OloOcki Napisano 30 Sierpień 2010 Autor Napisano 30 Sierpień 2010 Dostałem ostatnio muszkiet od pewnego Pana. Widać trochę grzebał coś przy nim sam.Jestem ciekaw czy można powiedzieć z jakiego okresu pochodzi? Coś więcej można powiedzieć na jego temat? Pan powiedział, że znalazł to jak kupił dom. Kolba wygląda na orginał nie licząc fragmentów zaznaczonych na zdjęciu. Wymiary: długość - 120cmdługość lufy - 90cmśrednica otworu lufy - 2cm
OloOcki Napisano 30 Sierpień 2010 Autor Napisano 30 Sierpień 2010 fot. wcześniej nie załadowałem - przepraszam.
obert8 Napisano 31 Sierpień 2010 Napisano 31 Sierpień 2010 jaki muszkiet kolba do treningu musztry brak wiedzy i checi szukania w dostepnych zrodlach rozwala mnie Co bedzie jak znajdziesz mine lub jakas inna rozrywke przywleczesz to do domu zeby pokazac na forum czytaj kolego przegladaj forum i sie ucz Cy widziales taka kolbe w jakims muszkiecie
obert8 Napisano 31 Sierpień 2010 Napisano 31 Sierpień 2010 to jest muszkiet wystarczy wpisac w wyszukiwarke (((((((((
OloOcki Napisano 31 Sierpień 2010 Autor Napisano 31 Sierpień 2010 Nie wiedziałem jak to nazwać - przepraszam. Ale co to jest? Chodzi mi o lufę. Szukałem w wyszukiwarce przed dodaniem wątku, ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Spokojnie wiem jak wygląda mina i na pewno nie przyniosę jej do domu, ale na temat broni ze starszego okresu mam dużo mniejszą wiedzę dlatego pytam.
8total4 Napisano 31 Sierpień 2010 Napisano 31 Sierpień 2010 bez urazy ale na tych fotkach nie widać prawie nic, oprócz kolby od mosina 44 lub czegoś na jej wzór..daj fotki lufy, i reszty części metalowych, i jakąś fotkę całości..pozdro.
kloki Napisano 31 Sierpień 2010 Napisano 31 Sierpień 2010 Sama lufa może być ciekawa i stara. Chyba poprzedni znalazca postanowił dokompletować resztę a sztukę", używając kolby najprędzej z jakiegoś sztucera. Jeszcze tylko śrubka, żeby się trzymało kupy i hura do lasu na dzika lub nad kominek jak znalazł :)Daj fotkę samej lufy (w całości) i kolby.
jacenty2004 Napisano 31 Sierpień 2010 Napisano 31 Sierpień 2010 Kolba nie ma raczej nic wspólnego z Mosinem ...daj zdjęcia wyfrezowanych miejsc od góry i dołu , a lufa to jakaś kapiszonówka ...daj więcej zdjęć
Pytanie
OloOcki
Dostałem ostatnio muszkiet od pewnego Pana. Widać trochę grzebał coś przy nim sam.
Jestem ciekaw czy można powiedzieć z jakiego okresu pochodzi? Coś więcej można powiedzieć na jego temat?
Pan powiedział, że znalazł to jak kupił dom. Kolba wygląda na orginał nie licząc fragmentów zaznaczonych na zdjęciu.
Wymiary:
długość - 120cm
długość lufy - 90cm
średnica otworu lufy - 2cm
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.