Skocz do zawartości

Smieszne zdjecia vol.3

woytas

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 485
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano
ze zdjęć pewnie za wiele nie będzie widać więc przepisze.

Wojewódzki Zarząd Pijaków
Łódź
ul.Alkoholików 1oo

Zaproszenie
Wojewódzki Zarząd Pijaków w łodzi zaprasza Wielmożnego Pana Moczymordę jako członka Stowarzyszenia Sympatyków Kieliszka na Ogólnokrajowy Zjazd Alkoholików,który odbędzie się w dniu 3 maja b.r o godz. 9;00 w Łodzi przy ul.czystej 45% w lokalu Pod Gazem"/wejście od ulicy Wyborowej/.

Porządek obrad:
1.Zagajenie pod śledzika
2.Prelekcja Jana Czystego na temat kieliszkowców
3.Referat Jana Koniaka
4.Omówienie bilansu za rok 1969
5.Wybór specjalnej komisji do ustalenia cen ziemniaków w płynie
6.Ustalenie nowych norm pijackich na rok przyszły
7.Ogłoszenie długofalowego współzawodnictwa,na które przeznaczone są następujące nagrody
1 nagroda-beczka spirytusu
2 nagroda-beczka wina
3 nagroda-beczka piwa
4 nagroda-beczka denaturatu
oraz nagroda pocieszenia:woda sodowa
8.Odśpiewanie hymnu pijackiegopij bracie pij"
9.Uroczysty przemarsz ulicami na czworakach:przewidziane odpoczynki w rynsztokach i ściekach ulicznych oraz oraz zapewniony przejazd do Rygi przez Ozorków i Ząbkowice.

Zebranie zaszczyci swą obecnością Prezes Międzynarodowej Federacji Pijaków Obermoczymorda Karol Bimber.
Przed zebraniem nie wolno mniej wypić niż 1 litr wódki.
Goście obrzygani mile widziani.

-verte-
Do konkursu należy nadsyłać rachunki restauracyjne.

Uwaga!!!
Uczestnicy zjazdu dojeżdżający z dalekich stron mają zapewnione noclegi w hotelu Milicji Obywatelskiej.
Dla członków wyróżniających się zapewniamy zakwaterowanie na czas dłuższy w hotelu pod nazwą Izba Wytrzeźwień.

Osobom trzeźwym wstęp surowo zabroniony!!!!

Prezes Międzynarodowej
Federacji
Karol Bimber
oczywiście z parawką na końcu,takie coś przyszło pocztą do mojego dziadka:))
Napisano
Pytanie z tych frapujących

Kiedy po II wojnie światowej przyjechała pierwsza wycieczka z Berlina ?

ja nie wiem ktoś dociekał :)
Napisano
Może nie tyle śmieszne, ale chłopaki mieli farta.

http://www.youtube.com/watch?v=szSJO9N0ebE

Gdy słuchałem końcowego dialogu to mi się przypomniała jedna rzecz. Będąc pracownikiem Poczty Polskiej przez 1,5 roku obsługiwałem jako konwojent połączenie lotnicze Wrocław - Warszawa - Wrocław. (wykonałem ponad 300 lotów) I już wiem że do nieba nie trafię.
Gdy samolot rozpędzał się do startu na Okęciu usłyszałem huk i zobaczyłem kitę ognia z silnika.
Każdy na moim miejscu by krzyknął - O Boże !!!
A mi się wyrwało - O k...wa !!!
Napisano
Kiedyś czytałem anegdotę o tym, jak pilot samolotu który doznał awarii i spadał zaczął krzyczeć przez radio. Inny pilot dowalił mu - zamknij się! Umieraj jak mężczyzna.
I to O k...a jest o wiele bardziej męskie niż O bosze" ;)
Napisano
@margor.
Nie świecka tradycja i nie nowa.
Chociaż na razie tajemnica skąd wziął się taniec feretronów czeka na odkrycie to wiadomo, że zwyczaj ten znany jest i kultywowany na pewno od roku 1814 a każdy skłon ma swoje uzasadnienie i tradycję.

Teraz nagle filmik trafił do internetu i stał się przebojem.

C.
Napisano
@Catadero - świecka i nowa w cudzysłowiu :)
Ciekawe jest to że tańce feretronów są kultywowane ponoć od setek lat a do dzisiaj prawie nikt o nich nie słyszał włącznie z osobami pochodzącymi z niektórych rejonów Kaszub.
  • 4 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie