Vorax Napisano 8 Sierpień 2010 Autor Napisano 8 Sierpień 2010 Prosze o identyfikacje.zydowsko niemiecka? .Aluminium srednica 14cm.Pozdrawiam Vorax
SirBadFate Napisano 8 Sierpień 2010 Napisano 8 Sierpień 2010 Z tego co pamiętam to moi znajomi wyznania islamskiego witają się tymi słowami: Salem Aleikum", i oznacza to coś w stylu: Bądź pozdrowiony". Połączenie z niemieckim wydaje mi się dosyć ciekawe, Schwiecker to dosc popularne nazwisko w Niemczech, a skoro für" wiec może to jakaś dedykacja dla muzułmańskiego Niemca?Pozdro
RADNORI Napisano 8 Sierpień 2010 Napisano 8 Sierpień 2010 Salem Alekum to raczej arabskie pozdrowienie tak że bardziej wyrób arabusów. Tak że jak kolega wyżej też taka moja sugestia
Czlowieksniegu Napisano 8 Sierpień 2010 Napisano 8 Sierpień 2010 Feinschmecker-smakosz.Marka papierosów Salem istnieje do dziś.Czy były w wersji Gold Salem- nie wiem...A z judaikami ma tyle wspólnego, że część ze starszych braci w wierze ( tych mniej ortodoksyjnych ) mogło tam popiół strząsać.
Vorax Napisano 8 Sierpień 2010 Autor Napisano 8 Sierpień 2010 :) hmm czyli mamy poki co arabsko zydowsko niemiecko tytoniowy mix;). Marka papierosow chyba najlepszy tropem tak mysle...
Czlowieksniegu Napisano 8 Sierpień 2010 Napisano 8 Sierpień 2010 Jeden feler- wychodzi na to, że marka Salem została wprowadzona w ... 1956 roku :-(
Sobiepan Napisano 8 Sierpień 2010 Napisano 8 Sierpień 2010 Eee... wcale nie.http://de.wikipedia.org/wiki/Salem_%28Zigarettenmarke%29http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?VISuperSize&item=300349337851
Vorax Napisano 8 Sierpień 2010 Autor Napisano 8 Sierpień 2010 Z tego co wiem zydki w niemczech byly gnebione dopiero pod koniec lat 20stych a tak mieli dobrze... Popiolka ( o ile to popiolka)wyglada moim zdaniem na lata 30ste...troche zakrecony temat...
Vorax Napisano 8 Sierpień 2010 Autor Napisano 8 Sierpień 2010 No to wsio jasne:) Szkopska popiolka lata 30ste:) Dziekuje koledzy:)
Pytanie
Vorax
Aluminium srednica 14cm.Pozdrawiam Vorax
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.