marecki1977 Napisano 4 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2010 A to juz fanty od matki ziemi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki1977 Napisano 4 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2010 resztki mundurów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki1977 Napisano 4 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2010 blaszki stalag Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki1977 Napisano 4 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2010 D K F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stock84 Napisano 4 Styczeń 2010 Share Napisano 4 Styczeń 2010 DKW raczej:)...pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EAGLE11 Napisano 4 Styczeń 2010 Share Napisano 4 Styczeń 2010 A są jakieś inne sposoby szukania w rzekach (szybsze) i dlaczego neodymem nie da rady? Ja mam tak z 1-1,5km płytkiej, spokojnej rzeki do sprawdzenia, wzdłuż niej działo się sporo a i trochę starych dworków stoi, młyn. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman1984 Napisano 4 Styczeń 2010 Share Napisano 4 Styczeń 2010 Neodym koloru nie złapie".Fajny sposób,fajne fanty:)pozdro dla rybaków rzecznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki1977 Napisano 4 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2010 no fakt d k w. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maku955 Napisano 4 Styczeń 2010 Share Napisano 4 Styczeń 2010 Motorek zabrałeś ze sobą? ;)Fajne fanty zwłaszcza te z wody , takie mało zniszczone ;)pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki1977 Napisano 4 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 4 Styczeń 2010 Oczywiscie motorek zabrałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sailer Napisano 4 Styczeń 2010 Share Napisano 4 Styczeń 2010 Mieszkam jakieś 100m od rzeki, jak woda opadała to wystawało wielkie drewniane koło od wozu czy czegoś takiego :)...szczeniaki pamiętam jakieś dziesięć lat temu wytargały raportówkę z dokumentami, ale ch* ją strzelił... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 4 Styczeń 2010 Share Napisano 4 Styczeń 2010 marku wrzuć foty z czech ,marki banknoty i monety co trafił nasz kolega z czech. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
major02 Napisano 4 Styczeń 2010 Share Napisano 4 Styczeń 2010 Ładne fanciki pływają po twojej rzece;) A tak nawiasem potrzebuję pogadać z kimś kto się dobrze zna na amunicji artyleryjskiej z czasów II wś. Niemieckiej, ktoś kto jest naprawdę kumaty w tych sprawach, jeśli ktoś taki jest na tym forum to bardzo bym prosił o jakiś kontakt. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 4 Styczeń 2010 Share Napisano 4 Styczeń 2010 proszę o wiadomość,jak nie dam rady spytam kolegów,mają podstawową wiedzę,znacznie przewyższającą ekspertów z k.m.p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
major02 Napisano 4 Styczeń 2010 Share Napisano 4 Styczeń 2010 Wolę pytać o takie rzeczy po za forum. Jak coś to moje gg; 9882349, jak możesz to zaklikaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel.kot Napisano 4 Styczeń 2010 Share Napisano 4 Styczeń 2010 Apropo rzeki.Mam do Kolegów z Wrocławia takie pytanie.Chyba ponad dziesięć lat temu pisano , że w Odrze zlokalizowano zatopioną poniemiecką barkę.Zdaje się gdzieś koło Mostu Uniwersyteckiego.Potem sprawa ucichła.Czy słyszeliscie coś na ten temat?pozdrawiampawel.kot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atlantic Napisano 4 Styczeń 2010 Share Napisano 4 Styczeń 2010 zaciekawiła mnie technika waszych poszukiwań. Macie może jakieś zdjęcia sprzetu? jak wygladaja te sita? Pozdrawim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 4 Styczeń 2010 Share Napisano 4 Styczeń 2010 barka już dawno przerobiona,nikt wtedy nie myślał o fotkach,są lepsze tematy,ale i większe nakłady ,temat zdawkowy i uległ przedawnieniu,marek czekamy na fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel.kot Napisano 4 Styczeń 2010 Share Napisano 4 Styczeń 2010 Wielkie dzieki za info i pszepraszam za zaśmiecenie wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
major02 Napisano 4 Styczeń 2010 Share Napisano 4 Styczeń 2010 stg1971 jak możesz mi pomuc w sprawie tej amunicji to proszę odezwij się do mnie na gg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stg1971 Napisano 4 Styczeń 2010 Share Napisano 4 Styczeń 2010 nie posiadam gg,jak możesz to wal na pocztę,gwarantuję że rozwiążę twoją zagadkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki1977 Napisano 5 Styczeń 2010 Autor Share Napisano 5 Styczeń 2010 Sprzet do kopania w rzece to szpadel,sita (kosze plastikowe,z małymi oczkami aby nic nie przeleciało) wodery.Miejsca 100% to małe rzeczki nie pogłebiane i blisko mostów lub budynków.Wiekszosc maneli lezy do 5m od mostów,i przy brzegach(ciekawostka ,wiekszosc bagnetów które wyszły były z piłą ,chyba ludzie sie pozbywali aby nie miec przez to problemów u ruskich).Magnes tez sie przydaje.No i checi oczywiscie.Niestety nie mam wiecej zdjec z naszych poszukiwan w rzece.Jesli ktos ma magnes neodymowy i mieszka we wrocławiu polecam glinianki w lesnicy ,pochywodziły tam bagnety szabla i inne pirdoły.Ale tam raczej tylko magnes.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0andrzej Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 Witam jeśli chodzi o zatopioną barkę jedna była przy moście Milenijnym. Została przecięta lansenami podczas budowy stopy mostu ,połowa została wyciągnięta włącznie z silnikiem sygnatura Bosch. Niestety, kiedy przyjechałem było już za późno wszystko poszło na złom Uratowałem tylko żelazko na dusze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hipolit-O4 Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 Może z10 lat twemu wysdobyto barkę przy Wyspie Słosdowej.Gdzieś mam fotki.Barka żelazna z drewnianym dnewm.Stalowe burty były uszkodzone odłamkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feld Napisano 5 Styczeń 2010 Share Napisano 5 Styczeń 2010 gratuluje samozaparcia i oczywiscie fantów.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.