sebadety Napisano 6 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2010 Kolega karpik pisał o zastosowaniu flex-u. Mógłby wyjaśnić ktoś co to jest?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 6 Sierpień 2010 Share Napisano 6 Sierpień 2010 Gumówka-flex-szlifierka kątowa.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bolek70 Napisano 6 Sierpień 2010 Share Napisano 6 Sierpień 2010 Flex- jest to nazwa potoczna szlifierki kontowej. Dobrze koledzy radzili wiertarka + otwornica ( może być duże wiertło) i parę godzin pracy. Z prądem nie ma kłopotu odkąd wymyślono przedłużacze... I raczej bym nie próbował lądować niczego w zamki , istnieje możliwość powyginania rygli w wyniku oddanej energii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebadety Napisano 6 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2010 O dziękuję za wyjaśnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapuchy Napisano 6 Sierpień 2010 Share Napisano 6 Sierpień 2010 W przypadku kiedy zawiasy są wewnętrzne, można się spodziewać, że sejf jest z tych lepszych, tak że wiercenie raz, że nie będzie proste - wiadro wierteł, dwa - rozwiercenie zamków nic nie da, bo rygle i tak zostaną zasunięte i ich się nie ruszy.Cięcie flexem też nie będzie proste, bo pewnie zastosowano samoutwardzającą stal - im bardziej rżniesz tym gorzej idzie, trzeba intensywnie chłodzić. Trzy może być zastosowana warstwa zapobiegająca przebiciu z miękkiej stali. Najlepiej zacząć jednak od próby sforsowania zamków przez ich otwarcie, a nie rozp... Tym bardziej, że nieznana jest zawartość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomakzr Napisano 6 Sierpień 2010 Share Napisano 6 Sierpień 2010 jak by bylo blisko to bym ci otworzy niestety mam za daleko http://www.youtube.com/watch?v=I9fNXA2qtuM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebadety Napisano 6 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 6 Sierpień 2010 Mógłby ktoś wsadzić schemat działania, albo przekrój zamka piórowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomakzr Napisano 6 Sierpień 2010 Share Napisano 6 Sierpień 2010 masz tu kilka metod http://www.lockpicking.pl/viewpage.php?page_id=4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skullmen Napisano 6 Sierpień 2010 Share Napisano 6 Sierpień 2010 mamy 21 wiek mozna wypozyczyc otwornice i agregat koszt ok 200 zł za dobe i po temacie nie ma co sie rozczulac i kombinowac.ja szafe pancerna w ok 2 godzin otwierałem z wypiciem piwka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rufa Napisano 6 Sierpień 2010 Share Napisano 6 Sierpień 2010 skullmen.szafa pancerna ma się do sejfu tak jak motorower do bmw.porządny sejf ma tyle zabezpieczeń przed siłowym otwieraniem, że ci się nawet nie śniło.wiercenie,cięcie fleksem i palnikiem to nie to[chyba że chcesz zniszczyć zawartość].niektóre stare sejfy,nie mają w zamkach ani jednej sprężyny[aby utrudnić wyczucie zapadek -z jednym takim miałem przyjemność,kilka lat temu].reszta szczegółów to tajemnica zawodowa.polecam Matyjasa.[najbliżej]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skullmen Napisano 6 Sierpień 2010 Share Napisano 6 Sierpień 2010 ta szafa czy jak to tam sie nazywa wazyła 3 tony miała 2 metry wysokosci i 180cm szerokosci , po wycieciu jedne skrzydło wazyło 300 kg . sciana miała 12 cm grubosci rasowa stal . wiec chyba wiec co ciołem i ile mi to zeszło wazne ze dostałem sie do srodka . tez mówili ze nie da sie jej przeniesc i przestawic . wystarczyły 2 łomy i 10 sztuk 100cm rurek . sama wyjechała :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubbers Napisano 6 Sierpień 2010 Share Napisano 6 Sierpień 2010 Ja mając taki sejf już bym go dawno rozpruł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sudajew Napisano 7 Sierpień 2010 Share Napisano 7 Sierpień 2010 rok temu na całą dniówkę z pracownikami (ja jako praktykant) rozwalaliśmy szafę pancerną/sejf. Na sejfie byłą tabliczka znamionowa i z tego co pamiętam sejf ważył 480kg i był 1987r. Plan był taki, na złom, ale ktoś rzucił hasło że przydało by zobaczyć co jest w środku i się zaczęło. 4 chłopa, 8 godzin 2 młoty 5 kilowe, przecinaki i duży flex. Na początku zabraliśmy się od drzwiczek i to była największa głupota:) .Ostatecznie dobraliśmy się do sejfu od boku i od tylu. Blacha miała grubość jakieś 4mm a pod nią 20cm zbrojonego betonu i znowu 4mm blachy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rufa Napisano 8 Sierpień 2010 Share Napisano 8 Sierpień 2010 mówiłem wczesniej że to nie takie proste i łatwe.oprócz betonu bywa jeszcze popiół,szkło hartowane,specjalne wióry metalowe,które ukręcą każde wiertło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krank Napisano 8 Sierpień 2010 Share Napisano 8 Sierpień 2010 a jaki ma zamek ten twój sejf? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebadety Napisano 9 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2010 1 piórowy i 2 takie małe jak do starych kłódek (napisałem to już wcześniej, ale nic się nie stało) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daro Shadow Napisano 9 Sierpień 2010 Share Napisano 9 Sierpień 2010 a mógł byś zrobić zdjęcia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krank Napisano 9 Sierpień 2010 Share Napisano 9 Sierpień 2010 no właśnie fotki tych zamków by wiele pomogły :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapuchy Napisano 9 Sierpień 2010 Share Napisano 9 Sierpień 2010 Fotki samych wlotów zamków guzik dadzą.Klucze mogą być różnej długości, różnie opiórowane.Mimo że otwór jest taki sam. Natomiast może coś by sie udało znaleźć, gdybyś na sejfie odszukał jakaś sygnaturę producenta, nazwę sejfu. Wtedy można coś kombinować, ale fotkami to se można ten sejf co najwyżej okleić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebadety Napisano 11 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 11 Wrzesień 2010 Niestety okazało się że sejf jest pusty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwejk4 Napisano 11 Wrzesień 2010 Share Napisano 11 Wrzesień 2010 a to ci niespodzianka:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 14 Wrzesień 2010 Share Napisano 14 Wrzesień 2010 Franz Jeager z Berlina pewnie....Jaka z metod rozdziewiczyles sejf? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebadety Napisano 15 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2010 Poprostu zapytałem sie o sejf właściciela stodoły, powiedział że w sejfie znalazł same stare papiery :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arci Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 A nie trza było tak od razu zrobić:)Zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krank Napisano 15 Wrzesień 2010 Share Napisano 15 Wrzesień 2010 a chłopaki mieli już S.W.A.T wzywać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.