Swiety82 Posted April 3, 2010 Author Posted April 3, 2010 Mam na oku taką lampę, produkcja krajowa czy niemiecka? Czy można określić rok produkcji? No i czy mi się zdaje czy brak tu pokrętła regulacyjnego?
Swiety82 Posted April 3, 2010 Author Posted April 3, 2010 Mam na oku taką lampę, produkcja krajowa czy niemiecka? Czy można określić rok produkcji? No i czy mi się zdaje czy brak tu pokrętła regulacyjnego?
krank Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 mam na strychu taką samą tylko szkło się zbiło kupiona nówka sztuka w czasach prl-u pozdrawiam :)
Kuba_70 Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 Prodryn w Sosnowcu produkowal takie jeszcze w latach 80-tych, a przydawaly sie takie w przypadkuplanowych" wylaczen pradu.pozdrawiam
Hebda Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 też podobną trafiłem,myślałem czy by nie wrócić ale jak PRl..
kolczyk96 Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 Hebda,myślę,że możesz wrócić.Mam identyczną ze szkłem na którym jest oryginalny dwugłowy carski orzeł.Jest to najczęściej kopiowany model lamp ,ze względu na prostotę wykonania i funkcjonalność.Z tego co wiem występują w czterech rozmiarach.Ten jest najbardziej popularny i praktyczny.
Question
Swiety82
Mam na oku taką lampę, produkcja krajowa czy niemiecka? Czy można określić rok produkcji? No i czy mi się zdaje czy brak tu pokrętła regulacyjnego?
10 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.