mirek78przemysl Napisano 4 Październik 2010 Napisano 4 Październik 2010 No i dziękuję im za możliwość wspólnego postępowania w pierwszej trójce.
Radek.s Napisano 4 Październik 2010 Napisano 4 Październik 2010 Cyt (Autorowi tego sensacyjnego pseudo artykulu tylko chodzilo o to, żeby ktoś chwycił temat i utrwalał, ze chodzi o imprezę w Woli Gulowskiej. )Tutaj chyba jednak nie chodzi o sensację i tak naprawdę takie scenki nie dotycza jednej konkretnej inscenizacji /rekonstrukcji - wstyd sie robi widząc zachlanego pod płotem koscioła w dodatku w mundurze i jeszce widzą to Wrześniowi ŻołnierzeJeżeli nikt nie jest w stanie tego zrozumieć jaki to wstyd - szkoda energii na pisanie (widac taki nachlany pod kosciołem to juz norma)a kazda próba napiętnowanie chlania zostanie odebrana jako wdepniecie na odcisk temu czy tamtemu organizatorowi
kicereb Napisano 4 Październik 2010 Napisano 4 Październik 2010 mirek78przemysl nie dowalam Organizatorom.Napisałem wyraźnie że smród poszedł a wina i tak zostanie przypisana Organizatorom Rekonstrukcji.Zaproponowałem aby po prostu zrobić czarną" (albo i inną ) listę i piętnować kolesi z imienia i nazwiska.To na pewno oczyści atmosferę a innym pozwoli uniknąć tego typu nieporozumień.
SMPMCzwa Napisano 4 Październik 2010 Napisano 4 Październik 2010 Heniu - dziękujemy, bardzo udana impreza.
220V Napisano 4 Październik 2010 Napisano 4 Październik 2010 Panowie, Wy może znacie szczegóły rekonstrukcji od kuchni". Dla mnie jako zwykłego widza i moich znajomych inscenizacja była wykonana na świetnym poziomie.Bywam regularnie na obchodach rocznicowych od kilku lat i jeśli chodzi o widowiska batalistyczne, to tegoroczne baaardzo mi się spodobało pod względem organizacyjnym.Dobre nagłośnienie i komentator,ustawione platformy i trybuny dla widzów - świetna sprawa,tele-bim,widowiskowa pirotechnika,profesjonalna firma ochraniarska pilnująca placu bitwy (w poprzednich latach nikt nie potrafił powstrzymać dzikiego tłumu" wpadającego na pole jak bydło żeby zbierać łuski, zanim się dobrze inscenizacja nie skończyła!),ogólnie świetne widowisko, świetni rekonstruktorzy, dobra organizacja.Oby tak dalej Panowie!Z roku na rok jest ciekawiej, już się nie mogę doczekać co będzie za rok!Pozdrawiam.220V
Tekaes Napisano 4 Październik 2010 Napisano 4 Październik 2010 Żenującym Panowie jest to, że dla swoich błyskotliwych wynurzeń wykorzystujecie zdjęcia pionierów 40 pułku piechoty z obsługiwanym przez nich działkiem. Nie wiem, czy ktoś Was upoważnił do ilustrowania wątku zdjęciami tych ludzi?
mirek78przemysl Napisano 4 Październik 2010 Napisano 4 Październik 2010 kicereb podpisuję się pod Twoim pomysłem. Oczywiście nagłośnienie i ochrona na 5
wykop Napisano 4 Październik 2010 Napisano 4 Październik 2010 Tekaes -powyższy wątek dotyczy uroczystych i WZOROWYCH obchodów rocznicy bitwy pod Wolą Gułowską, a nie jakiejś prowokacji z Kocka. Moje fotografie są tutaj prezentacją POZYTYWNEGO" leżenia rekonstruktorów.
szczeniak74 Napisano 4 Październik 2010 Napisano 4 Październik 2010 KRH Tomaszów`39 dziękuje Organizatorom za możliwość wzięcia udziału tak dobrej imprezie .Henryk i cały FRONT zasługuje z na wyrazy uznania za przygotowanie imprezy.Bardzo fajna atmosfera.Miałem wreszcie okazję popracować jako sanitariusz było komu pomagać. Wreszcie na rekonstrukcji wyłączono God Mode.
Tekaes Napisano 4 Październik 2010 Napisano 4 Październik 2010 Nie każdy rozumie Twoje wysublimowane poczucie humoru, zrób sobie fotkę jak sam leżysz i baw się takimi zdjęciami.
rjp71 Napisano 4 Październik 2010 Autor Napisano 4 Październik 2010 Sanitariuszowi ze zdjęć Wykopa życzę dużo zdrowia. Mam nadzieję ,że wszystko jest OK . Pozdrawiam -ranny w głowę :)
wykop Napisano 4 Październik 2010 Napisano 4 Październik 2010 Moje fotografie nie są do śmiechu, ale wyrazem uznaniem dla kolegów rekonstruktorów -właśnie tych, którzy odgrywają nie każdemu chętną rolę zabitych i rannych.
makul Napisano 4 Październik 2010 Napisano 4 Październik 2010 Wykop - jaka chętną??:) Tomaszów -ranny, W.G. - ranny!;)Czy ja mam ileśtam żyć???:) Ja chcę być choć raz nieśmiertelny!:DChyba mnie plecy bolą od leżenia na zimej ziemi tyle czasu. Ale dobrze ze w końską kupę mnie nie złożyli.Pozdrowienia od 1psk.A do chłopaków z Frontu (całego) - dzięki za zaproszenie na imprezę. Naprawdę było super!makul
wykop Napisano 4 Październik 2010 Napisano 4 Październik 2010 trójka z pierwszego zmotoryzowanego" na tle odchodzącej piechoty i lasu gułowskiego
nomyss Napisano 4 Październik 2010 Napisano 4 Październik 2010 Oj kolego to co mają czuć grupy iemieckie" ;) ? Jestem początkujący ale:Szymbark - poległemKołobrzeg - j.w w dodatku swoi" mnie ubili;) za chęć wycofania się na z góry ustalone pozycje"Wyry - poległemLubrza - przeżyłem Gostyń - front wsch poległem, front zach - wzięty do niewoliSkarżysko-Kamienna - przeżyłem (kontuzjowany w rzeczywistości) Wiec i tak w sumie mam na razie niezłą statystykę na 7 tylko 4 razy :)
szczeniak74 Napisano 4 Październik 2010 Napisano 4 Październik 2010 Sanitariusz ze zdjęcia ma się dobrze dzięki za troskę.Doktor z X DOK podziękowania od Mateusza za opiekę medyczną.Co do tematu rannych i zabitych każdy biorący udział niechętnie pada na polu ale jak odtworzyć dramatyzm wojny bez ofiar To jest wojna straty muszą być. A sanitariusze uwijają się żebyście mogli walczyć dalej lub namaścić na ostatnią drogę.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.