atylla Napisano 10 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2010 w małych ilościach jest tych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atylla Napisano 10 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2010 a takie wychodzą na tych pozycjach.2 mauser,1 mosin.nie wiedziałem że mosiądz tyle stoi na złomie,wszystkich mam ponad 10 kilo.ale narazie niech leżą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milosz72 Napisano 16 Lipiec 2010 Share Napisano 16 Lipiec 2010 Atylla z czym chodzisz bo jakos nie znajomo wygląda cewkatroche armandowa,ze ak powiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marv Napisano 17 Lipiec 2010 Share Napisano 17 Lipiec 2010 Łuski pospolite znaleziska,dzięki za wstawkę denek.Dobrze robisz atylla że nie sprzedajesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pooshkins Napisano 17 Lipiec 2010 Share Napisano 17 Lipiec 2010 Kufer pierwsza klasa!A an 1kg wychodzi około 65 łusek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atylla Napisano 18 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2010 z czym chodzę,geo-skan 2,polski robiony był na zamówienie,kupiłem go od gościa.a cewke pomalowałem w ciapki,takie łaciate wyszło.Akufer idzie do modernicacji.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
groszek37 Napisano 19 Lipiec 2010 Share Napisano 19 Lipiec 2010 to niesprawiedliwe:( ,:) ja tu chodzę, szukam i poza kapslami od polmosa nie trafiłem nic a kolega łusek w kilogramach, mnie by chociaż jedna wystarczyła:) gratuluję i pozdrawiam, może kiedyś trafię swoją pierwszą łuskę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin133 Napisano 20 Lipiec 2010 Share Napisano 20 Lipiec 2010 Tak się zapytam jak radzicie sobie z kleszczami ? Bo ja mam straszny z tym problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 20 Lipiec 2010 Share Napisano 20 Lipiec 2010 karabin133 - może przestaniesz trollować ?niedawno do tego wątku wrzuciłeś przedmiot do ID, teraz z jakimiś kleszczami wyskoczyłeś....o komarach i innych robalach masz tu :http://www.odkrywca.pl/komary-co-stosujecie-przeciwko-nim,672072.html#672072może rozejrzyj się dobrze po Forum i nie rób kaszany, co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 21 Lipiec 2010 Share Napisano 21 Lipiec 2010 Widzę tyfus robisz robotę :) No tylko pogratulować rzetelności :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karabin133 Napisano 21 Lipiec 2010 Share Napisano 21 Lipiec 2010 Ok masz rację, sorry . Wrzuciłem ten przedmiot tutaj bo był już w ID tylko nikt nie pomógł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atylla Napisano 1 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2010 polska menażka znaleziona u sąsiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atylla Napisano 1 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2010 dzisiejszy wypadzik,pierwsza wojna światowa,pozycja rosyjska.znaleziony w okopie zegar{budzik}firmy [Junghans] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atylla Napisano 1 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2010 logo S.F. Junghans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atylla Napisano 1 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2010 na tarczy fidnieją ruskie napisy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atylla Napisano 1 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2010 mośki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atylla Napisano 1 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2010 cały dzisiejszy urobek.naboje po ide; zostały zakopane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikulec Napisano 8 Październik 2010 Share Napisano 8 Październik 2010 Witam Atylla, w tym sezonie trafiłem na skrytkę ( 70 na 70 cm )nad bugiem przy granicy białoruskiej. Była dość ciekawie skonstruowana i ukryta między zcięte kiedyś olbrzymie drzewa. Wykrywka piszczała i piszczała aż się dokopałem do strzynki oplecionej przerdzewiałym drutem kolczastym, ciężka i dość spora skrzynka ( sam byłem i nie dałbym rady jej przenieść ) Wystrachałem się. Postanowiłem wrócić z kumplem, co się zna na pułapkach itp. Ukryłem dodatkowo, zasypałem, po 2 tygodniach pojechaliścy przez pól Polski, aby zobaczyć że po niej zostało tylko wspomnienie i duża dziura. Do dziś żałuje... Z czasem się dowiedziałem, że było tam w okolicy miejsce zrzutów, może coś uktyto kiedyś?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikulec Napisano 11 Październik 2010 Share Napisano 11 Październik 2010 Witaj Atylla, czy masz jeszcze może ten liścik po rosyjsku, zrobiłbyś skan?pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiljan Napisano 15 Grudzień 2010 Share Napisano 15 Grudzień 2010 te łuski to musiał być maximna jakiej głębokości zalegały ?miałem podobna sytuacje tyle ze z mannlicherami od roh'a 14r , skupisko - około 600 łusek wszystkie w idealnym stanie - wiele z nich nie pokryło sie nawet patyną - złote jak wypolerowane, dołki po iglicy głębsze i obszerniejsze, w 90% szyjki lekko pozaginane podobnie jak po mg, nie znalazlem w tymdolku ani jednego ladownika, anie jednego całego naboju, oprocz tego trzy płaskie kamienie ktore jak sadze moglu byc podstawami , wnioek ze byl to maszynowy, aktualnie probuje odnaleźc cel tego sprzetu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiljan Napisano 15 Grudzień 2010 Share Napisano 15 Grudzień 2010 po co to napisalem - zmierzam do tego ze tez powineines poweszyc za celem Twojego Maxima slyszalem ze pewien gos dostal cynk od kobiety - na wiezy przy starej cegielni austryjacy ustawili maszynowy i zaczaili sie na maszerujacych rosjan, gosc na jednym malym polu nakosil kilkanascie klamer carskich ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atylla Napisano 16 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2010 witam wszystkich.liściku tego nie posiadam bo rozleciał się ze starości,co do schowka to tak bywa.a co do maxima,to nie było,ale były inne super fanty,postaram sie w tygodniu o fotki.powiem w skrucie że miejscówka superrrrrrrrrrrrrr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atylla Napisano 16 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2010 na wypadzik zabrałem kolege,to niedość że mu szczęka opadła to i zaniemówił,jednym słowem kolekcja rośnie.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamiljan Napisano 17 Grudzień 2010 Share Napisano 17 Grudzień 2010 to pokaż coś ładnego z pierwszej wojenki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atylla Napisano 18 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2010 witam szanowne grono pasjonatów historii nie odkrytych. za oknem biało,czas wolny,gorąca kawa,i fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.