Skocz do zawartości

24pp/27dp Łuck

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie,
na zdjęciu jest mój dziadek kapral Józef Chmielewski, który służył w 24 pp. Z pamiątek rodzinnych udało mi się uratować kilkanaście zdjęć, w tym również grupowych. Służył od roku 1934 do 1939. Niestety dziadek już nie żyje a ja zbyt późno zainteresowałam się jego przeszłością. Przeglądając strony internetowe znalazłam tę stronę. Muszę przyznać, że zbiór zdjęć i informacji dotyczących tamtego okresu jest imponujący. Jeśli ktokolwiek dysponuje jakimikolwiek informacjami dotyczącymi jednostki mojego dziadka bardzo prpszę o wpisy.

Napisano
Dwa dni temu próbowałam dodać kila zdjęć niestety do tej pory Żadne ze zdjęć się nie ukazało i nie mam pojęcia dlaczego. Proszę o podpowiedź.
Napisano
zanim zaczniesz takie bzdury pisać o blokowaniu przez Moderatora - przeczytaj może Regulamin - będziesz wiedział o co chodzi

-pozdro-
Napisano
System autmatycznie blokuje pierwszych 5 postów nowo zarejestrowanych użytkowników, po ich akcepatacji blokada zostaje również automatycznie zdjęta. Tekst z regulaminu.
A zdjecia były ok bo pojawiła się informacja że zostały dodane ale do tej pory się nieukazały.
Napisano
Tak dla wszej informacji. Ukrywanie postów nie blokuje zdjęć. Jeśli po odkryciu waszego postu nie ma w nim zdjęcia to znaczy, że go od początku tam nie było.
Pozdrawiam
  • 2 weeks later...
Napisano
O 24 pułku piechoty - mobilizacji i walkach w korytarzu pomorskim możesz przeczytać w książkach Aleksandra Sałackiego: Na straconych pozycjach" i Jeniec wojenny nr 335".

pozdrawiam
  • 7 years later...
Napisano
Jestem w posiadaniu wspomnień mojego dziadka Michała Kurnickiego,niestety kilka zdań jest gdzie służył, czyli 24pp/27dp Łuck i kiedy zostal wzięty do niewoli. 19.09.39 nad Bzurą z Armią Poznań. Niestety nie mam zadnych zdjęć a chętnie bym zobaczyła Twoje zbiory
  • 3 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie