Hebda Napisano 22 Styczeń 2010 Napisano 22 Styczeń 2010 temat wiecznie żywy,proporcjonalnie odwrotny do znalezisk z tematu
leszek84pp Napisano 22 Styczeń 2010 Napisano 22 Styczeń 2010 dobre-w takiej atmosferze można dyskutować
Czlowieksniegu Napisano 22 Styczeń 2010 Napisano 22 Styczeń 2010 Nie wiem, ciągle prosisz... Czerwona może być? Będzie się mocno w oczy rzucała?
Hebda Napisano 22 Styczeń 2010 Napisano 22 Styczeń 2010 daltonistą jestem i patrzę po cyferce w kwadraciku.czerwona może być o ile nadal będe mógł trolować:)
Czlowieksniegu Napisano 22 Styczeń 2010 Napisano 22 Styczeń 2010 I w tym problem ( dla Ciebie ), że nie będziesz mógł :-)
Hebda Napisano 22 Styczeń 2010 Napisano 22 Styczeń 2010 a to nie chcę:)Woytas,potomstwem byś się zajął a nie przykleiłeś się do kompa:)
belba Napisano 22 Styczeń 2010 Napisano 22 Styczeń 2010 Wiadomo że jak ktoś znajdzie szkielet w dresach to dzwoni na policję. Kość ludzkie czy zwierzęce leżące w ziemi 70 lat są pożółkłe i porowate.Te nawet z przed 5 lat będą białe i gładkie.Te stare zmurszałe szczątki powinno się zostawić tam gdzie były znalezione.Zakopać je głębiej i niech spoczywają w spokoju.
EAGLE11 Napisano 22 Styczeń 2010 Napisano 22 Styczeń 2010 Nie prawda, stan zachowania szczątków może być bardzo różny w zależności od warunków w jakich przebywały. Gdzieś słyszałem, że w bagnach znajdowano szczątki ludzi z przed 5 tysięcy lat i miały jeszcze fragmenty tkanek miękich(skóra, mięśnie itd,), na forum wspominano też o tzw mokrych grobach" tam temat był bardziej rozwinięty.Jeśli zaczniesz wyjmować szczątki, zakopywać je gdzie indziej/głębiej to co to za spokój? Niech już lepiej zajmą się tym odpowiednio przeszkoleni ludzie i przeniosą szczątki tam gdzie już się o ich spokój nie będziemy musieli martwić.
Sobiepan Napisano 22 Styczeń 2010 Napisano 22 Styczeń 2010 Szanowni! Wszelkie szczątki należy zgłaszać! Tu nie ma miejsca na wydaje mi się", gdzieś czytałem"... Zakop głębiej? A też chcielibyście być zakopani głębiej"? Czy tak trudno zrozumieć, że miejsce zwłok jest na cmentarzu?
Hebda Napisano 23 Styczeń 2010 Napisano 23 Styczeń 2010 czemu akurat na cmentarzu? tylko dlatego że tak się przyjęło.piach to piach,te same robale.wszystko co tyczy zmarłych wymyślili żywi tylko dla żywych,umarły to już samo mięso ewentualnie kości.Wątpię czy będąc martwy albo w kawałkach jak te rozrzucone kości będę wogóle myślał,czuł itp itdto są już tylko szczątki doczesne które i tak się rozpadną w nicość.A co się dzieje z tak zwanymJA" lub duszą jak wolą inni to nie wiadomo..ale widać ludzie myślą że kości też myślą czują itp" i że chciały by na cmentarz tego akurat nie wie nikt,ale myślimy tak bo tak jest przyjęte w tym jakże pięknym świecie
wojtekA Napisano 23 Styczeń 2010 Napisano 23 Styczeń 2010 Probuję sobie wyobrazić tą akcję cmentarz". Wieczorem, chyłkiem skrada się na teren cmentarza tajemniczy gościu z workiem na plecach i saperką w ręku.Rozglądając się dookoławysypuje jakies szczątki i pospiesznie zakopuje.A zza firanek jakiś pobliskich domów czujne oczy śledzą i wykręcaja numer policji.Ludzie ! Co za pomysł z tym cmentarzem !!!
belba Napisano 23 Styczeń 2010 Napisano 23 Styczeń 2010 Sobiepan (Jeśli znajdziesz i zgłosisz to po te szczątki przyjedzie facet z firmy pogrzebowej nie archeolog i nie biegły lekarz medycyny sądowej.Zabierze do wora tylko to co leży na wierzchy nie będzie kopał dołów żeby odszukać resztę.Pojedzie z tym na komisariat, przyjdzie drugi zerknie i zrobi notatkę.Potem kilka kość zawiązanych w worku na śmieci ląduje pod murem cmentarza.A za kilka dni następny facet wywiezie je na zwałką bo miejsce na cmentarzu kosztuje sporą kasę a jest wielu chętnych.Nie wiem czy ty chciałbyś żeby twój tors leżał 40 kilometrów dalej niż twoje nogi. Pozdrawiam
Hebda Napisano 23 Styczeń 2010 Napisano 23 Styczeń 2010 mi tam wisi gdzie wilki moje kości rozwłóczą.. liczy się pamięć a nie durne pielgrzymki..choć i to się przydaję żywym
Tradytor Napisano 23 Styczeń 2010 Napisano 23 Styczeń 2010 Jeśli dla Ciebie odwiedzanie grobu bliskich osób to durna pielgrzymka to nie mam pytań
woytas Napisano 23 Styczeń 2010 Napisano 23 Styczeń 2010 Dla bezpieczenstwa uzytkownikow...Padlo kilka odpowiedzi co zrobic. Wybor nalezy do autora watku.Watek blokuje bo robi sie nieciekawy.
RYBEK Napisano 23 Styczeń 2010 Napisano 23 Styczeń 2010 Kiedyś w małej wsi poszerzaliśmy jezdnie i spychacz odzłonił ludzki szkielet bez czaszki(?),poszliśmy do księdza do tamtejszego kościoła dał nam pudełko wsadziliśmy tam kości on odprawił pochówek i po sprawie,każdemu należy się godny pochówek.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.