Skocz do zawartości

Rekonstrukcja w Skarżysku 2010

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Nagroda Nobla za widoczny na zdjeciach sposob umiejscowienia i zamontowania tarczy pancernej do Mg w transporterze (ot) chyba lepiej by bylo gdyby tej tarczy nie bylo wcale :(
Jak widac po zdjeciach Pantery mozna zrobic cos bardzo dobrze -albo tak jak w przypadku montażu tej tarczy zwyczajnie ..... dobry spawacz jest w stanie zrobic to jak nalezy w 2 moze 3 godzinki
Napisano
Bardzo dobra impreza z ogromnym rozmachem, pomimo niemożliwego do zniesienia upału. Mnóstwo widzów, zapierająca dech w piersiach kanonada z broni, jak na prawdziwej wojnie i piekny, chociaż bardzo trudny dla pojazdów teren.
Napisano
www.skarzysko24.pl/content/view/6841/248/

kolejne zdjęcia

Szkoda tylko, że przez jednego człowieka owca" nazywany, pozostał niesmak po całym świetnym wydarzeniu.
Człowiek ten powinien zastanowić się nad sobą i nie przynosić pracy na pole rekonstrukcji.

Efekty pirotechniczne świetne, ziemia drżała. wkradł się troszkę chaos, ale ogólnie OK. Swoją rolę spełnił narrator.
Napisano
Masz refleks szachisty po zawale z tą tarczą
Jeśli masz pomysł na zamontowanie tarczy bez integracji w oryginalna strukturę chętnie usłyszę (bez ciecia czy spawania bezpośrednio do kadłuba)

Ta cudowna wedle ciebie pantera to jaka ma być wersja
nie widziałem do tej pory A z tak wysokim wentylatorem.
Napisano
Że się wtrącę... Potraficie tylko pisać kto co zrobił źle! Żaden z Was się nie wychyli tylko siedzi przed kompem i krytykuje. Cwaniaczki... Mogę dostać karton a co mi tam. Powiem szczerze, że mam dość takich gogusiów co tylko krytykują czyjaś pracę! Do roboty a nie się wymądrzać. Co reko to ta sama gadka! Ato źle..." A tamto źle..."
Pozdrawiam
Napisano
cyt.Jeśli masz pomysł na zamontowanie tarczy bez integracji w oryginalna strukturę chętnie usłyszę (bez ciecia czy spawania bezpośrednio do kadłuba)

nie da sie tego zrobic bez spawania co wczesniej juz napisalem. A prowizorka jaka jest kazdy widzi

cyt.Potraficie tylko pisać kto co zrobił źle! Żaden z Was się nie wychyli tylko siedzi przed kompem i krytykuje. Cwaniaczki... Mogę dostać karton a co mi tam. Powiem szczerze, że mam dość takich gogusiów co tylko krytykują czyjaś pracę! Do roboty a nie się wymądrzać. Co reko to ta sama gadka! Ato źle..." A tamto źle..."
-Po to sie pisze co wyszlo nie tak żeby to poprawic
ale jak lubisz wynalazki - twoja sprawa kolego (rozumiem ,ze ta nieszczsna tak zamontowana tarcza to efekt twojej ciezkiej pracy) która została skrytykowana.
cyt. Do roboty a nie się wymądrzać. - takie zlote mysli to juz chyba kiedyś słyszalem czy to nie tow.Wieslaw Gomułka miał takie plomienne przemowienie. ;)
Napisano
No cóż... Perfekcjonista się trafił... Weź kolego pod uwagę polskie realia, wypożyczany sprzęt, skromny budżet itd... A przede wszystkim pośpiech... Spójrz jak to widzą widzowie a nie krytykujesz... Jak taki detalista kolega jest to proszę bardo .... Zaprezentuj swój super sprzęt?
I z tym miłym akcentem zakończę ta dyskusję.
Pozdrawiam
Napisano
ie da sie tego zrobic bez spawania co wczesniej juz napisalem. A prowizorka jaka jest kazdy widzi"

Nie pozostaje ci nic innego jak nabyć własną tatrę i pokazać jak należy ja przebudować
Napisano
Acer mundury to pikuś;) Kiedy ktoś wypomni tego kałasza???
Powiem szczerze ten kto jest w grh i jeździ na imprezy wie jakie są polskie realia i jak drogi to jest sport...
Pozdrawiam
Napisano
Yoony vel mial vel myszaniolek - doskonale wiesz, że cokolwiek byś napisał nikt z nas nie weźmie tego pod uwagę.
Oszczerstwa i kłamstwa, do jakich się w przeszłości dopuściłeś dyskwalifikują cię do dyskusji z kimkolwiek, posiadaczu wielu nicków na Odkrywcy.
Napisano
Panowie, zawsze znajdzie sie wielu niezadowolonych lub zadowolonych inaczej, jesteśmy tylko w Polsce;-)nie ma co się spierać, rekonstrukcja była naprawdę dobra. Ludność cywilna oprócz tego że oniemiała od huku, musiała wysłuchać
historycznego wykładuponiekąd przymusowo;-) i to jest dobre, najpierw lekcja trudnej (sądząc z wypowiedzi widzów)historii a potem widowisko. I nie łudźmy sie,że widzowie są na wysokim poziomie historycznym, tylko niewielki procent z nich cokolwiek wie o 2 WŚ. A już tych co zauważą inne mocowanie na czołgu, to mógłbym się spokojnie założyć,że nie było takich osób. warto poczytać wypowiedzi widzów na portalu społecznościowym Skarżyska, zobaczyć poziom ignorancji i pretensje o upał;-) Takie widowisko jak w Skarżysku, to bardzo dobry element powszechnej edukacji, gdy historia w naszym kraju nie cieszy się zbytnią popularnością popularnością.
Napisano
cyt.No cóż... Perfekcjonista się trafił... Weź kolego pod uwagę polskie realia, wypożyczany sprzęt, skromny budżet itd... A przede wszystkim pośpiech... Spójrz jak to widzą widzowie a nie krytykujesz... Jak taki detalista kolega jest to proszę bardo .... Zaprezentuj swój super sprzęt?
I z tym miłym akcentem zakończę ta dyskusję.
Pozdrawiam
-No przy takich argumentach nie pozostaje nic innego jak napisać (szwajcary sa tansze tez widzowie nie zorientuja sie co to za mundur a chyba chodzi o to zeby wszystko bylo jak najblizsze wojennej rzeczywistości - jezeli cos jest zrobione zgodnie z polską tradycją na zasadzie( a moze przejdzie) jak ta tarcza -piszę o tym (moze w koncu ktoś przestanie żyłowac i zrobi to -ja za właściciela raczej tego nie zrobie skoro on sam ma to w.... -a co do sprzetu (poczekam kolego aż swoim sie pochwalisz) doskonale sobie zdajesz sprawe ,że jednostki nie stac na wlasnego OT) chyba ,że jest synem szejka (zawsze podoba mi sie tlumaczenie nijakosci i partactwa polskimi realiami:) )
cyt.Nie pozostaje ci nic innego jak nabyć własną tatrę i pokazać jak należy ja przebudować
Są w kraju przyzwoicie przebudowane egzemplarze
i mozna jak sie okazuje zrobic to poprawnie (tylko trzeba chcieć) a kurczowe tlumaczenie ,ze to ,że śmo bo kasa bo pospiech bo polskie realia jest smutne :(
cyt.Yoony vel mial vel myszaniolek - doskonale wiesz, że cokolwiek byś napisał nikt z nas nie weźmie tego pod uwagę.
Oszczerstwa i kłamstwa, do jakich się w przeszłości dopuściłeś dyskwalifikują cię do dyskusji z kimkolwiek, posiadaczu wielu nicków na Odkrywcy.

I tym miłym cytatem zakończę dyskusje -bo raczej nie mam szans z takimi dyskutantami
Nawet jak cos bedzie beznadziejnie zrobione zawsze znajdzie sie ktos kto bedzie do upadłego uzywał argumentów o niewiedzy widzow, polskich realiach itp.
Napisano
Może kolega weźmie pod uwagę:
1. Dostępność
2. Ceny
3. Jakość reprodukcji mundurów względem kosztów.
P.S. Jakbym chciał wyglądać 100% to bym musiał być synem szejka;) Koszt repliki laszaka" (Stg44) to 28 000zł więc uważam, że dalsza dyskusja nie ma sensu. Znam realia cen dobrego porządnego reko;)
Pozdrawiam
Napisano
Oszczerstwa i kłamstwa, do jakich się w przeszłości dopuściłeś dyskwalifikują cię do dyskusji z kimkolwiek, posiadaczu wielu nicków na Odkrywcy."

Czemu nie spotkajcie się w cztery oczy, i nie wyjaśnicie sprawy raz na zawsze ?
Napisano
chyba nikt nie ma wątpliwości, że bluzy M36 były używane do końca wojny, ale wg mnie pokazanie ich w takiej konfiguracji z września rodem" jest nie dopuszczalne ;/
Napisano
panowie poczekajcie na koncowy efekt pantery, narazie była to prapremiera i raczej sprawdzanie układów jezdnych i silnika w ciężkim terenie.........
przez jednego człowieka.:((( Grzesiek miał cały miesiąc poślizgu....
Napisano
mundury wczesne miała grupa któa odgrywała oddziały tyłowe i wartownicze przezucone na front. było to parę osób.
chyba ciasność " miejsca spowodowała ze były tak gęsto

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie