Skocz do zawartości

od siedmiu godzin panika ?

Sztukmistrz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 119
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Witam, Jak tylko zrobi się chłodniej i popada deszczyk udaje się od Czech na poszukiwania, będziecie mogli podziwiać moje legalne znaleziska :) Po za tym zapraszam do Czech oraz informuje że Czesi już biorą się za żniwa. Pozdrawiam

A czy naprawdę zamiast panikować i kulić ogon pod siebie, nie warto by się zmierzyć z problemem metodami prawnymi? W tym konkretnym przypadku sprawa jest,moim zdaniem, do wygrania. Oprócz pełnych nabojów, reszta to przedmioty, które bardzo trudno uznać za nielegalne- nie są to żadne zabytki. Nie chodzi zresztą w tym wszystkim o zmierzenie się z ustawą o broni i amunicji, ale z ustawą o zabytkach. W sąsiednim wątku, proponowałem zebranie kasy na adwokatów dla chłopaków poprzez zmasowane klikanie w reklamy googlowskie zamieszczane w każdym wątku, o ile adminstracja gotowa byłaby przeznaczyć wpływy na pomoc prawną na bezpodstawnie podejrzanych z łódzkiego. Jest nas tylu, że moglibyśmy wyklikać kupę forsy. Byłoby to z pożytkiem dla wszystkim - bo nagonka na userów to także nagonka na forum, papierowego Odkrywcę i na MyViMu - te sprawy są sprzężone. A lepiej dla nas wszystkich żeby rozwijały się bez poczucia zaszczucia. Nie będa się rozwijać, jeśli sami damy się zaszczuć. Internet wykorzystuje się przeciw nam,wykorzystajmy my Internet.
Artur

WItam,

Jeżeli ciało" odkrywcy poszło by na taki deal, to jestem za. Ale najpewniej bycie zalogowanym użytkownikiem forum by nie wystarczyło, prawda? Trzeba by się zrzeszyć w jakąś konkretniejszą organizację, żeby to miało ręce i nogi, aby toś mógł nas reprezentować. I jakby co bronić nas za pośrednictwem prawników.

Pozdrawiam

Wkurza mnie to że zabiera się kasę z portfeli, zabiera wykrywacze mimo że posiadanie nie jest zabronione jak i sprzedaż, wkurza mnie to że nic nie jest robione w celu poprawy tej sytuacji, może list otwarty poszukiwaczy do nowo wybranego Prezydenta RP, może odrkrywca pomoże, chyba że jest to gazeta już bardziej archeo niż nasza poszukiwaczy. Bo jak tych drugich to w obecnej sytuacji nie powinna się zwać odkrywcą tylko grabieżcą, róbmy coś , a nie tylko gadamy. Pora rozwalić Ubeckie przyzwyczajenia obywateli milicjantów.

O zrzeszeniu warto pogadać osobno - ale po kilku podjętych próbach na tym forum, wiem, że nie będzie to łatwe. Natomiast objęcie pomocą prawną chłopaków z łódzkiego to sprawa NA TERAZ. I pomóc można im bardzo prosto - w systemie Googla za każde kliknięcie na reklamę umieszczoną w danym serwisie, właściciel witryny otrzymuję od kilku do kilkudziesięciu groszy. Jest nas tu kilkanaście tysięcy, więc wystarczyłoby,aby każdy kliknął raz lub dwa, a starczyłoby na adwokatów. Nagłośnienie wygranej sprawy, zaprezentowanie całej procedury, wszystkich pism i relacjonowanie postępowanie byłoby świetną szkoła dla wszystkich, którzy na sam dźwięk słów policja, sąd" gotowi są wyjeżdżać za granicę i schodzić do kanałów. Nawet jeśli przegramy - walczyć trzeba. Potem można pomyśleć o kanałach.
Artur

Kolega k-szela napisał ,że gazeta Odkrywca" jest bardziej dla archeologów niż poszukiwaczy.Chciałbym podkreślić ,że tak nie jest ,bo w jednym artykule w ostatnim numerze jeden z poszukiwaczy z redakcji napisał ,że nim też zainteresowała się policja i sądy oskarżając o nielegalne posiadanie sprzętu i okradanie grobów ,chociaż wcale tego nie robił.Ale on pomyślał i wcześniej wziął pisemne potwierdzenie od Niemców którym przekazał szczątki ,że oddał im wszystkie przedmioty.

A teraz a propos Waszego pomysłu z wysłaniem listu do prezydenta. (prośba do tyfusa aby nie przenosił tego wątku do dołka ,bo to tylko odpowiedź na czyjąś propozycję)

Uważam ,że warto spróbować.Nasz nowy prezydent mówił w kampanii ,że zgoda buduje" i ,że ie ma wolności bez solidarności".Ale w przypadku poszukiwaczy uważam ,że to co on gada to tylko gadanie.Zauważcie ,że kiedyś policja dosyć rzadko wpadała do domów zabierając nasze zbiory ,a po dojściu Komorowskiego do władzy już wpadło trzech poszukiwaczy (tylko z naszego serwisu!).Przypadek?

Jak wczoraj napisałem - idę na wykopki. Wykopki zemsty. Parę reklam kliknąłem (są zawsze pod pierwszym postem w każdym wątku) i pooglądałem - nawet ciekawe strony, na pewno w przyszłości skorzystam i będę polecał innym. Może też poklikajcie? Jak Bocian zobaczy, że licznik bije, to podejdzie do sprawy z odpowiednim rozmachem, bo zyskac możemy wszyscy...
Artur

arturborat,pomysł z pomocą prawną dla chłopaków super!
Gdyby władze strony zrobiły taka akcje:ktos ma przypał,klikamy i jest na dobrego adwokata,taka samopomoc poszukiwaczy.przez duże P
kurde,jak nie da rady na tym forum można założyć stronke i tam klikać,linki do niej byłyby na forum..
Albo po prostu jak ktos ma problem z chajsem na obrone zrobić zrzutkę w czapkę,,dziś my im,jutro(nie daj bóg)oni nam..
kurde,idea przednia!!
zdrów
albo zjechac się pod sejm każdy z piszczałką,rozbić namioty jak piguły i żądać zmiany ustawy..
jak nie to walczyć jak górnioki albo kupcy broniący KDT:D

własnie Vorax,nr konta,na którym np była by wpłacana kasa dobrowolnie,nieważne w jakiej ilości.i w gorących przypadkach"szła by na pomoc potrzebującym z forum,czy to sądy czy np sytuacje kryzysowe np ze zdrowiem..
kurczę,można by wydzielić forum na którym po założeniu była by prowadzona księgowość,wklejany wyciągi..
Tylko trzeba by było wybrać osobę odpowiedzialną która nie przechlała tej kasy ale sprawiedliwie działała na rzecz obrony naszych ze szpon parszywego prawa

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie