Skocz do zawartości

Jak wyrwać fanty ?

traper6

Rekomendowane odpowiedzi

Zbieram srebra i jestem w tym ukierunkowany. Mój znajomy 4 lata temu wyjął z depozytu m.in.carskie srebra z II połowy XVIII w. Prawdopodobnie zostało to gdzieś zrabowane w zawierusze wojennej. Srebra pochodzą z bardzo znanych i poszukiwanych pracowmi mistrzów moskiewskich Sawieliewa i Bielkmina.
Parę dni temu dostałem propozycję ich kupna za ciężkie pieniądze, ale są tego warte i poniżej ceny giełdowej. Niestety nie posiadam takiej gotówki.

Na przestrzeni lat nakopałem i naściągałem do domu sporo fantów. Mieszkam w bloku. Mam zawaloną całą piwnicę i pół pokoju. Walają mi się jakieś hełmy,bagnety, szable, jakieś szwabskie medale, odznaczenia i inny złom który się trafia na polach bitew z ostatnich 200 lat. Wiele z nich to są potrójne, poczwórne egzemplarze. Sam nie wiem co tam mam bo taka tematyka zbytnio mnie nie interesuje, a po wykopaniu zostawiać w lesie to poprostu grzech. Rozdawać w prezencie i bawić się w dobrego wujka nie mam zamiaru. Nikt mi nic nie dał (najwyżej kopa w zad za wejście na czyjąś miejscówkę.
Zaprosiłem znajomego do domu pokazać co mogę mu zaofiarować na wymianę. Nic go nie interesuje, on chce kasę, kasę i jeszcze raz kasę.
Dał mi 2 tygodnie na zdobycie gotówki. Po tym czasie wystawi to na rosyjskie aukro. Z Rosjanami nie mam szans o to walczyć, bo wiem jakie tam są ceny.

Doradźcie mi co mam zrobić, bo te srebra nie dają mi spać.

traper6 najprostsza metoda Alledrogo na 6 dni w tytule szybka aukcja i IIWŚ będzie szła jak ciepłe bułki.
Ty pozbędziesz się rzeczy które Cię nie interesują,kolekcjonerzy - zbieracze wzbogacą się o kolejne eksponaty kasa dopłynie i może wystarczy na te srebra :)
pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie