krank Napisano 14 Lipiec 2010 Autor Napisano 14 Lipiec 2010 Witam może już był,gdzieś poruszany taki temat..ale...jaki według was tesoro jest dobry na drobnicę,i w przystępnej cenie??? i gdzie można je kupić??
seeker Napisano 14 Lipiec 2010 Napisano 14 Lipiec 2010 Jaki?? Każdy;) Z Silvera będziesz zadowolony na początek.
krank Napisano 14 Lipiec 2010 Autor Napisano 14 Lipiec 2010 aha nie dodałem zamierzam przesiąść się z kanarka :) bo za mało ćwierka :)
Panmc Napisano 14 Lipiec 2010 Napisano 14 Lipiec 2010 Polecam Cibole, sam właśnie jej używam. Wcześniej posiadałem kilka innych wykrywaczy jednak z Cibolą ajprzyjemniej" mi się chodzi. W internecie dużo jest na jej temat. W ubiegłym sezonie użytkowałem Proxime byłem z niej zadowolony ale jak dla mnie wykrywacz był za ciężki. Obecnie szukam drobnicy i właśnie Cibola spełnia moje oczekiwania. Leciutka, skuteczna i do tego prosta. Za około 1000zł używkę kupisz.
krank Napisano 14 Lipiec 2010 Autor Napisano 14 Lipiec 2010 a gdzie można kupić wykrywki tesoro?? i jak jest z gwarancją??
krank Napisano 15 Lipiec 2010 Autor Napisano 15 Lipiec 2010 o tym sklepie już wiem sam znalazłem... a może ktoś wie jak jest z kupnem w USA, i jak z gwarancją?? bo dużo taniej jest,znalazłem taką stronkę http://www.metaldetector.cc/index.asp?PageAction=MFGSEARCH&ManfID=3&Page=1 tylko ja nie ponimaju po angielsku :)
krank Napisano 15 Lipiec 2010 Autor Napisano 15 Lipiec 2010 bo jak z tej stronki to było by mnie stać na Tesoro Deleon lub Tesoro Tejon..... a tak w denarze to cena kosmiczna :( jest ponad 1000zł przebitki...
beaviso Napisano 15 Lipiec 2010 Napisano 15 Lipiec 2010 Kupując w USA miej świadomość, że do podanej ceny Urząd Celny doliczy, po przekroczeniu przez paczkę granicy Najjaśniejszej, co nieco do jej kasy -> cło i vat. Więc jak kupować w USA, to tylko używkę i to wysyłaną jako podarunek". A bez znajomości języka tym bardziej nie wchodziłbym w interesy z ludźmi, których nie jesteś w stanie zrozumieć. Polowałbym na krajową, używaną Cibolę. W stosunku do kanarka bezwzględnie głębsza, ale identyfikacja tylko muzyczna". Może więc używany De Leon"? Zapoluj na Allegro, masz przecież wykrywacz, więc spieszyć się nie trzeba. Waluty stoją wysoko, nie najlepszy moment na zakupy.M.
Raned Napisano 15 Lipiec 2010 Napisano 15 Lipiec 2010 Ja na szczęście zdawałem maturę z matematyki i trochę potrafię liczyć.Cena Tejona w sklepie www.metaldetectors.com to 559,20 dolarów amerykańskich. Firma wysyła tylko do USA więc dodatkowo dochodzi ok. 46 dolarów za przesyłkę, razem ok. 605 dolarów. Przemnażamy po dzisiejszym kursie bankowym ok. 3,23 zł tj. ok 1954 zł. W urzędzie celnym dochodzi 22% VAT i 3,57% cła daje nam ok. 2456 zł. średni koszt bankowy za przesłanie pieniędzy to. ok 50 zł co daje koszt 2506 zł, oczywiście bez instrukcji po polsku i bez polskiej gwarancji, jedynie z dożywotnią gwarancją amerykańską, która obowiązuje również przy zakupie w Polsce. Pomijam czas nerwowego oczekiwania, bo paczka na takim dystansie może przecież zaginąć.Wyszło o ok. 100 złotych drożej, a miało być o 1000 złotych taniej!
Raned Napisano 15 Lipiec 2010 Napisano 15 Lipiec 2010 Ceny dilerskie są zazwyczaj tak przeliczane, aby klientom nie opłacało się sprowadzać sprzętu indywidalnie.
draven85 Napisano 15 Lipiec 2010 Napisano 15 Lipiec 2010 na allegro jest teraz używane Vaquero , może nad nim się zastanów.
draven85 Napisano 16 Lipiec 2010 Napisano 16 Lipiec 2010 różni się od Ciboli tym , że ma ręczne strojenie do gruntu. Miałem Cibolę i mam teraz Vaquero. Mnie osobiście lepiej pasuje Vaquero. Dzięki ręcznemu strojeniu Vaquero wypada moim zdaniem lepiej na trudnych glebach. Do Vaquero możesz też dokupić cewki.pozdrawiam
BRAT_MIH Napisano 16 Lipiec 2010 Napisano 16 Lipiec 2010 Cena niemała jak za używkę, zresztą ceny nowych to kosmos. Może mi ktoś napisać dlaczego taki Lobo jest o tyle droższy od X-terry 505 ?
krank Napisano 18 Lipiec 2010 Autor Napisano 18 Lipiec 2010 a używa ktoś compadre Umax?? jak tak to poproszę o parę zdań na jego temat jak się spisuje w terenie i jakieś porównanie np. do ciboli,kanarka fishera f2 pozdrawiam
beaviso Napisano 18 Lipiec 2010 Napisano 18 Lipiec 2010 Compadre? Daj sobie spokój. Z nowych minimum to Cibola, a z używanych Bandido II uMax, Eldorado uMax, Euro Sabre.Z Fisherem F2 i Ace250 można porównywać model Silver uMax, ale Ty przecież chcesz zrobić krok naprzód i zamienić kanarka na coś lepszego, a nie podobnego.M.
Raned Napisano 19 Lipiec 2010 Napisano 19 Lipiec 2010 Aby oceniać Compadre to trzeba go najpierw wypróbować, wykrywacz ten jest niezmiernie popularny w USA i wysoko tam ceniony. Posiada właściwości, które mogą zadziwić, zwłaszcza dyskryminacja ED180. Zasięg nie jest duży za to skuteczność wielka. W Polsce, gdzie popularne są większe cewki i potencjalny nabywca jest manipulowany bezustannie na forach, i wciska mu się na siłę 2-3 modele wykrywaczy nie jest popularny.
VanWorden Napisano 19 Lipiec 2010 Napisano 19 Lipiec 2010 Faktycznie Compadre ze swoją snajperką na dobrej miejscówce potrafi wygryźć wiele sprzętów. Jednak na początek proponowałbym Cibolę lub Vaquero.PozdrawiamVW
papi Napisano 19 Lipiec 2010 Napisano 19 Lipiec 2010 ja mam gościa co ze stanów mi wysyła wykrywki i bierze sobie od 150 d0 200 $ za wszystkie koszty przesyłki do polski i po stanach jeśli musi go do siebie ściągnąć. xlt kupiłem od niego o 100 $ taniej niż w stanach czy angli to około 1300 zł mniej niz w polsce (nowe oczywiście ) Minelab Excalibur II 200$ więcej niż najtańszy jaki znalazłem , (a w angli to są cholernie drogie) oczywiście wszystkie koszta przesyłki (nie wspomne że w polsce to około 1000 zł droższe niż gzie kolwiek indziej) . tma kupiłem 1200 zl taniej niż w polsce.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.