41pp Napisano 16 Grudzień 2009 Share Napisano 16 Grudzień 2009 Panowie, a czy nie prościej , ekologiczniej i humanitarniej, sprowadzić" kilka żmij, załatwią to między sobą!!No i w pełnej zgodzie z UE i ielonymi"!PozdrawiamGW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 16 Grudzień 2009 Share Napisano 16 Grudzień 2009 załatwią to między sobą!!oczywiście źwierzaczki, potem ichnemuonika i po sprawie!!GW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 16 Grudzień 2009 Share Napisano 16 Grudzień 2009 Ihnemuona, można po akcji" odsprzedać, czysty zysk, czyste rączki.GW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 16 Grudzień 2009 Share Napisano 16 Grudzień 2009 Jest tez metoda na smierdzacego sledzia - ale slabo dziala... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielbre Napisano 16 Grudzień 2009 Share Napisano 16 Grudzień 2009 Ludziska spadliście mi z 'pobojowisk' walcze z kreciorami czasami skutecznie czasami marnie,ps jestem zaskoczony tym tematem na forum, będę stosował parę z waszych pomysłów :):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 16 Grudzień 2009 Share Napisano 16 Grudzień 2009 Fakt, moja metoda, ma pewne ewidentne wady. Trza się przemieszczać", najlepiej w wojskowych bucikach, wskazane sztylpy" polecam takie znad Piavy.Sprawdzone!! Bo córcie" mogą się pomylić, i wziąść Cię za kreta, albo innego gryzonia, ostatecznie troszkę wyrozumiałości, nikt nie lubi aby mu deptać ogonek"!!!PS. sam dostałem trzy trafienia!!PozdrawiamGW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimmermann Napisano 16 Grudzień 2009 Share Napisano 16 Grudzień 2009 Panowie, to wszystko to tylko półśrodki. Tylko kilka lasek TNT pozwoli wyrwac chwasta i kobalta ciemności. A i ziemia będzie przygotowana do orki wiosennej.Darz dół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadziu6 Napisano 16 Grudzień 2009 Share Napisano 16 Grudzień 2009 Czytam te wszystkie pomysły i dochodzę do wniosku,że najlepiej będzie jak kolega się z tego terenu wyprowadzi.Krety będą miały spokój,zieloni nie będą Tobie okupować podwórka i wszystko będzie zgodne z dyrektywami unijnymi.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes14 Napisano 16 Grudzień 2009 Share Napisano 16 Grudzień 2009 pozbierać wszystkie urwiłapki z okolicy ;) a tak na serio to metoda kolegi T-Salamander jest wg mnie najlepsza - dziadek w ten sposób zwalczał. Tyle że u mnie nie jeden a cała gromadka ryła ;] Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
41pp Napisano 17 Grudzień 2009 Share Napisano 17 Grudzień 2009 Panowie!! Nie chcę, być posądzony o pesymizm, ale, ale.Przez sezon pracowałem w Solinie /Bieszczady/ i miałem możliwość obserwacji walk tamtejszej załogi stacji hydrologicznej z kretami. W tzw. ogródku meteo", mieli zamontowane termometry gruntowe, niektóre o metrowej długości, a więc sprzęt dość drogi. Kreciki im ten sprzęcik co 2-3 dni ozwalały". Stosowali metody legalne świece dymne", pół legalne wlewanie ON i nielegalne, ON + etylina + zapałki, nic nie pomagało. Ponieważ miałem służbowego erenowca", poproszono mnie abym pojechał z Panem T. nad San i przywiózł troszkę żmij. Nałapaliśmy kilka sztuk i zostały wpuszczone" do ogródka. Efekt fenomenalny jak ręką odjął, ale tylko na miesiąc! Potem sytuacja wróciła do normy.I teraz pytanie; czy żmija posiada wsteczny bieg", tzn. wpełzając do krecich korytarzy może się wycofać ???Lub może, po zjedzeniu miejscowych kretów, żmijki rozbiegły się po okolicy, w poszukiwaniu nowych terenów łowieckich?Pozdrawiam!Życzę sukcesów w walce, w co wątpię!PS. Wiem że, jesienią zapadła decyzja o przeniesieniu ogródka na stoki góry Jawor.Jasno widać, kto wygrał!!!GW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Viking Napisano 19 Grudzień 2009 Share Napisano 19 Grudzień 2009 Radio to też dobry pomysł , ja w ogródku zastosowałem ze starego alarmu samochodowego tubę , jak wiecie alarm taki daje dobrze po uszach , a co dopiero w wąskich korytarzykach krecich . Wycie tego sprzętu jest nie do zniesienia na dłuższą metę. Sposób montarzu taki sam jak podano wcześniej tylko przykrywam miską i przysypuję ziemią , po kilku godzinach wycia" przez jakieś dwa tygodnie jest spokój.Ostatnio coś mi mój sąsiad marudził że po podłączeniu piszczały w moim ogrodzie to nie tylko krety ale i myszy osiedliły się w jego ogrodzie ,ale za to u mnie nie było żadnego gryzonia i przez jakiś czas miałem spokój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 23 Grudzień 2009 Share Napisano 23 Grudzień 2009 Jak masz dzieci co dużo gadają albo taką żonkę to wiesz już co z nią zrobić. Wyślij niech zapoluje na kreta. Słyszałem ,że wlewanie wody, ewentualnie benzyny i późniejsza detonacja jest też dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viking191 Napisano 28 Grudzień 2009 Share Napisano 28 Grudzień 2009 witam spróbuj ze szlauchem i dużą ilością wody sposób sprawdzony i efekty gwarantowane pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viking191 Napisano 28 Grudzień 2009 Share Napisano 28 Grudzień 2009 mój dziadek czatował z wiadrem pełnym wody ja wiadro zastąpiłem szlauchem i uwierz że działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sowa123 Napisano 28 Grudzień 2009 Share Napisano 28 Grudzień 2009 Widziałem kiedyś działkę na której było kilkanaście drewnianych samolotów z obracającym się śmigłem zamocowane do drąga ,działanie to samo co butelek na kijach tylko lepsza estetyka dla oka,lecz żeby to zrobić toooo trzaaa się narzeżbić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 29 Grudzień 2009 Share Napisano 29 Grudzień 2009 *Zostawcie sobie kilka petard po sylwestrze i powrzucajcie mu po korytarzach.*Można kupić w sklepie (np. ogrodniczym) świece dymne i powsadzać mu je do korytarzy i w niedługim czasie później to sąsiad będzie musiał na forum jakiegoś www.ogrody.pl" pytać się o sposób*A kto woli inne metody to niech mu wsadzi klamrę SS i po kłopocie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 29 Grudzień 2009 Share Napisano 29 Grudzień 2009 No chyba, że zakupić u Ruskich dwa granaty i po sprawie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 29 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2009 Kret już wyeliminowany ;)pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 29 Grudzień 2009 Share Napisano 29 Grudzień 2009 Nie mów, że naszym koleżką z Forum biedaka postraszyłeś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadziu6 Napisano 29 Grudzień 2009 Share Napisano 29 Grudzień 2009 Już musztarda po obiedzie.Właśnie dowiedziałem się o pewnym sposobie na krecika.Jakby, był jeszcze ktoś zainteresowany to skuteczna jest sól.Należy posolić nosek krecika i już po kłopocie.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 29 Grudzień 2009 Share Napisano 29 Grudzień 2009 A wiecie co?Teraz ja mam problem z kretem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman1984 Napisano 29 Grudzień 2009 Share Napisano 29 Grudzień 2009 A ja z tym kretem co pogodę zapowiada,przegina się jak pani z enerdowskiego hebla i mapy zasłania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popcorn65 Napisano 29 Grudzień 2009 Share Napisano 29 Grudzień 2009 Wynalazcy stworzyli pilota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman1984 Napisano 29 Grudzień 2009 Share Napisano 29 Grudzień 2009 Ale na jedynce najlepiej się sprawdza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
popcorn65 Napisano 29 Grudzień 2009 Share Napisano 29 Grudzień 2009 Zaakceptuj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.