acer Napisano 10 Styczeń 2010 Autor Napisano 10 Styczeń 2010 Wreszcie mam ciepłe grzejniki, prąd i internet...Jak się okazuje nie potrzeba na Polskę wiele...Poczekać do zimy i pier....lnąć trochę specjalnych bomb w elektrownie , elektrociepłownie, linie przesyłowe i trakcyjne. I po Polsce.
fanatyk Napisano 10 Styczeń 2010 Napisano 10 Styczeń 2010 no. odkrywcze to może to nie jest, ale lepiej później niż wcale :-)
popcorn65 Napisano 10 Styczeń 2010 Napisano 10 Styczeń 2010 A ja pół dnia walczyłem żeby w domu było ciepło.Eech, fajnie jest w blokach.
muchomor Napisano 11 Styczeń 2010 Napisano 11 Styczeń 2010 eeee...tam,co to za zima,5 centymetrów śniegu,tylko wiatr hula po polach.
herrmateuss Napisano 11 Styczeń 2010 Napisano 11 Styczeń 2010 W sumie 3 bomby z grafitem na elektrownie lub stacje przesyłowe i mamy już eleganckie średniowiecze.Mam sprawny agregat i sporo oleju opałowego to mnie to rybka. Ja sobie rade dam a to państwo i tak prędzej czy później pójdzie na straty...
stg1971 Napisano 11 Styczeń 2010 Napisano 11 Styczeń 2010 ale na szczęście poszukiwacze zapadają w zimowy sen,to widać bo nic na forum nie ma.
Ralfi75 Napisano 11 Styczeń 2010 Napisano 11 Styczeń 2010 Wcale w sen nie zapadają w sen, jeszcze 3 dni temu kopaliśmy z Robertem na carskich miejscówkach w lasach. Dziś w nocy dopadało z 10-15 cm śniegu i trzeba poczekać aż trochę odpuści.
cycu1234 Napisano 11 Styczeń 2010 Napisano 11 Styczeń 2010 Witam. Koledzy zapomnieli jak powinny w naszym kraju wyglądać zimy? To nie kataklizm, ani też klęska żywiołowa ale normalna zima:) Uwierzcie mi, że pamiętam gorsze zimy... Ludzie się wtedy nie załamywali jak Wy teraz:) Pozdrawiam
Vorax Napisano 11 Styczeń 2010 Napisano 11 Styczeń 2010 Popieram cyca.Smiac mi sie chce jaka ludzie maja schize z powodu sniegu:) Nadmieniam ze tez musze dojechac do pracy czy odsniezyc podworko:) Odsniezanie to fajna zabawa:) Pozdrawiam Vorax
herman1984 Napisano 11 Styczeń 2010 Napisano 11 Styczeń 2010 Tylko jak przyjdzie szybka odwilż,to znowu ludzi pozatapia.Oby nie.Pozdro
płetwal Napisano 11 Styczeń 2010 Napisano 11 Styczeń 2010 ludzie teksty piszą jakby pierwszą zime w życiu widzielia bomba na elektrownie linie przesyłowe to mysle ba jestem nawet pewien ze niema kraju w ktorym taki atak nie zrobił jakieś tragedi czy kleski i niecofnoł tak jak piszecie danego kraju do średniowiecza
cycu1234 Napisano 11 Styczeń 2010 Napisano 11 Styczeń 2010 Tak... A kiedyś to nie podtapiało? Ehhh... Ludzie stali się zbyt wygodni:( Może czas zadać pytanie czemu kiedyś pomimo cięższych zim i większych opadów śniegu nie podtapiało? Zostały zurbanizowane tereny, które nie powinny? Rzeki zostały uregulowane, tylko po co? Po to, żeby wylewały tam gdzie nie powinny? Nikt nikogo nie trzyma na zalewowych terenach, może warto przenieść swoje domostwa w inne bardziej bezpieczne miejsca? Ale nie... Po co? Ludzie maja takie ładne widoki nad brzegami rzek... Ich wybór... Pozdrawiam cyc
bandolero Napisano 11 Styczeń 2010 Napisano 11 Styczeń 2010 No to panowie ekoterroryści i inni socjaliści z Eurosojuza będą teraz mieli ogromny problem: co zrobić z pieniędzmi zrabowanymi podatnikom (zwanych żartobliwie funduszami Unii Europejskiej"), a przeznaczonymi na walkę z globalnym ociepleniem"? Co będą teraz robić ci wszyscy eksperci" i aukowcy", którzy doją nas z kasy i jeszcze drwią z każdego, kto powątpiewa w marksistowski mit globcia"? Ale jak ich znam, to poczekają do wiosny, aż się ociepli i przypuszczą kolejny atak na nasze kieszenie :( A nasz prosowiecki ząd" (ha ha- rząd :) ugnie pokornie kark i ogłosi kolejny sukces na froncie postępu.
Czlowieksniegu Napisano 11 Styczeń 2010 Napisano 11 Styczeń 2010 Bandolero- zapomniałeś wspomnieć ( a propos socjalistów i Mumii Europejskiej ) o ptasiej i świńskiej grypie...
Czlowieksniegu Napisano 11 Styczeń 2010 Napisano 11 Styczeń 2010 Cycu i Herman- zapraszam do stolycy zDolnego Śląska- jedna z największych wrocławskich sypialni, która została dość skutecznie zalana w 1997 roku stoi na ... terenach zalewowych ( które podobnie jak wiele innych miejsc zostało przez Niemców wyłączone spod zabudowy ).I chyba nawet do dziś gdzieś po sądach krąży sprawa wysadzenia wałów p/powodziowych we wsi Łany pod Wrocławiem. Szczegóły nie są ważne, ale wałów nie wysadzono coby oszczędzić osiedla na terenach zalewowych- jednym z efektów było zrównanie z ziemią ( a raczej błotem i mułem ) sporego kawałka Wrocławia.
herman1984 Napisano 11 Styczeń 2010 Napisano 11 Styczeń 2010 Czyli jak to prawie zawsze bywa winni są niekompetentni urzędnicy,którzy wydali zgodę na budowanie tam gdzie nie trzeba.Ale posądzanie ludzi o to,że mają hacjendy na takich terenach i mówienie żeby przenieśli swoje domostwa gdzieś indziej wydaje mi się małym nietaktem.To nie jest przestawienie np.samochodu z jednego miejsca na drugie.Pozdro
Czlowieksniegu Napisano 11 Styczeń 2010 Napisano 11 Styczeń 2010 Herman- nie myl pojęć. To, że urzędas dał białko na budowę to jedno. Ale nie wymagaj, abym rozgrzeszał inwestora"- nie myśli to jego problem.
mihua Napisano 11 Styczeń 2010 Napisano 11 Styczeń 2010 Ale jest to przestrogą dla innych.Zanim się wybudujesz,sprawdź gdzie się budujesz?pzdr.
płetwal Napisano 11 Styczeń 2010 Napisano 11 Styczeń 2010 to prawda inwestor powinien wiedzieć gdzie budujegożej z tymi co mieszkania mieli z przydziału lub służbowo
herman1984 Napisano 11 Styczeń 2010 Napisano 11 Styczeń 2010 Ale czy inwestor" też jest zawsze dobrze poinformowany?kto za to odpowiada?Nie urzędnik?Myślenia nic nie zastąpi,ale nie każdy jest alfa i omegą:)Pozdro
cycu1234 Napisano 11 Styczeń 2010 Napisano 11 Styczeń 2010 Yeti... Cofnijmy się kilka lat wstecz:) Czy jak były zimy, gdzie zaspy miały metr i więcej zalewało? Były powodzie? Powiedzmy lata 80`? Dopiero tak głośna powódź pod koniec lat 90` A wiesz, gdzie przyczyna? Zdrów cyc
płetwal Napisano 11 Styczeń 2010 Napisano 11 Styczeń 2010 inwestor musi wiedzieć gdzie buduje ponieważ projek ktury realizuje musi technicznie być dostosowany do warunkow terenu na kturym powstaje inwestycja
Czlowieksniegu Napisano 11 Styczeń 2010 Napisano 11 Styczeń 2010 Płetwal- raczej nikt nie dostaje z przydziału chałupy 300 m2 z dwoma garażami, basenem i ogrodem :-)Herman- ale to inwestor" wydający oszczędności całego życia ( lub zaciągając kredyt na 30 lat ) musi myśleć i sprawdzać. Plany geodezyjne, wszelkie mapy do celów budowlanych, MPZG itp są ogólnodostępne ( choć większość gmin nie ma tych ostatnich przygotowanych w 100 % :-(
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.