traper6 Napisano 26 Luty 2010 Autor Share Napisano 26 Luty 2010 Zbieram srebra i jestem w tym ukierunkowany. Mój znajomy 4 lata temu wyjął z depozytu m.in.carskie srebra z II połowy XVIII w. Prawdopodobnie zostało to gdzieś zrabowane w zawierusze wojennej. Srebra pochodzą z bardzo znanych i poszukiwanych pracowmi mistrzów moskiewskich Sawieliewa i Bielkmina.Parę dni temu dostałem propozycję ich kupna za ciężkie pieniądze, ale są tego warte i poniżej ceny giełdowej. Niestety nie posiadam takiej gotówki. Na przestrzeni lat nakopałem i naściągałem do domu sporo fantów. Mieszkam w bloku. Mam zawaloną całą piwnicę i pół pokoju. Walają mi się jakieś hełmy,bagnety, szable, jakieś szwabskie medale, odznaczenia i inny złom który się trafia na polach bitew z ostatnich 200 lat. Wiele z nich to są potrójne, poczwórne egzemplarze. Sam nie wiem co tam mam bo taka tematyka zbytnio mnie nie interesuje, a po wykopaniu zostawiać w lesie to poprostu grzech. Rozdawać w prezencie i bawić się w dobrego wujka nie mam zamiaru. Nikt mi nic nie dał (najwyżej kopa w zad za wejście na czyjąś miejscówkę. Zaprosiłem znajomego do domu pokazać co mogę mu zaofiarować na wymianę. Nic go nie interesuje, on chce kasę, kasę i jeszcze raz kasę.Dał mi 2 tygodnie na zdobycie gotówki. Po tym czasie wystawi to na rosyjskie aukro. Z Rosjanami nie mam szans o to walczyć, bo wiem jakie tam są ceny. Doradźcie mi co mam zrobić, bo te srebra nie dają mi spać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Graudenz 18 Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Wyprzedasz to co zbędne ciach i kasa się uzbiera ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Weź pożyczkę w 'Providencie' ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik wz. 65 Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Bjar ma dobrego pomysła ! Jak przyjdzie komornik - srebra schowasz - niech zajmuje hełmy i inne klamoty ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman1984 Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Providenta odradzam,bo nie będzie i sreber i pieniędzy i w ogóle niczego nie będzie:)Pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krecik wz. 65 Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Herman - to pan Kononowicz jest tam prezesem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 26 Luty 2010 Autor Share Napisano 26 Luty 2010 Kredytów mam tyle, że nie wiem czy moje wnuki to pospłacają. Banki nie wchodzą w rachubę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman1984 Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Sądząc po tym co się słyszy o tej firmie,to całkiem możliwe,że Kononowicz tam gra pierwsze skrzypce:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackdog68 Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 traper6 najprostsza metoda Alledrogo na 6 dni w tytule szybka aukcja i IIWŚ będzie szła jak ciepłe bułki.Ty pozbędziesz się rzeczy które Cię nie interesują,kolekcjonerzy - zbieracze wzbogacą się o kolejne eksponaty kasa dopłynie i może wystarczy na te srebra :)pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danieloff Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 Albo daj newsa na portalach kolekcjonerskich i zrób garażową wyprzedaż" zbędnych eksponatów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 26 Luty 2010 Share Napisano 26 Luty 2010 http://www.youtube.com/watch?v=u0YaOiR3Wzg&feature=related Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.