dareckiimoni Napisano 6 Maj 2010 Autor Napisano 6 Maj 2010 witam.czy jest ktoś w posiadaniu wiedzy na temat tej bitwy? szukam wszelkich informacji takich jak mapy, kierunki natarć i czas ile trwały starcia. Nigdzie nie mogę odszukać dokładnej mapy która pokazała by w którym miejscu znajdowała sie ta miejscowość. z góry dziękuje. dla ułatwienia dodam żę jest to w okolicy szczecin/płonią.
GeneralRemek Napisano 6 Maj 2010 Napisano 6 Maj 2010 http://pl.wikipedia.org/wiki/1121 To pewnie widziałeś?
Swiety82 Napisano 6 Maj 2010 Napisano 6 Maj 2010 Ja tam się nie znam ale nie podpada to czasem pod Archeo? No chyba że z czystej ciekawości pytasz... :)
dareckiimoni Napisano 6 Maj 2010 Autor Napisano 6 Maj 2010 oprócz wikipedi brak wszelkich informacji.może i archeo ale miejsce warte odwiedzenia. Poza tym nic mi nie wiadomo aby miejsca te objęte były nadzorem archeologicznym lub konserwatora zabytków.
GeneralRemek Napisano 6 Maj 2010 Napisano 6 Maj 2010 spróbuj się skontaktować z autorem tego artykułu - on przecież musiał czerpać skądś wiedzę.
kopijnik2 Napisano 7 Maj 2010 Napisano 7 Maj 2010 ...Poza tym nic mi nie wiadomo aby miejsca te objęte były nadzorem archeologicznym lub konserwatora zabytków...Jaki jest sens - tego zdania?... Czyli co chciałeś powiedzieć?"...Czyżby nie powiadomili Cię że jest chronione"?
HUBERTUS 1656 Napisano 7 Maj 2010 Napisano 7 Maj 2010 nieświadomość nie gwarantuje uniknięciu kary strzeż się gniewu archeologów!!!
8total4 Napisano 7 Maj 2010 Napisano 7 Maj 2010 proponuję udać się do WKZ i zapytać o spis stanowisk na dany powiat i wtedy twoje mętne wątpliwości się rozwieją.pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.