Skocz do zawartości

Smętek

Hagen

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Odczujesz różnice miedzy 25cm a 40cm:)
Zasieg sie duzo zwiększy, to samo jest z wagą która sie zwiększy, cewka będzie Ci opadała, jest ciężka do manewrowania w krzakach.
Ja osobiście proponuje 30cm, zasięg nie jest dużo mniejszy(o ile wogole jest mniejszy) i łatwiej sie nią operuje.
<pozdro
Napisano
http://www.allegro.pl/item863861980_wykrywacz_hs_3_smetek.html
A czy ten byście kupili ??
Prosze o pomoc bo sie zastanawiam
Pozdrawiam
Napisano
paweł,o ile wiem nie śmigałeś na 37cm cewce..:)
jak dobrze dokręcisz śrubę to cewka nie będzie opadała,ja mam śróbkę od deski kiblowej i trochę mi lata niestety,
zasięg większy niż 25(mam 25 i 37)
no i jak są większe krzaki to ciężko czasem manewrować taką patelnią:)
pozatym gitara:)
pozdro
Napisano
Lepiej dołożyć parę złotych i kupić nowy niż wyrzucić pieniądze na taki zakatowany złom.
Pozdrawiam
Napisano
Ja myślę, że cewka 25cm nie jest najgorsza, a wręcz bym powiedział uniwersalna jak na drobnice i coś cięższego. Ja takową posiadam i fanty lecą spokojnie nie narzekam na cewke. Szczerze nie wyobrażam sobie chodzić z patelnia 40cm hehe.
Napisano
Są produkowane na bieżąco dalej, nic sie nie zmieniło w tej kwestii.
Producent ma swoją pracownie w Warszawie,jakby był ktoś zainteresowany kupnem.
<pozdro
Napisano
Witam,
http://www.zumi.pl/179571,Elektroniczny_Sprzet_Poszukiwawczy._Henryk_Smetkowski,Warszawa,firma.html
Miałem gdzieś nr tel. kom. Jak znajdę - dopiszę.
Pozdrawiam
Napisano
Co do wypowiedzi herer1 stawiam sprzeciw z tym usmarowaniem głośnika. Zdjęcia robione w trakcie wypadu a dokładnie po w dodatku mokro jak diabli a i błysk foli na głośniku zrobił swoje. Ciekawi mnie jak twój wykrywacz wygląda po wyjściu z lasu, chyba że czyścisz go po każdym dołku. Wykrywacz wygląda jak wygląda. Nic nie ukrywam bo nie o to tu chodzi.
Napisano
Opada nawet bez krzaków, przy podnoszeniu obniżaniu itd. no i sam producent mówił o pękających rurkach nad cewką przy chodzeniu z tą patelnią" także czy to jest taka rewelacja to bym sie grubo zastanawiał.
:)
<pozdro
Napisano
Rewelacja to to nie jest ale coś za zoć. Ja tam nie marudziłem i wcale nie pisze tego żeby zachwalać bo akurat w temacie chodzi o mój wykrywacz. Każdy ma swoje zdanie i kupuje to co mu się podoba. A z opadaniem cewki podtrzymuje swoje zdanie, nie zaprzeczam, jak jest wilgotne mocowanie to owszem zmieni swoje położenie ale nie wygląda to tak jak wachadełko, że lata bezwładnie i nie jest to wcale uciążliwe.
Napisano
Fatalnie u mnie czy u ciebie? W końcu co jest w piachu cewka czy elektronika. S..sz się o brak pokretła i brudną nie wiem już co cewkę czy obudowę elektroniki.Z tego co czytam to oceniaszz wygląd a nie jego działanie. Jak bym zrobił mocowanie na orginał, kupił pokrętło to twoje zdanie byłoby odmienne, napewno(a elektronika byłaby do bani)? A jeszcze jedno odpowiedz mi jak widzisz robotnika w pracy, który kopie rowy i jest bródny to czy oczerniasz go za to ze jest brudny i urwał mu się guzich. Śmieszny jesteś.
Napisano
Rozumiem wszystko, nie jestesmy tu żeby się kłucić. Ale ten biedny robotnik to tylko przykład, jest w pracy i ma prawo być brudnym, przychodzi do domu i się myje. Czepiałeś się detali takich których nie da się uniknąć rudne to, brudne tamto". Co do braków i ubytków zgadzam się z tobą ale czas robi swoje. I rozumiem kupujących. Ja sprzedaje taki wykrywacz a nie inny i to kupując ma ostateczne zdanie.
Napisano
Brzęczyszczykiewicz,Twoja wrodzona wręcz niechęć do hs-3 jest myślę dobrze znana..
Na allegro możesz wystawić towar za ile tylko chcesz,a czy ktoś kupi to juz inna bajka..
Ja swojego (6letniego 3lata temu)smęta kupiłem za 590zł,a też nie miał kilku oryginalnych części,potem dokupiłem patelnie37cm za 80zł i naprawdę nie narzekam na sprzęt..
Napisano
Dziękuję za uświadomienie mi zasad aukcji internetowych:)
Ech, a ja rok temu kupiłem na Allegro Whitesa 5900Di za 800zł z 2 cewkami, wysięgnikiem, szelkami, walizką i przesyłką. Statyk + dynamik z dyskryminacją, cholernie czuły i b. stabilny all metal.
Nie żebym się chwalił, piszę o tym dlatego że - ciekawostka - chętnych nie było ani jednego. Gdzie tu logika w kupowaniu starego HSa za 600 zł? To tak jakby dziś kupić starego malucha z wentylacją w nogach" i z pourywanymi klamkami za 5.000zł. Rzeczywiście, trzeba być fanem marki, żeby robić takie zakupy :)))
Napisano
Prosta odpowiedz. Wszyscy w tym czasie oglądali np. smętki a na Whitesa nikt nie zwracał uwagi. Tak mogło być. A co do wykrywacza podam na swoim przykładzie. Kupiłem taki a nie inny, brakowało mu oryginalnego mocowania ale trzyma się, nie miał także pokrętła co widać na zdjęciach ale nie chciałem płacić 50zł drożej za pokrętło warte 50gr. A działa jak każdy inny.
Napisano
Witam z tego co tu widze jest kilka osób fafowo operujących hs3.
w jednym z watków sotkałem sie z wtierdzeniem iz smętek ma slabą dyskryminacje.
Jest to statyk a więc na all metal nie ma czegos takiego jak dyskr. czy myle się?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie