Skocz do zawartości

Czy to palą sie okładziny ? :):)

huk 100

Rekomendowane odpowiedzi

powiem tak. Z własnego doświadczenia . po wystrzeleniu 6 magazynków jeden po drógim to zaczeła złazic oksyda z lufy i zaczeło sie dymic łoże a dodam że była to zima . broń zaczeła sie zacinać . Oczywiście mówimy tu o Kałachu

krecik wz 65 . wiem na czym polega oksydowanie wiem ;). pisze tylko to co widziałem na własne oczetata. oksyda(farba) zczeła sie łuszczyć i odpadać potem Km trafił do rusznikaża bo był rozkalibrowany , dodam że magazynki były wystrzelane odniem ciągłym . pozdrawiam

Baju,baju,baj.Strzelanie nr?.Chłopy ja też strzelałem trochę w życiu,ale tylko tyle przełożony pozwolił ani jeden pocisk więcej.Na Tarczy 88 wyleciał w powietrze w pełni ukompletowany Gożdzik.Pytamy naszego d-cę artylerii a on na to k...a czy wyście kiedyś widzieli w pełni ukompletowanego Gożdzika/haubica 2S1/.Wojak to jak rybak ryba większa im dalej w przeszłosć.Pozdrowienia

Huku Na moje oko to lipa.Po wystrzeleniu takiej ilosci amunicji okladziny nie maja prawa sie zajac od takiej temperatury.Przyjzyj sie plomieniom wyglada to tak jakby koles polal to latwopalnym plynem.Sila gazow rozprasza plomien a jednak dalej widac ze sie pali.

Latwo to sprawdzic.Wez dwa kawalki drewna.Jedno oblej benzyna i podpal.Drugie wsadz do ogniska i pozwol aby sie zajelo.Lekki ruch drewnem wsadzonym wczesniej od ogniska i drewno sie dymi nie pali.Wykonujac to samo oblanym benzyna widzimy efekt taki jak na filmie:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie