73pp Napisano 1 Luty 2010 Autor Share Napisano 1 Luty 2010 Szanowni Państwo,Stowarzyszenie na Rzecz Zabytków Fortyfikacji „Pro Fortalicium” oraz Gmina Wyry organizują 22 Maja 2010 r. (sobota) VI edycję widowiska historycznego pod nazwą „Bitwa Wyrska”.W ramach imprezy planujemy inscenizację Wojna Obronna Polski 1939 rok.Jak co roku planujemy również statyczną prezentację GRH z wszystkich okresów II wojny światowej oraz pojazdów.Wszystkie Grupy Rekonstrukcji Historycznej zainteresowane udziałem zarówno w inscenizacji jak i prezentacji statycznej prosimy o kontakt:Arkadiusz Dominiece-mail: adom@poczta.onet.pl adominiec@wp.plUwaga dla rekonstruktorów! Zgłoszenia przyjmujemy tylko od Grup Rekonstrukcji Historycznej,Ps. Już wkrótce harmonogram imprezy! Z poważaniem,Arkadiusz DominiecStowarzyszenie „Pro Fortalicium”SRH 73 Pułk Piechoty z Katowic" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
73pp Napisano 29 Marzec 2010 Autor Share Napisano 29 Marzec 2010 Witam.W załączeniu harmonogram imprezy Bitwa Wyrska 22.05.201013:30 Otwarcie terenu inscenizacji dla publiczności15:00 Oficjalne rozpoczęcie imprezy15:15 Inscenizacja historyczna16:15 Pokaz wyszkolenia współczesnego Wojska Polskiego17:00 Piknik fortecznyKonkurs z wiedzy historycznej (dla najmłodszych oraz dla starszych") z nagrodamiW trakcie imprezy można zwiedzać i zobaczyć:- schron bojowy Sowiniec- stanowiska - żywe dioramy" Grup Rekonstrukcji Historycznej- Pojazdy militarne - historyczne- wystawę sprzętu współczesnego Wojska Polskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 10 Maj 2010 Share Napisano 10 Maj 2010 Plakacik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 10 Maj 2010 Share Napisano 10 Maj 2010 Śliczny, szkoda tylko że dopadł mnie gipsowy bucik ale znając mnie nie jest on w stanie mnie powstrzymać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 ktoś z forum się wybiera jako widz? może jakieś beer afterparty ? :)pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon_rybnik Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 Total, jam siem wybieram :)Tylko tym razem nie w roli widza, mam nadzieję ze to nie będzie kolidowało :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 Total podobno Woytas ma byc na chwilke ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 woytas? to ten z R. co nigdy nie ma czasu i mało pije ? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 11 Maj 2010 Share Napisano 11 Maj 2010 zaraz malo pije... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ilbelfero Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 Lepiej jednak nie łączcie rekonstrukcji z alkoholem. Zwłaszcza gdy ludzie na was patrzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 Niechaj tylko pogoda się poprawi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wow Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 ja bym sie wybral, ale prosze o jakas mapke dojazdu(lokalizacje imprezy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 http://www.bitwawyrska.profort.org.pl/index.php?page=dojazd&doj=mapa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAK36 Napisano 18 Maj 2010 Share Napisano 18 Maj 2010 Witam.Czy wiadomo już jakie grh zgłosiły swoje uczestnictwo i czy wjeżdzając na teren obozowiska oznaczamy swoje pojazdy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
8total4 Napisano 18 Maj 2010 Share Napisano 18 Maj 2010 libelfero, tu akurat nie pytałem o rekonstruktorów, tylko o widzów :)pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FALKE-63 Napisano 18 Maj 2010 Share Napisano 18 Maj 2010 Otrzymałem informację, że względu na powodzie termin imprezy Bitwa Wyrska został przesunięty na 19 czerwca : ( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAK36 Napisano 18 Maj 2010 Share Napisano 18 Maj 2010 Potwierdzam też otrzymałem taką informację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziadkus Napisano 18 Maj 2010 Share Napisano 18 Maj 2010 niestety pole rekosntrukcji w tej chwili bardziej nadaje się na rekosntrukcję Operacja Overlord" niż rok 1939... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 19 Maj 2010 Share Napisano 19 Maj 2010 Czyli kaplica, chociaż trudno się dziwić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
73pp Napisano 19 Maj 2010 Autor Share Napisano 19 Maj 2010 Witam. Uprzejmie informuje że termin imprezy Bitwa Wyrska 2010 ze względu na powódź zostaje przesunięty na 19.06.2010. Z poważaniem Arkadiusz DominiecStowarzyszenie Pro Fortalicium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kurt Napisano 19 Maj 2010 Share Napisano 19 Maj 2010 Chcąc nie chcąc było to oczywiste ze względu na panujące warunki pogodowe. Do zobaczenia w czerwcu. Przynajmniej przybędę już bez gipsu :DPozdrawiam Kurt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 19 Maj 2010 Share Napisano 19 Maj 2010 http://www.dobroni.pl/rekonstrukcje,bitwa-wyrska-zmiana-terminu-rekonstrukcji,4361 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 19 Czerwiec 2010 Share Napisano 19 Czerwiec 2010 Tak było... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 19 Czerwiec 2010 Share Napisano 19 Czerwiec 2010 Niemcy w natarciu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 19 Czerwiec 2010 Share Napisano 19 Czerwiec 2010 Ostrzal ze strony polskiej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.