Skocz do zawartości

PPSh-41

Kurt

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, od jakiegoś czasu na łamach WM wre od wiadomości która znając życie ucieszy nie tylko maniaków ASH ale i zapewne ludzi z GRH.
Promant na bieżąco informuje o nadejściu PPSh-41 którą to zapowiada wiele firm. Faktem jest że na dzień dzisiejszy tylko firma hudson miała ową replikę broni a cena nie ukrywajmy była znaczna 2500zł/ Deko dla porównania było ostatnio na allezło za 1700zł :D
PPSh-41 ma wypuścić min AGM i ARES.
Fotka prezentowanej PPSh pochodzi z firmy Hexagon Production
Pepesza HP wyposażona jest w gearbox V.7, identyczny jak w replikach M14. Łożyskowanie stalowe, aluminiowa głowica cylindra oraz uszczelniona dysza. Prędkość początkowa: 350fps. W komplecie magazynek bębnowy typu hi cap, podkręcany ręcznie. Producent pracuje także nad bębnowym magazynkiem podkręcanym za pomocą silniczka.

AGM który miał problemy w Chinach za swoje repliki typu MP40 cz stg44 wraca do gry co daje nam do zrozumienia tym plakatem-miejmy nadzieję wszak jeszcze niedawno zapowiadał hucznie że wypuści STG44 i MG42 tak jak pierwsza się pojawiła to o drugiej nadal cicho :D
Zobaczymy po nowym roku ...........

Teraz bedzie lyzka dziegciu ;P

To ostatnie deko z allegro bylo lewe - tzn bez papieru CLK.

$440+ przesylka + Vat + clo tez wyjdzie lekka reka liczac 1700 PLN. Cena na pewno spadnie, ale na start to 'deal' uwazam, ze jest taki sobie.

to proponuję wizytę w wc :D
Odnośnie replik jest info i wiadomym jest że każdy kupi co mu pasuje jak już piałem ceny są różne i różniste ale na prawdziwą ocenę przyjdzie czas gdy dna replika pojawi się na rynku.
pozdrawiam Kurt
Wesołych Świąt

• 4 weeks later...
Jest jeszcze jedna opcja Rosyjska firma IZHMASH (ta od karabinka pnełmatycznego Yunker AK74) produkuje na bazie oryginalnych PPSh-41 karabinek pnełmatyczny 4,5mm Co2 ostatnia znana mi cena to 1100-1200zł. I co najważniejsze nie trzeba CLK a wygląda jak oryginał

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Witam wszystkich!
Mam pytanie do specjalistów: jak w drugowojennej ładownicy do PPSz-41 na magazynek bębnowy powinna być przyszyta górna część paska zapinającego?
Chodzi mi o to czy powinna być umiejscowiona na klapie, czy pod nią?

fot. 1
a klapie"

http://molotok.ru/item938317847_podsumok_dlya_diska_k_avtomatu_ppsh_1942_god.html

tu masz ładownicę z podanym rokiem produkcji. jak większość rzeczy zapinana była na kołeczek drewniany, chociaż z pewnością takie z paskiem także się pojawiały. co do pasków to mogę się mylić ale umiejscowienie może być poprostu zależne od fabryki, które robiły.

a sam wzrór... no cóż z załączonych zdjęć większych różnic nie widać. w ZSRR były rzeczy, które przez lata się nie zmieniły ;)

Pozdrawiam

Hmm, dziękuję Czubaka za informację :)
Nieśmiało przyznam, że podzielam Twoją teorię o zależności od producenta - szczególnie, że sprawdza się ona np. w kwestii kolorystyki radzieckiego wyposażenia.
Ale mimo to wolę zapytać :)
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie