Swiety82 Napisano 3 Kwiecień 2010 Autor Napisano 3 Kwiecień 2010 Mam na oku taką lampę, produkcja krajowa czy niemiecka? Czy można określić rok produkcji? No i czy mi się zdaje czy brak tu pokrętła regulacyjnego?
Swiety82 Napisano 3 Kwiecień 2010 Autor Napisano 3 Kwiecień 2010 Mam na oku taką lampę, produkcja krajowa czy niemiecka? Czy można określić rok produkcji? No i czy mi się zdaje czy brak tu pokrętła regulacyjnego?
marecki1939 Napisano 3 Kwiecień 2010 Napisano 3 Kwiecień 2010 faktycznie brak pokrętła -mi to pachnie PRL-em
krank Napisano 3 Kwiecień 2010 Napisano 3 Kwiecień 2010 mam na strychu taką samą tylko szkło się zbiło kupiona nówka sztuka w czasach prl-u pozdrawiam :)
Kuba_70 Napisano 3 Kwiecień 2010 Napisano 3 Kwiecień 2010 Prodryn w Sosnowcu produkowal takie jeszcze w latach 80-tych, a przydawaly sie takie w przypadkuplanowych" wylaczen pradu.pozdrawiam
Hebda Napisano 3 Kwiecień 2010 Napisano 3 Kwiecień 2010 też podobną trafiłem,myślałem czy by nie wrócić ale jak PRl..
kolczyk96 Napisano 3 Kwiecień 2010 Napisano 3 Kwiecień 2010 Hebda,myślę,że możesz wrócić.Mam identyczną ze szkłem na którym jest oryginalny dwugłowy carski orzeł.Jest to najczęściej kopiowany model lamp ,ze względu na prostotę wykonania i funkcjonalność.Z tego co wiem występują w czterech rozmiarach.Ten jest najbardziej popularny i praktyczny.
Pytanie
Swiety82
Mam na oku taką lampę, produkcja krajowa czy niemiecka? Czy można określić rok produkcji? No i czy mi się zdaje czy brak tu pokrętła regulacyjnego?
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.