piotras_slupca Napisano 1 Styczeń 2010 Autor Napisano 1 Styczeń 2010 chcialbym kupic na poczatek wykrywacz do militarki moze ktos pomoze znalazlem cosik takiego http://allegro.pl/item866942370_wykrywacz_metali_lekki_wygodny_solidny.html
sla1971 Napisano 1 Styczeń 2010 Napisano 1 Styczeń 2010 Ja bym tego nie bral,lepiej dozbieraj troszke i kup ACE150.
eljot1974 Napisano 1 Styczeń 2010 Napisano 1 Styczeń 2010 Witamsla1971 ,kolega pyta o wykrywacz do militarki , a ACE 150 niezbyt się do tego nadaje.Na początek jak najbardziej prosty PI.Wszystko zależy jakim funduszem dysponujesz.pozdrawiam
piotras_slupca Napisano 1 Styczeń 2010 Autor Napisano 1 Styczeń 2010 kolego mozesz podpowiedziec co znaczy prosty pl?
eljot1974 Napisano 1 Styczeń 2010 Napisano 1 Styczeń 2010 P.I. PULSE INDUCTION. Jest to wykrywacz impulsowy , statyk.Ten do którego zamieściłeś link to właśnie jest statyk.Sprzęt dość głęboki lecz nie posiada dyskryminacji -kopiesz wszystko .Na militarke sie nadaje na początek.W podobnej cenie możesz kupić Pulsara IV,osobiście polecam Nowaka z serii V .miałem Nowaka miałem V4 ,ale to już trochę inny przedział cenowy.Polecam przejrzeć to forum ,dowiesz się dużo rzeczy odnośnie wykrywaczy.pozdrawiam
madmax78 Napisano 1 Styczeń 2010 Napisano 1 Styczeń 2010 Miałem taki wykrywacz jaki jest w linku i szczerze odradzam.Mizerne zasięgi, (nieodpowiednio zrobiona cewka). Konstrukcja wykrywacza jest słaba i niestabilna.
armand Napisano 1 Styczeń 2010 Napisano 1 Styczeń 2010 Następny wytwórca wykrywaczy nie płacący podatków i psujący rynek niskimi cenami.
woytas Napisano 1 Styczeń 2010 Napisano 1 Styczeń 2010 Nie zartuj, ze to dla Ciebie jakas konkurencja jest :)
aro75 Napisano 1 Styczeń 2010 Napisano 1 Styczeń 2010 Hahaha kolega armand to w jakim świecie żyje? nie zauważył jeszcze że w Polsce jest wolny rynek? P.S Nie to żebym bronił tamtego dziadostwa ale i armanda nie polecam
samter Napisano 1 Styczeń 2010 Napisano 1 Styczeń 2010 Za podobna cenę dostaniesz sprawdzonego Jabla, na militarkę ok.
madmax78 Napisano 2 Styczeń 2010 Napisano 2 Styczeń 2010 Panie ''Armand'' .Znana mi jest Pana agresywna polityka w stosunku do innych producentów, również ''garażowych'', ale proszę nie być takim krytycznym.Ja też zarabiam w ten sposób, i nikomu krzywdy nie robię.Cena, jaką biorę za wykrywacze, jest adekwatna do skuteczności wykrywacza i jakości wykonania. Uważam, że jest to takie straszne w porównaniu z faktem, że Pan kupuje słuchawki na Allegro za 19,99 i 41,99 a na Pana stronie te same słuchawki można kupić za -odpowiednio 60 i 100 zł. Moja niepochlebna wypowiedź o wspomnianym wykrywaczu, oparta jest na bazie jego użytkowania. Zniechęcam do jego zakupu, dlatego, że jest do bani i nazywanie go solidnym i wygodnym, jest mocno przesadzone.Lekki to może jest , bo nie ma zasilania. Pana wypowiedziami kierują emocje, bo wie Pan o tym, że potencjalny klient mając do wyboru Pana wykrywacz i wykrywacz z linku, wybierze tańszy. Może pora na jakieś obniżki cen...?
madmax78 Napisano 2 Styczeń 2010 Napisano 2 Styczeń 2010 ...o przepraszam, nie zauważyłem, że już Pan zrobił promocję.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 2 Styczeń 2010 Napisano 2 Styczeń 2010 Widzisz madmax, kierujesz się filozofią rabusia. Czy tego nie dostrzegasz? Tacy jak Ty posyłaja dzieci do darmowej szkoły, korzystają z częściowo darmowej opieki zdrowotnej (jakiej by nie było ale zawsze), płacą w aptece ułamek ceny lekarstw, cieszą się że matka ma lewa rentę inwalidzką a odchodząc na emeryturę narzekają że mało dostają. Czyli chcieliby korzystać pełna garścią ze zdobyczy socjalizmu i szczodrości państwa, czyli z kasy podatnika. Jednocześnie unikając dokładania się do tej kasy, kiedy są w wieku produkcyjnym.Albo pracują u kogoś i chcą dużo zarabiać jednocześnie kupując towary w cenach takich, jakie musiałyby być, gdyby nie zarabiali nic i jeszcze dokładali to tego że ktoś im pozwala pracować.Trochę logiki.Nie oczekuję, że mi przyklaśniesz a nawet że zrozumiesz, ale nie chwal się, że okradasz podatników i tych którym się naprawdę należy. Bo to żadna chwała być złodziejem.To co piszę nie ma nic wspólnego z działalnością firmy Armand, a odnosi się do tego co sam napisałeś.Armand jest wyrozumiały, bo gdyby ktoś wszedł mnie w paradę z lewizną o czarnorynkowych cenach, w ciągu tygodnia miałby kontrolę skarbową jak 2x2=4 i byłby całkowicie skończony.
madmax78 Napisano 2 Styczeń 2010 Napisano 2 Styczeń 2010 Ja jestem złodziejem ?A kogo okradam ? Za własne pieniądze, kupuje elementy do budowy wykrywaczy.Sam robię wszystko od początku do końca.Nikim się nie wysługuję, nie zlecam nikomu żadnych czynności związanych z ta kwestią. Pochlebia mi że mogę być konkurencją dla np.firmy Armand'', ale to niemożliwe, ze względu na mizerną skalę mojej działalności. Twierdzisz, że nasłałbyś na mnie skarbówke ?Powiem Ci tak; lepiej być złodziejem niż konfidentem.
madmax78 Napisano 2 Styczeń 2010 Napisano 2 Styczeń 2010 Brzęczyszczykiewicz, a co powiesz na temat tych słuchawek o których wspomniałem ? Pewnie nic, bo używasz wykrywacz firmy ''ARMAND''
Brzęczyszczykiewicz Napisano 2 Styczeń 2010 Napisano 2 Styczeń 2010 Jeśli uzyskujesz dochód z działalności gospodarczej i nie płacisz od tego podatku, to okradasz, wybierz które określenie wolisz, państwo, społeczeństwo, tych którzy produkują towary i usługi ale płacą podatki. W jaki sposób? W taki, że korzystasz z rzeczy opłacanych z podatków, ale z premedytacja nie dokładasz się do nich. Na dodatek pogarszasz szansę tym którzy płacą, bo wprowadzasz na rynek towar po cenie zaniżonej (o wartość podatku, którego nie zapłaciłeś).Czy nasłałbym na Ciebie skarbówkę? Gdyby to sie odbywało ze szkodą dla mojego biznesu, to bez mrugnięcia okiem, i podpisując sie imieniem i nazwiskiem, i jeszcze bym dopilnował, żeby sprawa nie przyschła.Wiesz kto to jest konfident? Taki który współpracuje z wrogiem. A państwo polskie nie jest moim wrogiem, Ja funkcjonuje w jego ramach. Gdybym nie chciał albo się na to nie godził, to by się wyprowadził. Tez nie lubię płacić podatków, ale płacę. Bo tak trzeba. Szkoda, że tacy jak Ty tego nie rozumieją.Wykrywacza używam Whites XLT i nie mam żadnego produktu firmy Armand w domu.
anRO Napisano 2 Styczeń 2010 Napisano 2 Styczeń 2010 Panie Brzęczyszczykiewicz może Pan napisze ile ma lat, jakie ma szkoły i ile za nie zapłacił.
samgnus Napisano 2 Styczeń 2010 Napisano 2 Styczeń 2010 Kol.madmax78...prowadzenie jakiejkolwiek działalności gospodarczej bez zezwolenia oraz uchylanie się od płacenia należnych podatków jest uznawane w każdym demokratycznym społeczeństwie za bardz poważne naruszenie prawa,a chwalenie się jeszcze tym to deliikatnie mówiąc samobójstwo :) Widzę również,że zupełnie Kol.nie rozumie pojęcia konfident...człowiek,który informuje organa do tego powołane o naruszeniu obowiązującego prawa w każdym zachodnim cywilizowanym spoleczeństwie jest uznawany za dobrego obywatela...u nas jak widać trochę jeszcze daleko do tzw.świadomego obywatelstwa...Pozdrawiam!
samgnus Napisano 2 Styczeń 2010 Napisano 2 Styczeń 2010 Wracając do zasadniczego tematu...wg.mnie każdą samoróbkę (czy ta z linka,czy jakiś inny jabol po tuningu :) )_trudno nazwać dobrym wykrywaczem i lepiej się w to nie pakować.Lata temu samodzielnie zbudowałem" dwa Jable...oczywiściwe działały i dało się tym nawet coś wytargać glebie,ale....no właśnie pozostało to ale"...najgorszemu wrogowi nie życzę takiego sprzętu"...Pozdrawiam!
Edd Napisano 2 Styczeń 2010 Napisano 2 Styczeń 2010 A jak koledzy nazwiecie poczynania, naszego znanego dystrybutora. Oszust, złodziej, cwaniak, naciągacz, a może mistrz biznesu. Wykrywacz Teknetics T2, z wersją oprogramowania 6.6 idzie bez problemu kupić w USA za 799 $.Pozdrawiam wszystkich trzeźwo myślących. http://cgi.ebay.pl/Teknetics-T2-metal-detector-latest-version-6-6_W0QQitemZ280444519714QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item414bcbc522
toska Napisano 2 Styczeń 2010 Napisano 2 Styczeń 2010 koledzy jeśli mówimy o oszukiwaniu państwa czyli nas wszystkich i zgłaszaniu tego odpowiednim władzom to mamy tego aż natto np.lekarze na których płace podatki od 14 lat.A dzieci i tak leczę prywatnie bo to kolejka za miesiąc albo coś podobnego.Przeważnie cena tych wizyt jest znacznie wyższa niż cena wykrywaczy o których mowa,a lekarze płacą grosze podatku lub nie płacą go wcale.Szkodliwość czynu lekarzy jest znacznie większa bo korzystamy z ich usług częściej niż kupujemy wykrywkę.Więc moim zdaniem to system jest chory.A czy postępować po obywatelsku?To zostawiam do własnej oceny.
woytas Napisano 2 Styczeń 2010 Napisano 2 Styczeń 2010 Panowie dyskusja chyba za bardzo zboczyla z glownego tematu watku.Przypominam cos takiego, ze:Poglądy prezentowane na Forum są własnością ich autorów i redaktorzy serwisu ani nikt inny poza autorami nie bierze za nie odpowiedzialności.Zastanowcie sie za nim cos napiszecie. Nikt nie zmusza nikogo do kupowania produktow tego czy innego producenta sprzetu elektronicznego - pomowic jest bardzo prosto, odkrecic sprawe juz trudniej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.