sonicsquad Napisano 6 Czerwiec 2013 Napisano 6 Czerwiec 2013 W sam raz na wypad do lasu z piszczałką...
Boer Napisano 8 Czerwiec 2013 Napisano 8 Czerwiec 2013 Trzeba mieć pucha.....http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tskSsVooRIk
czarek100 Napisano 21 Czerwiec 2013 Napisano 21 Czerwiec 2013 taki dokumencik znalazłem u siebie z 1969 roku i nie mogłem się powstrzymać bo jest naprawdę śmieszny.
czarek100 Napisano 21 Czerwiec 2013 Napisano 21 Czerwiec 2013 ze zdjęć pewnie za wiele nie będzie widać więc przepisze. Wojewódzki Zarząd Pijaków Łódź ul.Alkoholików 1oo ZaproszenieWojewódzki Zarząd Pijaków w łodzi zaprasza Wielmożnego Pana Moczymordę jako członka Stowarzyszenia Sympatyków Kieliszka na Ogólnokrajowy Zjazd Alkoholików,który odbędzie się w dniu 3 maja b.r o godz. 9;00 w Łodzi przy ul.czystej 45% w lokalu Pod Gazem"/wejście od ulicy Wyborowej/. Porządek obrad:1.Zagajenie pod śledzika2.Prelekcja Jana Czystego na temat kieliszkowców3.Referat Jana Koniaka4.Omówienie bilansu za rok 19695.Wybór specjalnej komisji do ustalenia cen ziemniaków w płynie6.Ustalenie nowych norm pijackich na rok przyszły7.Ogłoszenie długofalowego współzawodnictwa,na które przeznaczone są następujące nagrody 1 nagroda-beczka spirytusu 2 nagroda-beczka wina 3 nagroda-beczka piwa 4 nagroda-beczka denaturatu oraz nagroda pocieszenia:woda sodowa8.Odśpiewanie hymnu pijackiegopij bracie pij"9.Uroczysty przemarsz ulicami na czworakach:przewidziane odpoczynki w rynsztokach i ściekach ulicznych oraz oraz zapewniony przejazd do Rygi przez Ozorków i Ząbkowice.Zebranie zaszczyci swą obecnością Prezes Międzynarodowej Federacji Pijaków Obermoczymorda Karol Bimber.Przed zebraniem nie wolno mniej wypić niż 1 litr wódki.Goście obrzygani mile widziani. -verte-Do konkursu należy nadsyłać rachunki restauracyjne.Uwaga!!!Uczestnicy zjazdu dojeżdżający z dalekich stron mają zapewnione noclegi w hotelu Milicji Obywatelskiej.Dla członków wyróżniających się zapewniamy zakwaterowanie na czas dłuższy w hotelu pod nazwą Izba Wytrzeźwień.Osobom trzeźwym wstęp surowo zabroniony!!!! Prezes Międzynarodowej Federacji Karol Bimber oczywiście z parawką na końcu,takie coś przyszło pocztą do mojego dziadka:))
talgo Napisano 22 Czerwiec 2013 Napisano 22 Czerwiec 2013 Pytanie z tych frapującychKiedy po II wojnie światowej przyjechała pierwsza wycieczka z Berlina ?ja nie wiem ktoś dociekał :)
traper6 Napisano 24 Czerwiec 2013 Napisano 24 Czerwiec 2013 Może nie tyle śmieszne, ale chłopaki mieli farta.http://www.youtube.com/watch?v=szSJO9N0ebEGdy słuchałem końcowego dialogu to mi się przypomniała jedna rzecz. Będąc pracownikiem Poczty Polskiej przez 1,5 roku obsługiwałem jako konwojent połączenie lotnicze Wrocław - Warszawa - Wrocław. (wykonałem ponad 300 lotów) I już wiem że do nieba nie trafię.Gdy samolot rozpędzał się do startu na Okęciu usłyszałem huk i zobaczyłem kitę ognia z silnika.Każdy na moim miejscu by krzyknął - O Boże !!!A mi się wyrwało - O k...wa !!!
sonicsquad Napisano 24 Czerwiec 2013 Napisano 24 Czerwiec 2013 Kiedyś czytałem anegdotę o tym, jak pilot samolotu który doznał awarii i spadał zaczął krzyczeć przez radio. Inny pilot dowalił mu - zamknij się! Umieraj jak mężczyzna. I to O k...a jest o wiele bardziej męskie niż O bosze" ;)
margor Napisano 28 Czerwiec 2013 Napisano 28 Czerwiec 2013 W nawiązaniu do O bosze" chyba rodzi się nam nowa świecka tradycja :)http://www.youtube.com/watch?v=A9G2mDql6po
Catadero Napisano 3 Lipiec 2013 Napisano 3 Lipiec 2013 @margor. Nie świecka tradycja i nie nowa.Chociaż na razie tajemnica skąd wziął się taniec feretronów czeka na odkrycie to wiadomo, że zwyczaj ten znany jest i kultywowany na pewno od roku 1814 a każdy skłon ma swoje uzasadnienie i tradycję.Teraz nagle filmik trafił do internetu i stał się przebojem.C.
margor Napisano 3 Lipiec 2013 Napisano 3 Lipiec 2013 @Catadero - świecka i nowa w cudzysłowiu :)Ciekawe jest to że tańce feretronów są kultywowane ponoć od setek lat a do dzisiaj prawie nikt o nich nie słyszał włącznie z osobami pochodzącymi z niektórych rejonów Kaszub.
Boer Napisano 3 Lipiec 2013 Napisano 3 Lipiec 2013 I już wtedy taki podkład muzyczny był?, pytam bom ciekaw......
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.