyzm wojny bez ofiar
To jest wojna straty muszą być.
A sanitariusze uwijają się żebyście mogli walczyć dalej lub namaścić na ostatnią drogę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie