Skocz do zawartości

Polak uczy Niemca ustępować drogi

stock84

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Kolejny burak na drodze.Biedny sfrustrowany przemeczony polski kierowca ktorego tak latwo zdenerwowac!!!
Grozil bronia powinien za to zaplacic.Mysle ze ten film powinien trafic w odpowiednie rece...
Napisano
ee tam burzycie się, a cholera wie czy to nie było ustawione, co ot tak sobie filmował jak go szwab nie puszcza? jasnee;)

PZDR
Napisano
Wszędzie są buraki,jak pastewne tak i cukrowe.Ale polska jazda jest znana w całej EU.Wiem coś na ten temat.Najlepiej można tego doświadczyć na A2- dzisiaj jechałem.
Pzdr.
Napisano
jeżeli u nas nie ma kultury jazdy, to pojedźcie sobie do Paryża na rondo pod łukiem triumfalnym, przy tym jazda w negowanej Warszawie to pikuś

PZDR
Napisano
Rozumiem, ze buractwem jest wyciaganie broni jesli nie masz zamiaru strzelic, ale nie denerwuja was idioci, którzy przyspieszaja, gdy macie zamiar ich wyprzedzic?

Czy wszyscy jezdzicie tylko przepisowo lub nawet asekuracyjnie ponizej limitu np. 35km/h, a gdy ktos was wyprzedza to dodajecie gazu, bo to jest sygnal ze mozecie jechac szybciej?

Pozdrawiam,
J.
Napisano
@ dzieci3

Co jest buractwem, bo z Twojego postu nie wynika odpowiedz?:)

Jezdza za wolno, za szybko, jezdza lewym pasem, wyprzedzaja prawym pasem tych co jada wolniej lewym?
Napisano
Pytam, bo moim zdaniem debile, którzy utrudniaja jazde/wyprzedzanie sa po prostu niebezpieczni. Bylem swiadkiem ciezarówek jadacych zygzakiem, gdy ktos chcial je wyprzedzic, bylem swiadkiem wyscigów ciezarówek, bylem swiadkiem gdy ciezarówka straszyla zepchnieciem do rozu podczas wyprzedzania i wszystko to dla zabawy.

Dlatego dziwie sie, ze oceniacie kierowce z pukawka jako buca, a nie wiecie co bylo powodem jego zachowania.

Ps. Dla mnie komentarz w pierwszym poscie i filmik tez nie jest ani smieszny ani zabawny, ale wszyscy krytykujecie goscia z gnatem", z apolska kulture jazdy itp..

Zastanowcie sie.

Pozdrawiam,
Jan
Napisano
Kol. Krecik, moze nie wyrazilem sie jasno, ale polecam lekture watku od poczatku, nie jest dlugi.

Zdziwilem sie tylko, ze wszyscy naskoczyli na goscia wymachujacego pistoletem piszac o polskiej kulturze jazdy itp. Moim zdaniem bezpodstawnie i za szybko ocenili, a powody tego umieslilem w postach powyzej.

Pytalem tez o inne rzeczy tylko z ciekawosci i odpowiedzi nadal nie ma.

Czytam forum od grubo ponad roku i nie udzielam sie czesto, bo jestem poczatkujacy, ale zadziwia mnie łatwośc ferowania wyroków w niektórych sprawach, chociaż sami walczymy o to zeby nas tak nie oceniali. Jezeli nawet ktos jest bucem w samochodzie to mowimy - Polska kultura jazdy", a gdyby ktos powiedzial - Polska kultura poszukiwan" majac na mysli idiotów zostawiajacych wielkie dolki lub co gorsza rozkopujacych groby, to chyba byscie sie obrazili i wyjasniali ze jest to prostackie rozumowanie.

Pozdrawiam,
J.
Napisano
ja myślę że szkop w tym swoim transformensie zmniejszył prędkośc by ustawić się z tyłu dla dogodnego strzału z panzerfausa:)
Napisano
Kol. J"
Wątek zaiste nie jest obszerny , i zdążyłem się z nim zapoznać...
Chciałbym jedynie zauważyć , że nie żyjemy w czasach zdobywania dzikiego zachodu" gdzieś w Texasie i wymachiwanie czymś broniopodobnym jest w naszej kulturze elementem obcym...
Oczywiście są sytuacje gdy po broń sięgnąć trzeba - ale na Boga - nie w tak idiotycznej sytuacji!!!
Gdyby wszyscy kierowcy podchodzili do tego tak durnie , nasze drogi zostaną wielkim polem bitwy - ku uciesze przyszłych eksploratorów , szukejących łusek , niewypałów , porzuconej broni i podobnych wynalazków...
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie