sonicsquad Napisano 26 Październik 2012 Napisano 26 Październik 2012 Polen Danzig , polnische Gräber mit Mütze Westerplatte
leszek01 Napisano 30 Październik 2012 Autor Napisano 30 Październik 2012 Zerstörter Bunker Westerplatte.
leszek01 Napisano 30 Październik 2012 Autor Napisano 30 Październik 2012 Gefangene Soldaten Westerplatte (??)
Iron Duke Napisano 28 Styczeń 2013 Napisano 28 Styczeń 2013 http://forum.westerplatte.org/index.phpCzy ktoś z udzielających się na tym forum i jednocześnie na Forum Odkrywcy został zbanowany za nazwijmy to posty niezgodne z >jedyną słuszną< polityką administratorów?Bo jakoś nie mogę się zalogować od pewnego czasu. Tzn. mam swoje zdanie na temat filmu o Westerplatte który będzie miał premierę 15 lutego oraz na temat rozbicia się samolotu w Smoleńsku. I na domiar złego zawsze mówię to co myślę. A co poniektórym to się nie podoba......
Orzelski Napisano 9 Luty 2013 Napisano 9 Luty 2013 Iron Duke. doskonale Cię rozumiem. Jeśli poszperasz nieco po forach, znajdziesz posty, które uwidaczniają, że Twój przypadek z forum.westerplatte.org nie jest pierwszy. Istotnie, tamtejsze władze" zdają się reprezentować jedyną słuszną - ich zdaniem - linię, a kto im nie przytaknie, nie pogłaszcze, zostaje zbanowany. Jak bardzo ferajna jest w siebie zapatrzona, przeświadczona o tym, że wszystko wie najlepiej (a jeśli jeszcze o czymś nie pisała, to pewnie z tej przyczyny, że dawno już o tym wie, tylko czeka na weryfikację z innego źródła), niech świadczy choćby artykuł, jaki właśnie wpadł mi w ręce. Polecam go uwadze wszystkich czytelników Forum Odkrywcy, bo przeczytać go nie tyle warto, ile... po prostu trzeba. Kultura i Biznes", nr 63, Łódź 2012, s.14: Krzysztof Henryk Dróżdż, Bohaterstwo a rozsądek. Postawa majora Henryka Sucharskiego podczas obrony Westerplatte w 1939 roku w świetle nowych dokumentów".Niesamowity materiał ! Dyżurni opluwacze Sucharskiego powinni zastanowić się nad swoim postępowaniem, zanim zabrną w swoim zaślepieniu za daleko (jeżeli, oczywiście, już nie zabrnęli)...
elpasys Napisano 23 Luty 2013 Napisano 23 Luty 2013 Zdjęcia z kapitulacji Westerplatte, pochodzące z ksiązki Der grosse deutsche Feldzug gegen Polen", Generalfeldmarschall Von Reichenau, 1940#1To zdjęcie jest bliskie zdjęciu pochodzącemu od samun1" i dodanemu 2005-10-27 10:11:00
kandyaqq Napisano 11 Marzec 2013 Napisano 11 Marzec 2013 No szkoda, że nie mogę dowiedzieć się, skąd pochodzi zdjęcie nr 2 z 5.03.2013r...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.