Skocz do zawartości

Czeczeni: Świnie lepiej karmią w Polsce niż nas

AKMS

Rekomendowane odpowiedzi

w zeszłym roku pracowałem około 6ciu miesięcy w fabryce paneli izolowanych watą szklaną w Austrii obok Tuln.szefem sub firmy był ciemnoskóry gruby lekarz z Sudanu który studia medyczne ukończył w Moskwie.w 99 procentach sami Muzułmanie nie licząc kilku Polaków Ukraińców i Litwinów. mogłem pracować z polakami,zdecydowałem się jednak na brygadę czeczeńską.miałem fuksa.po pierwsze nie było obok mnie fałszywych i lizodupskich polaczków bo tych ludzi Polakami nazwać nie mogę.znam osobiście kilku dziesięciu Czeczenów.to bardzo dumni ludzie lecz także bardzo porywczy, pedantycznie dbający o czystość higienę osobistą,biła od nich taka dziwna dziecięca naiwność,brzmi to dość ciekawie biorąc pod uwagę to co każdy z nich przeżył,robił i widział...byłem traktowany bardzo dziwnie,obchodzili się zemną jak z przysłowiowym jajkiem moje zdanie się liczyło byłem szanowany i byłem naprawdę dumny że jestem Polakiem.
dziki pies

• Odpowiedzi 66
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
- W przypadku ponad 30 osób skierowaliśmy wnioski do sądu rejonowego w Zgorzelcu o umieszczenie ich w ośrodkach strzeżonych. Sąd może orzec o ich winie w związku z próbą nielegalnego przekroczenia granicy, za grozi do trzech lat więzienia. W przypadku tych, którym upłynął termin ich pobytu na terytorium Polski, sąd może zdecydować też o ich deportacji - mówi kpt. Elwira Szpecht z Nadodrzańskiej Straży Granicznej.

Według naszych informacji wnioski w tej sprawie do sądu w Zgorzelcu jeszcze nie wpłynęły. Gdy tak się stanie, będzie on miał 24 godziny na ich rozpatrzenie.

O losach osób, które trafią do niestrzeżonego ośrodka w Podkowie Leśnej, zdecyduje szef urzędu ds. cudzoziemców.

http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,7370384,30_czeczenskim_uchodzcom_moze_grozic_wiezienie.html

sami są sobie winni...Polak bidny bo bidny a raczej polska bidna,uniosła się honorem i przyjęliśmy ludzi,na tym sprawa przycichła do pewnego momentu oczywiście.honorem tych uchodzców nie nakarmimy.teraz ich deportujmy bo są takie możliwości i mamy pretekst,może reszta będzie siedzieć cicho.to co że trafią do obozów filtracyjnych są zdrowi wysportowani organizmy czyste a nerki i podroby drogie.tragedia i brutalna rzeczywistość

Chcieli Polskę w Strasburgu skarżyc bo warunków nie daliśmy im takich jak sobie wymarzyli, niestety złotych domów tutaj u nas nie ma, jak sie nie pracuje. Ile prawdy z tym skarżeniem nie wiem pewno to wymówka była zeby trafic na zachód , kiepska i tyle). Jak im u nas tak źle to niech jadą spowrotem do Czeczenii, u nas przynajmniej maja spokojne życie nikt nie striela, nie ma ruskich, itp...

Jak tu przyjeżdżali, to nie było głosu sprzeciwu, że może lepiej pomóc Polskim rodzinom w Polsce. Poczytajcie wypowiedzi z przed paru lat. Gdybyście dobrze znali historię i tradycje Czeczenów, również pani Ochojska, to może, by ta pomoc wyglądała trochę inaczej. Różnica jest taka, że kiedyś Gruzja, Czeczenia rządziły ZSRR, a Polska nigdy. Jeżeli się wkłada łapkę między, duże tryby, to trzeba uważać, żeby jej nie zmiażdżyło. Polityka międzynarodowa, to nie zabawa w piaskownicy albo inscenizacja.

Wstyd i żenada.
Dobranoc.
PS. Mogli zająć się nimi przyjaciele z za Odry?
Śmigłowiec poszedł w górę i takie tam, pokazy siły w białych rękawiczkach?
Nie rozumiem Jednej Podstawowej Rzeczy!!!-DLACZEGO BIAŁOCZERWONI MUSZĄ WSZĘDZIE NA CAŁYM ŚWIECIE USZCZELNIAĆ GRANICE???????????????????!!!!!!!
PZDR.

Jak im tak źle w Polsce to niech spadają skąd przyleźli - nikt ich tu nie zapraszał. A jak jeszcze stwierdzili, że zamiast posiłków to oni by woleli kasę, bo by sobie sami wybierali co gotować to szkoda słów - wystarczy porównać ośrodek dla uchodźców z pierwszą lepszą noclegownią dla bezdomnych i od razu widać, że nie mają tak źle. Ale skoro tylko w tym roku zatrzymano w Europie ponad 4000 uchodźców, którzy niby starają sie o status uchodźcy w Polsce, ale w międzyczasie spierdzielili na zachód to o czym tu rozmawiać - odesłać tą całą hołotę skąd przyszli i będzie po kłopocie. I jeszcze jedno - jeden z mieszkańców domu uchodźcy wypowiadał się, że dla niego te warunki, które tam mają są bardzo dobre i nie wie czemu innym nie pasują, to może dla tych, którym te warunki przeszkadzają wynająć jakiś hotel 5-ciogwiazdkowy z obsługą całą dobę i szampanem do każdej kolacji;p.

ja mam kolege rosjanina i on mi to tak tlumaczy:

gruzja razem z osetia i abchazja byly najbogatszymi terenami zsrr,zylo sie tam ludzia jak przyslowiowemu paczkowi w masle,gruzja bez osetii i abchazji jest niczym,stad te rozgrywki wojenne;)
dalej nie bede pisal o wojnie bo cenzura patrzy:-)

oni sie spodziewali ze jada do EU,
a EU to wlochy francja,hiszpania,zachod jednym slowem ciepelko ludzie opaleni i zadowoleni,najedzeni,
i nagle laduja w takiej PL niby unia ale k...a zimno-jogurt za dwa dni skonczy przydatnosc do spozycia,niema szklanych domow:(
wiec trzeba protestowac.

Polska powinna swojej dupy za przeproszeniem pilnowac

a nie pomagac na prawo i lewo,przyklad ukrainy, ledwo sie tam grypa zaczela to zamiast zamknac granice to wysylala leki i inne potrzebne u nas w kraju rzeczy,slyszeliscie zeby kiedys do nas niemcy jakas pomoc przyslali?

w czasie zawalenia sie hali na zlocie golebiarzy czy w czasie powodzi?
nic,zero,nul-a z polandi w kazda strone swiata gonia ciezarowki wypchne towarem tak potrzebnym np.polaka na bialorusi, ukrainie czy na litwie,
tym starca i babcia ktore tesknia za chocby kawalkiem ksiazki polskiej,czy nawet jakims gestem od nas,juz nie mowie o ktorym stam pokoleniu mlodziezy ktora nadal mowi po polsku z tym slicznym spiewnym akcentem,

ale nie lepiej pomagac ludzia z burkina faso i czeczenom,bo niby walacza z ruskimi,ale malo ktory wie o co naprawde ci czeczeni walcza.

martyrologia narodu czeczeńskiego to bardzo delikatna i nie do końca jasna sprawa jak widzę dla wielu z nas.są tacy którzy ślepo wieżą w słuszną narodowowyzwoleńczą walkę biednych uciśnionych Czeczenów lub zwyczajnie próbują zbić swój kapitał polityczny na tej strasznej i potwornej wojnie jaka spotkała naród rosyjski i czeczeński.jak widać Polski nie stać na nic więcej niż deportacja tych biedaków.moim zdaniem jeśli jest taka możliwość to należy dać im paszporty i niech sobie jadą wojować tam gdzie chcą

We wszystkich relacjach jakie oglądałem w telewizji z tej sprawy żaden z poszkodowanych" nawet jednego zdania nie wydusił po polsku.....
A nie są tu pierwszy miesiąc,oj nie !
Moim zdaniem są to sprytni,wygodni ludzie,i jeśli uchodżcy-to ekonomiczni.
Czekają aż im się da GOTOWE.Jak nie w Polsce,to dalej na zachodzie.

Rozwiązaniem tej sprawy jest nie przyjmowanie kolejnych,a ci którzy już tu są-powinni zostać nauczeni języka i zobowiązani do pracy,a nie czekanie na socjal.

Skoro sprowadzamy do kraju filipińczyków do pracy,to mamy już czeczeńców na miejscu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie