pmf1 Napisano 25 Styczeń 2011 Napisano 25 Styczeń 2011 pamiętajcie tylko aby tego nie łatać drutem aluminiowym, coś za dużo ich ostatnio trafiam :)
jacko33 Napisano 25 Styczeń 2011 Napisano 25 Styczeń 2011 Co do butów Bundeswery to wielu moich znajomych bardzo je chwali a używa je w wielu różnych sytuacjach, wykopki, góry, asg itp. Jeśli do wyrywki to należy pamiętać, że te nowsze modele (chyba od 2000 roku )mają wzmacniane oski" więc należy sprawdzać. To samo - wzmacniane oski" tyczy się niektórych modeli Jungli jedne są wzmacniane metalem inne podobno jakimś tworzywem.
max.p Napisano 12 Wrzesień 2011 Napisano 12 Wrzesień 2011 Panowie czy to są buty bundeswehry ? Dostałem je, sam ich nie kupowałem więc nie znam ich przeznaczenia. że niemieckie to raczej wiadomo, ale cywilne czy wojskowe?
max.p Napisano 12 Wrzesień 2011 Napisano 12 Wrzesień 2011 Wyglądają tak jak te http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum1/bw_springerstiefel.jpg ,tyko moje są już podniszczone z lekka i pod podeszwą mają znaczek w pomarańczowym kolorze.
Przemko113 Napisano 13 Wrzesień 2011 Napisano 13 Wrzesień 2011 Jak dla mnie kupczaki to buty idealne. Inwestycja w nie się opłaca bo są bardzo wytrzymałe lekkie i trudno je zajechać.
viesiu Napisano 13 Wrzesień 2011 Napisano 13 Wrzesień 2011 Znosiłem w ciężkim terenie: ze 3 pary butów WP, 2 pary Kupczaków, a od 4 lat używam butów BW. Różnica jest ogromna, zwłaszcza w wytrzymałości. Kupczaki wydają się dobre, ale jeśli ma się porównanie, to nigdy się ich nie wybierze. Poza tym godne polecenia są: oryginalne Jungle i brytyjskie buty bojowe. Reszta (Francja, Szwecja, Austria itd.)- są wyraźnie gorsze.Uwaga na podróbki butów Jungle, tych sygnowanych np. jako Miltec- po połowie sezonu gwarantowany rozpad.Natomiast w lekki teren - amerykańskie lub brytyjskie wojskowe buty z goretexem, na wibramie. Lepszych nie ma. Wszelkie cywilki odpadają w przedbiegach, komfort stopy w terenie kompletnie inny.
max.p Napisano 14 Wrzesień 2011 Napisano 14 Wrzesień 2011 Panowie nie odpowiecie na moje pytanie? Wiem że to nie identyfikacja ale po co zakładać nowy wątek
SaperDębica Napisano 30 Lipiec 2012 Napisano 30 Lipiec 2012 co powiecie na firme Mil-Tec? szukam wygodnych lekkich i tanich butow do lasu i w goryTAKTYCZNE SECURITY OCHRONA -Thinsulate lub BUTY PUSTYNNE CORDURA
Kamiliszaq Napisano 30 Lipiec 2012 Napisano 30 Lipiec 2012 Daj se spokój kup lepiej BATES" Nie mają w sobie żadnych metalów , są mięciutkie i bardzo lekkie chodzę już z 2 lata i się dobrze trzymają na ziemi nie ślizgają się. Warte swej ceny. Lepiej mi się w nich chodzi i biega niż w sportowych adidasach.
Kamiliszaq Napisano 30 Lipiec 2012 Napisano 30 Lipiec 2012 Thinsulate ci się rozpadną szybko i są niewygodne. Najpierw zaczynają się rozpadać w środku... Pod podkładką jest jakieś papierowe tworzywo to się rozchodzi i zaczynają robić się głodne i otwierać dzioby... Zapłać dobrze i miej długi czas. Pozdrawiam.
grzegorz7017 Napisano 30 Lipiec 2012 Napisano 30 Lipiec 2012 Niema nic lepszego są po prostu nie do zajechania http://beta-sklep.pl/obuwie-robocze-z-nubuku-podeszwa-vibram-beta-7293tkk.html
Prałat Napisano 30 Lipiec 2012 Napisano 30 Lipiec 2012 Ja używam kontraktowe jungle boots, moje z roku 1968 ;) i na lato sobie chwaleps: fakt tanie nie są i dziś już trudno, a kopie ponoć są do bani
Weteran-39 Napisano 30 Lipiec 2012 Napisano 30 Lipiec 2012 Ostatnio kupiłem buty podobne do ''Bundeswehry'' produkcji polskiej.Na razie je testuję
Weteran-39 Napisano 30 Lipiec 2012 Napisano 30 Lipiec 2012 Podeszwa.Wyglądają na solidne,test w terenie pokaże.
Prałat Napisano 1 Sierpień 2012 Napisano 1 Sierpień 2012 aczkolwiek trzeba zachować odstęp między butem a cewką ze względu na wkładkę tzw. spike protective
damianios Napisano 11 Sierpień 2012 Napisano 11 Sierpień 2012 Ja chodzę w butach gumowo filcowych, dla mnie są świetne. Wygodne, noga się nie poci, wytrzymałe i co najważniejsze tanie :)
ktos451 Napisano 26 Styczeń 2013 Napisano 26 Styczeń 2013 Właśnie podesłałem link do tego wątku jednemu koledze na forum, ale przy okazji zadam pytanie co sądzicie o tych butach, wiosna się powoli zbliża trzeba by coś zakupić w pole. Ostatnio przez 1,5 roku katowałem inne buty firmy Mil - Tec (dla rekonstruktorów bardziej znany jako Sturm) i powiem, że byłem bardzo zadowolony. Skórzane buty z membraną, sznurowane ale z zamkiem na boku (jak dla mnie wygodne rozwiązanie). Buty były dobre na lato - noga się nie pociła, jak i na zimę - z odpowiednią skarpetą było ciepło, i noga także się nie pociła. Firma mi odpowiada, cena też (za poprzednie dałem 250 zł, ale było warto), a te tylko 79 zł - co powiecie o tych butach, używał ktoś?http://allegro.pl/francuskie-buty-opinacze-legii-cudzoziemskiej-43-i2956137826.html
Czlowieksniegu Napisano 29 Styczeń 2013 Napisano 29 Styczeń 2013 Ktoś zapewne zna :-)Ale, z ciekawości, co Ty chcesz porównywać? Skórzane buty do brezentowych? Toż to jak jungle boots, które były fajne latem na spacer, ale już gorzej jesienią czy w wodzie...
ktos451 Napisano 29 Styczeń 2013 Napisano 29 Styczeń 2013 Buty chcę właśnie na wiosenno/letnie spacery do lasu. Jestem ciekaw jak z wygodą i trwałością. :)A co do jungle boots, to chyba ich idea była taka, aby w warunkach Wietnamskich dżungli (bo chyba na tę wojnę je wyprodukowano) szybko przemakały, ale i szybko schły.
Czlowieksniegu Napisano 29 Styczeń 2013 Napisano 29 Styczeń 2013 Tak i tak się sprawowały, gdy latem przełaziłem przez strumyk czy wlazłem w kałużę po letniej burzy... Mało komfortowe uczucie, ale dość szybko schły.Tyle, że mokre pory roku już nie pozwalały na ich noszenie.Znacząco lepsze były umuny".A teraz, nie poznałem lepszych butów- w ok. 200 złotych niż Merrele- właśnie zabijam kolejną parę. Tyle, że tak fanatycznie lubię zakupy odzieżowe", że raz na parę lat kupuję za jednym zamachem parę par :-) I tylko ze strychu, gdy mnie życie* zmusza, przynoszę następne.* czyli koleżanka małżonka
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.