pastuszek Napisano 4 Lipiec 2010 Autor Napisano 4 Lipiec 2010 wczoraj trafiłem na skamieniałe od słońca pastwisko.Miałem ruską saperkę i szpadel z ostrzonym rantem- nawet na centymetr się nie wbiłem.Dobrze że miałem siekierę, to wyrąbywałem przeręble, ale na dłuższą metę to katastrofa.Ma ktoś patent>??
karpik Napisano 4 Lipiec 2010 Napisano 4 Lipiec 2010 To skamieniałe pastwisko to zapewne twór gliniasty. Zarówno w lecie jak i w okresach wilgotnych nie nadaje sie do rycia. Szkoda zdrowia- skrzetnie omijam bo stany marne a zdrowia szkoda.
tomala_kikol Napisano 4 Lipiec 2010 Napisano 4 Lipiec 2010 Kilof to narzędzie odpowiednie do tej gleby.Zdrów
Eastlegion Napisano 4 Lipiec 2010 Napisano 4 Lipiec 2010 Witam.Zdarzyło mi się kopać" na południu Francji, a dokładnie w upalnej Langwedocji. Ziemia tam przypominała bardziej skałę. Stąd dobór takich a nie innych narzędzi. Wykopanie kilku dołków doprowadzało do niemalże skrajnego wyczerpania. Nieprędko to powtórzę...Pozdrawiam.
pawel888 Napisano 4 Lipiec 2010 Napisano 4 Lipiec 2010 Podziwiam samozaparcie :)To są warunki ekstremalne:)<pozdro
banderas Napisano 5 Lipiec 2010 Napisano 5 Lipiec 2010 tylko czekan,eBay 10 $,sprawdzone i skuteczne.pzdr.
tadziu6 Napisano 5 Lipiec 2010 Napisano 5 Lipiec 2010 Tak jak banderas pokazuje. Podobny zrobiłem z resora od żuka i świetnie zdaje egzamin w każdych warunkach glebowych.
banderas Napisano 5 Lipiec 2010 Napisano 5 Lipiec 2010 no to tadziu mamy problem,w tę sobotę i niedzielę będę robił ze dwa-trzy śmietniki w twojej okolicy,czekan kontra resor.Liczę,że nie będzie ciebie na ambonie z załadowaną solą;]a ty nie masz jakiejś impry w sobotę co by cię włosy na głowie bolały przez całą niedzielę. ;]]pzdrP.S.dobry czekan albo robi ,albo pęka ale nigdy się nie zgina.
tadziu6 Napisano 5 Lipiec 2010 Napisano 5 Lipiec 2010 Banderas,z czekanem się zgadza,robi albo pęka. Ambona się nie zgadza,mam lęk wysokości, a sól używam tylko do dobrych zakąsek. Jak już masz być w moich rejonach to sobie przypomnij,że w jakimś wątku zapraszałem Ciebie na wspólne grzebanie w śmietnikach". To może w tą sobotę i niedzielę. Twój W" z moim nie pogryzą się,inna częstotliwość. Pisz tadziu6@o2.pl pozdrawiam. tadziu
sebo_sek Napisano 5 Lipiec 2010 Napisano 5 Lipiec 2010 A ja mam takie pytanie:Co jeśli w ziemi jest pocisk. Pierdzielnąć takim czekanem w zapalnik i papa. Nie boicie się?
woytas Napisano 5 Lipiec 2010 Napisano 5 Lipiec 2010 Czytasz to co napisales przed nacisnieciem dodaj" ?
pastuszek Napisano 5 Lipiec 2010 Autor Napisano 5 Lipiec 2010 niektóre wykrywacze posiadają identyfikację
sebo_sek Napisano 6 Lipiec 2010 Napisano 6 Lipiec 2010 woytas czy moje pytanie jest jakieś dziwne. Bo znam takie historie, nie tyle w suchej co zmarzniętej ziemi. Ja, nie wiedząc co jest pod moimi nogami, żadnymi bolcami bym nie walił w skostniałą ziemię. Może jestem paranoikiem, moja strata".
tadziu6 Napisano 6 Lipiec 2010 Napisano 6 Lipiec 2010 Sebo spoko. My kopiemy w śmietnikach i nie zdarzyło się by ktoś tam wynosił rozrywki.Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.