Skocz do zawartości

wykrywacz za 2500 ??

sid30

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Garret 2500 i DFX to zabawki w porownaniu do GT-Sovereign
Masz tu link i poczytaj o Soveringu GT jak inni sie przesiadają na ten sprzęt.A ci co sie o nim wypowiadają a nie maja go tylko mieli go w ręce to Generalnie nie mieli w ogole pojecia co ta wykrywka do nich mowi.Co do wagi to nie jest taki ciężki i tu mi się cisnie zdanie z filmu Sami Swoi Cytuje - BO SIŁY W RENCACH NIE MIELI :)
http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=485542
pozdr.
Ryc
Napisano
Znajomy na jesieni kupił Fisher F70 ale zaliczył tylko kilka wypadów bo zmroziło. PO tych kilku terenach stwierdził ze wykrywacz jest wart swojej ceny.
Napisano
Ja posiadam sovereigna elite i za nic sie z nim nie rozstane.Dodam ze whites mxt 300 tez ma cos w stylu statyka (prospecting).Posiadam tez whitesa matrix m6,to taki uproszczony mxt,i tez jestem z niego zadowolony,kosztuje mniej od mxt300 i jest bardzo prosty w obsludze.
Napisano
Prospecting" w MXT nie jest odpowiednikiem tego trybu w X70/705. Najlepszy tryb na militarkę w MXT to Relic". Co do Sovereignów, to przecież nikt nie pisze, że są to złe wykrywacze, ale zostały stworzone z myślą o kolorowej drobnicy (zwłaszcza srebrze) i jako takie nie są w pełni uniwersalne, zwłaszcza w lesie. Oczywiście można szukać też militarki i w odpowiednich rękach będą bardzo skuteczne, ale osobiście polecam coś bardziej uniwersalnego.

Pozdrawiam

VW
Napisano
Rycerz napisal cytuje:Garret 2500 i DFX to zabawki w porownaniu do GT-Sovereign" . Rycerz ty takie glupoty piszesz na powaznie?
Uzywam 2500 Gti na duzej cewce 12.5 na statyku i nie sadze zeby przecietny zawodnik GT dal mi rade.
Potrafilem np wyciagnac niemieckiego groszka z 45- 50 cm czy cieniutka srebrna brosze o 2 cm srednicy z 30cm gdzie dodatkowo trzeba bylo sie przebic przez kepy grubej trawy.
O glebszych ponad metrowych dolach przy grubszych fantach nawet nie wspomne.
Wogole widziales kogos kto umie poslugiwac sie Gti w akcji?Bo wydaje mi sie ze nie.
Pomijam kwestie ze wiekszosc uzytkownikow kupujac Gti uzywa go na dyskrymie na dynamiku ktory jest baaaardzo kiepski w
Gti-juz lepszy w takim ukladzie jest Ace;).
Osobna kwestia jest twobox do gti ktory mozna teraz kupic za grosze i wowczas mamy zeznika".
Rycerz zgodze sie co do jednego- duza waga czy Sov GT czy Gti nie ma znaczenia. Jak idzie sie kopac konkretne dolki-co to jest ten 1 kg wagi wykrywacza w prawo czy lewo jak trzeba miec kondycje duzo wieksza na kopanie dolkow:D.
Jesli dla kogos jest to problem to niech idzie na plaze kopac Ace monety:D
Wazne moim zdaniem jest to czy ktos lubi zabawe galkologia,dostrajanie nastrajanie itp czy woli przyciski i wyswietlacze. Pozdrawiam Vorax
Napisano
„MXT - kompilacja z opinii i innych źródeł - czuły analogowiec z 15kHz napędzającymi nierezonansową cewkę. Trochę z 6000, trochę z XLT.”

Z 6000 to tylko obudowa i zasilanie a z XLT to nie wiem co...?

Dużo zupełnie innej elektroniki analogowej – dalej wszystkie nastawy potencjometrów „digitalizowane”. Serce: 8 bitowy PIC, przetworniki 16 bitowe w konfiguracji dającej 17 1/2 bita. Dalej filtry cyfrowe... Odpowiedniki analogowych „Two filters”...

Projekt MXT powstawał równorzędnie z GMT więc jeśli szukamy jakichś analogii to są to właśnie podobieństwa do GMT, który jak wszyscy wiemy jest detektorem przeznaczonym do szukania i znjadowania samorodków złota...;)

6000, XLT i MXT to jednak zupełnie inne detektory...

Pozdrawiam
Taktyk
Napisano
Witaj
Voraks Ja na Sov GT smigam 4ty sezon no powiedzmy 4 bo go dopiero zaczynamy. Ty ile czasu smigasz na garecie? i z kąd jesteś napisz na prv może się w teren wypuscimy jak zejdą sniegi i się zobaczy co potrafią te wykrywacze aż jestem ciekaw.Czy ten twój jest taki kosior

GTI 2500 - Widziałem nie raz w akcji ten rewelacyjny sprzęt z mega zasięgiem jak napisałeś. Na trybie all na statyku, nie widział 5ciu monet na gł.25cm. I jak się na paczyłem jak się męczy koleś z tym sprzetem Po przełonczeniu na tryb zero lub statyk all-metal gdzie powinno być branie błębiej a tu lipa! to stwierdziłem ze to zabawka z LCD. I PRZYCISKAMI
Pozdr.
ryc
Napisano
Rycerz jestem z polnocnej Wielkopolski jesli masz ochote zapraszam na wspolne kopanie tymbardziej ze od wiosny bede dalej ostro dzialal.
Gti mam 2 sezony-jednak ilosc sezonow moim zdaniem nie ma wiele do rzeczy.Liczy sie to co umiesz zrobic z wykrywka oraz to jak czesto kopiesz.
W moim przypadku w zeszlym roku kopalem praktycznie codziennie lub co drugi dzien czyli wiecej niz niejeden zawodnik przez kilka sezonow.
Akurat wyswietlacz lcd bardzo sie przydaje w Gti.
Kompilacja odpowiednio ustawionego rodzaju dzwieku sygnalu wiodacego i jego glosnosci na sluchawkach plus odczyt dyskryminacji na wyswietlaczu w trybie all metal daje dopiero wlasciwy efekt(pomijam odpowiedni dobor ustawien nieco innych jak fabrycznych)
Nie wiem w jakim stopniu Twoj znajomy mial opanowane Gti skoro sie z nim meczyl,jak z nim chodzil,jakie mial nastawy oraz jakie to byly monety,jak ustawione w ziemi itp itd.35 cm(rozumiem ze na 35 cm zalegaly w glebie)plus 10cm przestrzeni miedzy ziemia a cewka? Raz 35 cm da sie uzyskac dla monety bez klopotu,raz bedzie to sygnal progowy a raz cisza. Pozdrawiam Vorax
Napisano
Żadko tutaj zaglądam. Z wykrywaczami pracuje od 1991 r. i tak się składa że też jestem użytkownikiem GTI 2500.

Powiem tak, ta wykrywka to badziew, nie warto jej kupować. Szkoda czasu, zdrowia i pieniędzy. Jest mało reklamowana, a przecież się reklamuje tylko dobre rzeczy. Kupcie coś lepszego znacznie tańszego w stylu ACE, Rutus, Midas czy co tam jeszcze. O tych wykrywkach jest głośno i mają dobrą reklamę.

@Rycerzyku
Mieszkam na zDolnym Śląsku. Mam do Ciebie prośbę. Jeżeli uda Ci się trafić naprawdę cenne monety, to sprawdź ten teren 20 - 30 razy swoim Sov Gt. Jeżeli nie będziesz mieć już trafień to pożycz odkogoś jakiś inny lepszy i też sprawdź ten teren 20 - 30 razy. Gdy będziesz już mieć pewność na 1000 % że tam nic nie ma, to zaproś mnie do siebie. Pójdę DOSŁOWNIE po Twoich śladach.
Pośmiejemy się razem.
Pozdrawiam
Napisano
Witam
traper6 na początku to pisałeś do rzeczy!
Tak jak pisałem dla mnie to jest badziew i zdania nie zmienie. Tu się zastanawiam czy ty sie chwalisz czy zalisz.Co do chodzenia za monetami to chodze tak aby juz tam nie wracać.Ty moze musisz wracać w miejsca juz przeszukane sprawdzic po sobie ja nie :). Na rozminowywaniu bo tez takie prace wykonuje widziałem tylko raz ten sprzęt przez 5lat, na stanie jednego goscia i to w paru firmach robiłem też się nie sprawdził kazali gościowi go schować i dali mu smętka w zamian. Wiec kopcie se dalej tym wykrywaczem te doły jak piszecie zycze wielu udanych kopnięć
Pozdr.
ryc
Napisano
Rycerz ja naprawde zapraszam na testy do mnie.Nie moge za to ze masz ulomnych kolegow ktorzy nie potrafia poslugiwac sie Gti.Na naprawde glebokie doly jest przystawka Twobox i to cala filozofia.Jakby mi sie ten sprzet nie sprawdzal to bym go zmienil na cos innego bez sentymentu.Nie mam akurat porownania do Sov Gt (chociaz mam do innych wykrywek).Galkologia i ciagle resetowanie oraz dostrajanie sprzetu tez mnie nie bawi.Pozdrawiam Vorax
Napisano
Przepraszam, czy miałeś na myśli gałkologię w sov. GT??? jeżeli tak to jesteś w błędzie , sprzęt ten ustawiasz raz i szukasz cały dzień, jest pod tym względem bardzo prosty w obsłudze, w przeciwieństwie do innych wykrywek. Byłem też świadkiem sytuacji jak GTI 2500 po prostu przestał działać w niesprzyjających warunkach wilgoć i chłód gdzie mój muszkieter adv. też gałkowiec minelaba którego także miałem wyłuskiwał monetkę za monetką w sumie coś koło 80sztuk:) z jednego dołka niestety niemczyzna.
Napisano
Nie miałem nigdy żadnego z tych wykrywaczy,ale bez przesady Panowie...Gti2500 jest trudny i ciężki,ale ma swoje bezsprzeczne zalety dla osoby,która go pozna(słyszałem o nastolatku,co mu go tatuś kupił w czasach, gdy był bardzo drogi,a potem szybko sprzedał,bo nie dawał rady dzwigać klamota)...GT to bardzo przyzwoity sprzęt z jeszcze przyzwoitszej firmy wg.mnie,ale wcale nie najlepszy produkt tej firmy...Pozdrawiam!
Napisano
samgnus jakaś inna sugestja co kupić ?? co byś polecił militarka - kolor z przewagą na militarke ? byle w miare proste i dość błebokie. Nie musi mieć osiągów jak rama :) ale zbliżone do HS z cewką 40 :)
Napisano
Szczerze powiedziawszy trudno mi tutaj coś doradzić...wiadomo,że każdy ma nieco inne spojżenie na temat i tylu ilu jest nas tyle różnych opinii...Trudno mi coś sugerować ponieważ już dość dawno po swoich subiektywnych przemyśleniach nastawiłem się bardziej na kolor,a militarkę traktuję jako dodatek.Wynikało to z tego,że przynajmniej w moim rejonie coraz trudniej o militarkę...za to pól z kolorem nadal nie brakuje.Myślę,że najlepszym rozwiązaniem będzie zestawienie sobie np.na kartce tych cech wykrywki,które uważasz za niezbędne z tymi,których nie oczekujesz i wówczas pole poszukiwań się mocno zawęzi.
Napisano
Samgus bardzo madrze piszesz.Natomiast nie zgodze sie ze Gti jest jakos bardzo ciezki.Czasem mi sie wydaje ze na tym forum jest duza grupa dziewic orleanskich a nie mezczyzn biegajacych po lasach;). Pozdrawiam Vorax
  • 4 weeks later...
Napisano
panowie :) a jaki byście polecili wykrywacz który posiada tryb dobry tryb statyczny z dobrą dyskryminacją i tryb dynamiczny, przy czym nie musi on być mistrzem koszenia drobnicy za to jest głęboki w cenie ok 3000 z małym hakiem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie