Poganin Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2010 witam. Jako,że zima w pełni to zabrałem się za stryszki i tu będę prezentował to co wytargałem.. Na początek taki mosiężny wazonik po jako takim czyszczeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poganin Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2010 lampa naftowa,ale raczej bardziej wspólczesna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poganin Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2010 taki czajniczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poganin Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2010 ten sam rozłożony na części pierwsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poganin Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2010 taki kubek czy kufel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poganin Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2010 malutki młyneczek do pieprzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poganin Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2010 takie zdobione pudełeczko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poganin Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2010 A w środku zdobiony zegarek, o dziwo po nakręceniu jeszcze tyka, tlko czsem się zawiesza.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poganin Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2010 i na koniec najstarsze znalezisko, wieszaki.Na jednym napis: Ernst Wieczorek Sohne, Herren & Knabenbekleidung Liegnitz i. Schl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poganin Napisano 9 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2010 na drugim: D. Korn, Waldenburg (Schl.) Gegrundet 1862 Herren & knabendkonfektion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek88l-ca Napisano 11 Styczeń 2010 Share Napisano 11 Styczeń 2010 i nawet wieszak jest z Legnicy:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poganin Napisano 15 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2010 Dzisiaj taka walizka się trafiła, czasy prl, ale fajna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poganin Napisano 15 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2010 Z zawartością... stan magazynowy można powiedziec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poganin Napisano 15 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2010 z instrukcją obsługi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poganin Napisano 15 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2010 i na gwarancji:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Catadero Napisano 15 Styczeń 2010 Share Napisano 15 Styczeń 2010 Czajniczek i kufel dość młode, ale nad lampą naftową bym się zastanowił. Chyba ma kilkadziesiąt lat. Słabo widać na tej poruszonej fotce. Zegarek ZSRR ?C. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janczar Napisano 15 Styczeń 2010 Share Napisano 15 Styczeń 2010 lampa jest według mnie z PRL'u mam taką samą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poganin Napisano 15 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2010 prawie wszystko jest z prl,bo coś na razie nic lepszego nie mogę trafic(pracuje nad tym:)) ale jak to ma się na strychu kurzyc to niech może lepiej póki co na półce w domu jak w miarę ok. Zegarek lata 50 Germany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OloOcki Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 Jak już temat PRL'u jest to może i ja dorzucę coś. Co prawda to z dziadkowej szafy, ale ciekawe znalezisko ;) Pas oficerski LWP, na zdjęciu prawie niewidoczny napis Dla Pana Wojtka" (mój dziadek ma na imię Stanisław, a Wojtka w rodzinie nie mam) dziadek nie wie skąd się tam wziął - pamięta, że od kogoś dostał jakieś 20 lat temu. :)Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OloOcki Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 To chyba pas milicyjny raczej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paja212121 Napisano 17 Styczeń 2010 Share Napisano 17 Styczeń 2010 Dokładnie jak mówi przedmówca pas milicyjny,posiadam identyczny tylko mój jest biały.Pozdrawiam Paweł!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OloOcki Napisano 20 Styczeń 2010 Share Napisano 20 Styczeń 2010 Milicyjny? Widocznie się pomyliłem, dzięki za sprostowanie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honker Napisano 21 Styczeń 2010 Share Napisano 21 Styczeń 2010 cześć co do lampy używaliśmy w domu takiej lub podobnej jeszcze w 1968r.pozd.marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poganin Napisano 21 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2010 Co innego Piku jak się chodzi po swoim ,lub za pozwoleniem, a nie na szaber. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.