Skocz do zawartości

mały wypadzik

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 170
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

a takie wychodzą na tych pozycjach.2 mauser,1 mosin.nie wiedziałem że mosiądz tyle stoi na złomie,wszystkich mam ponad 10 kilo.ale narazie niech leżą.

Napisano
z czym chodzę,geo-skan 2,polski robiony był na zamówienie,kupiłem go od gościa.a cewke pomalowałem w ciapki,takie łaciate wyszło.Akufer idzie do modernicacji.pozdrawiam
Napisano
to niesprawiedliwe:( ,:) ja tu chodzę, szukam i poza kapslami od polmosa nie trafiłem nic a kolega łusek w kilogramach, mnie by chociaż jedna wystarczyła:)

gratuluję i pozdrawiam, może kiedyś trafię swoją pierwszą łuskę.
Napisano
karabin133 - może przestaniesz trollować ?

niedawno do tego wątku wrzuciłeś przedmiot do ID, teraz z jakimiś kleszczami wyskoczyłeś....o komarach i innych robalach masz tu :

http://www.odkrywca.pl/komary-co-stosujecie-przeciwko-nim,672072.html#672072

może rozejrzyj się dobrze po Forum i nie rób kaszany, co ?
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
Napisano
Witam Atylla, w tym sezonie trafiłem na skrytkę ( 70 na 70 cm )nad bugiem przy granicy białoruskiej. Była dość ciekawie skonstruowana i ukryta między zcięte kiedyś olbrzymie drzewa. Wykrywka piszczała i piszczała aż się dokopałem do strzynki oplecionej przerdzewiałym drutem kolczastym, ciężka i dość spora skrzynka ( sam byłem i nie dałbym rady jej przenieść ) Wystrachałem się. Postanowiłem wrócić z kumplem, co się zna na pułapkach itp. Ukryłem dodatkowo, zasypałem, po 2 tygodniach pojechaliścy przez pól Polski, aby zobaczyć że po niej zostało tylko wspomnienie i duża dziura. Do dziś żałuje... Z czasem się dowiedziałem, że było tam w okolicy miejsce zrzutów, może coś uktyto kiedyś?...
  • 2 months later...
Napisano
te łuski to musiał być maxim
na jakiej głębokości zalegały ?

miałem podobna sytuacje tyle ze z mannlicherami od roh'a 14r , skupisko - około 600 łusek wszystkie w idealnym stanie - wiele z nich nie pokryło sie nawet patyną - złote jak wypolerowane, dołki po iglicy głębsze i obszerniejsze, w 90% szyjki lekko pozaginane podobnie jak po mg, nie znalazlem w tymdolku ani jednego ladownika, anie jednego całego naboju, oprocz tego trzy płaskie kamienie ktore jak sadze moglu byc podstawami , wnioek ze byl to maszynowy, aktualnie probuje odnaleźc cel tego sprzetu ...
Napisano
po co to napisalem - zmierzam do tego ze tez powineines poweszyc za celem Twojego Maxima

slyszalem ze pewien gos dostal cynk od kobiety - na wiezy przy starej cegielni austryjacy ustawili maszynowy i zaczaili sie na maszerujacych rosjan, gosc na jednym malym polu nakosil kilkanascie klamer carskich !
Napisano
witam wszystkich.liściku tego nie posiadam bo rozleciał się ze starości,co do schowka to tak bywa.a co do maxima,to nie było,ale były inne super fanty,postaram sie w tygodniu o fotki.powiem w skrucie że miejscówka superrrrrrrrrrrrrr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie