Skocz do zawartości

Wiosna 2010

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 53
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

A tak się prezentują obie. Dzisiejsza jeszcze musi dostać nowe szkiełko i replikę trotylu (ta z prawej ma wykonaną kopię trotylu ze styropianu, pomalowany farbą. Całkiem fajnie to wyszło)

Będę upierdliwy zaspokoi ktoś moją ciekawośc. Co dało sygnał w tej szkalnej minie. Pytam po raz trzeci. Pytam z ciekawości, bo te miny chyba po to były szklane zeby ich nie wykryć detektorem metalu. Co dało sygnał , po którym go trafiłeś. Szanownych moderatorów pozdrawiam, bo żeby po raz kolejny mój post wywalić, który regulaminu nie narusza to bedzie szczyt nieelegancji...

Gorzej niż małe dzieci. Widzisz co zaznaczone jest na foto? To jest metalowe w tej minie. Po wykopaniu jak widać zapalnika nie było. Poza tym miny te nie były zakopywane 10cm pod ziemią tylko tuż pod powierzchnią, jeśli chodzisz na rutusie solarisie, dyskryminacja 2 stopień czyli dość niska to taki dekiel daje dość duży sygnał. To tyle.

• 3 weeks later...

Pobudka punkt 7. Dziś wolne więc cóż krótko myśląc wykrywacz, saperka w bagażnik i ognia w teren. Kolega wspominał mi od jakiegoś czasu o tym miejscu. Piękne transzeje panowie muszę przyznać, aparat w pełni piękna okolicy nie odda. Cóż niestety mocno zryte, jednak coś tam mimo wszystko się dziś pokazało. Niestety po 2 godzinkach poszukiwań zmuszony byłem do odwrotu ponieważ zaczęło mocno padać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie