hakoff Napisano 30 Maj 2010 Autor Share Napisano 30 Maj 2010 Kilka godzin na carskim poligonie zaowocowało niezbyt wielką ilością fantów, ale nie ma co narzekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hakoff Napisano 30 Maj 2010 Autor Share Napisano 30 Maj 2010 gruppen foto. pocisków było pare kilo, ale szkoda kliszy" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hakoff Napisano 30 Maj 2010 Autor Share Napisano 30 Maj 2010 gruppen foto 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hakoff Napisano 30 Maj 2010 Autor Share Napisano 30 Maj 2010 16-ty ładoski ew. ładożeski pułk piechoty skoszarowany w Zambrowie. stan cudo i jednocześnie strzał dnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nadwojciech Napisano 30 Maj 2010 Share Napisano 30 Maj 2010 Daj fotkę licznego! Fajne trafienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hakoff Napisano 30 Maj 2010 Autor Share Napisano 30 Maj 2010 nic tak nie robi ruskim sreberkom jak kąpiel w soku z cytryny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hakoff Napisano 30 Maj 2010 Autor Share Napisano 30 Maj 2010 Buch, St. Petersburg. pierwszy raz spotykam guzior z wybitym w środku orłem. wierzch gładki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 30 Maj 2010 Share Napisano 30 Maj 2010 ic tak nie robi ruskim sreberkom jak kąpiel w soku z cytryny" miałeś na myśli krzywdę?bo to jedyne czego dopuszcza się sok z cytryny w przypadku monet.pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hakoff Napisano 30 Maj 2010 Autor Share Napisano 30 Maj 2010 impresja o berdanie. z piasku trafiają się idealne sztuki, kto by powiedział, że od 130 lat leży w ziemi.tyle fotek.tłem było mnóstwo pocisków do berdka, tępołukowych do mośka, 2 ptasie obrączki i kilka pepeszek. ostroga moczy się w occie, jak się wymoczy to wrzuce na ID, może wtedy ktoś powie o niej coś więcej.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hakoff Napisano 30 Maj 2010 Autor Share Napisano 30 Maj 2010 hmm... może nie jestem specem od konserwacji zabytków, ale efekt półgodzinnego moczenia ruskich sreberek w soku z cytryny jest imponujący. później suszenie i do holdera. poprzednie, które tak traktowałem nadal bardzo ładnie się prezentują. a już tak zupełnie poza tematem, to sposób z cytryną zaczerpnąłem z tego forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 30 Maj 2010 Share Napisano 30 Maj 2010 cytryna to kwas, inwazyjny i powodujący matowienie, mikro wżery itp itd.zobaczysz za kilka lat jakie będą piękne".pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MissBongo Napisano 30 Maj 2010 Share Napisano 30 Maj 2010 ja odradzam juz zniszczyłem kilka monet ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fidzir Napisano 30 Maj 2010 Share Napisano 30 Maj 2010 missbongo może za długo w cytrynce trzymaleś,ja trzymam monetki ok. 10-15 min. i naprawde efekt jest niezły,ruskie sreberka nawet zachowują swoj połysk i wcale nie są matowe,ale jest zasada, jak monetka jest czytelna w ładnej patynie to wkładanie do kwasku jest profanacja,ja wkladam monetki zabrudzone grynszpanem i oblepione brudem które nie są czytelne i osiągam niezły efekt...zresztą wejdz na stronę;numizmatyka-twoim hobby, i tam specjalista numizmatyk również do sreberek poleca kwasek z cytrynki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 30 Maj 2010 Share Napisano 30 Maj 2010 a i trzymanie w occie to nader głupi pomysł.To jest kwas a wszystko co jest kwasem niszczy i trawi. Tyle ode mnie :) Pozdro, a fanty fajne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 30 Maj 2010 Share Napisano 30 Maj 2010 sorry - to Konserwacja, czy NO ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GeneralRemek Napisano 2 Czerwiec 2010 Share Napisano 2 Czerwiec 2010 mea culpa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.