Skocz do zawartości

Urlop nad morzem, ale gdzie?

bachus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, koledzy poradźcie coś. Planuje w tym roku urlop nad polskim morzem chcę tam jechać z żoną i synkiem. Dla mnie szczerze mówiąc leżenie na plaży to żaden odpoczynek ale kobitka się uparła i nic na to nie poradzisz. Do rzeczy: chciałbym jechać gdzieś gdzie będzie w miare cicho i w okolicy jest sens polatać troche ze sprzętem. Chciałem jechać na mierzeję ale te okolice odpadają ze względu na powódź i zanieczyszczenia jakie wypluje z siebie Wisła do Bałtyku. Nie wiem teraz gdzie się udać, kobitka poleżałby trochę na plaży a ja w tym czasie polatałbym troche po okolicy :) Może któryś z kolegów coś poleci? Może jakaś cicha miejscowość z ciekawymi okolicznymi poletkami lub lasami?

Co Wy w tym morzu widzicie to nie wiem.
Patrzysz przed siebie, po horyzont woda. Na lewo, na prawo piach. Krzyk, hałas, zgiełk, niczym na Marszałkowskiej w Wa-wie. Wrzeszczące latające bachory i sypiące piaskiem po oczach.........

Mazury, Pane, Mazury..........

Polecam Świnoujście najpiękniejsza plaża na Bałtyku, bardziej komercyjna plaża po stronie miasta i cicha ( można leżeć na golasa ) po stronie Warszowa, gwarantuję na polskim wybrzeżu nie ma szerszej plaży! Multum miejsc do pohasania z wykrywką, dla chętnych wypad do Niemiec również polecam wykrywkę, a i na promy do Skandynawii można się załapać. Zapraszam więc do Świnoujścia.

Plaża Świnoujście Warszów nikt nic nie zabudowuje zero łódek miejsca pod dostatkiem, jak ludzie przeszkadzają ( choć i tak jest ich niewiele ) to polecam przejść się kawałek na wschód i ma się całkowite odludzie ( fot. Internet )

Bardziej komercyjna plaża w Świnoujściu na prawobrzeżu, liczne atrakcje mecze siatkówki, piłki plażowej, sporo pięknych kobiet :D no i ze względu na szerokość mnóstwo miejsca do walnięcia się plackiem, w konkurencyjnych Międzyzdrojach nie ma gdzie stopy postawić i pełno kamieni w piasku.

A co do zanieczyszczeń wody to w Świnoujściu będzie czyściutka gdyż położenie geograficzne i topograficzne powoduje że cały syf zostaje przefiltrowany przez naturalny filtr jakim jest zalew szczeciński, dzięki czemu mamy czyściutką wodę i już po raz czwarty z rzędu została nagrodzona Błękitną Flagą ( Foundation for Environmental Education - FEE), prądy morskie natomiast wyciągają ewentualne zanieczyszczenia głęboko w pełne morze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie