Skocz do zawartości

Trzygodzinne wykopki(09-12-2009)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich,pomimo braku czasu ,deszczu udalo mi sie wyskoczyc w teren,bo motywacja byla moja nowa wykrywka spektra V3.Miejscem wyprawy byl niewielki las znajdujacy sie 15km od Paryza.Udalo mi sie wydobyc pare fancikow:zloty pierscionek,srebna monetka-1/2 franka Napoleon Bonaparte z 1810r,jeden euro,pare centow;jeden frank z 1943r no i strzal dnia figurka z brazu.Znalazlem ja pod starym drzewem,na glebokosci okolo 40cm,oplatana korzeniami drzewa,dodam ze pare slow wulgarnych wylecialo mi z ust(za sprawa tych korzeni)Gdy dokopalem sie do celu,ujrzalem cos zawiniete w skrawki materialu,okazalo sie ze to figurka.Ma 20cm wysokosci,jest z brazu i przedstawia jakiegos bozka,bustwo plodnosci,sil witalnych itp.(tak mysle)Gdzie niegdzie widac znaki dzialania warunkow atmosferycznych,ale stan ogolny jest dobry.Skad sie tu wziela?co dokladnie przedstawia?moze ma moc silniejsza od wiagry ;)moze ukryla ja niewiasta przed swoim mezem bo nie mogla juz wytrzymac itp.Zdiecia robilem telefonem,wiec jakosc nie najlepsza...Pozdrawiam wszystkich

• Odpowiedzi 55
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Koleś pyta o konkrety a wy mu pianę bijecie. Zasada: nie wiem, nie pisze. Poziom forum dawno zszedl na psy, dzięki m. in. takim wpisom.
Napisano
mówiąc na poważnie to ta figurka nie wygląda na zbyt nową, nie wygląda na jakiś współczesny suwenir z Afryki, tylko na coś starszego...
Napisano
to ze nie jest nowa to wiem,to ze nie odlew,a reczna robota to terz wiem,i tyle tej wiedzy,jak odbiore aparat z serwisu to dam dobrej jakosci fotki,pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie