edytax Napisano 6 Grudzień 2009 Autor Napisano 6 Grudzień 2009 Panowie,narzeczony zakupił ostatnio wykrywacz i wpadł w nałóg poszukiwań. Święta za niedługo więc chcę jakiś prezent kupić. W obecnej sytuacji wszystko co nie związane z poszukiwaniami nie będzie trafione:)Doradźcie co można kupić jako prezent dla poszukiwacza???Dzięki!!!
stangret Napisano 6 Grudzień 2009 Napisano 6 Grudzień 2009 Myslę że świetnym prezentem będzie pinpointer.
tomala_kikol Napisano 6 Grudzień 2009 Napisano 6 Grudzień 2009 Sapereczka jakiejś renomowanej firmy lub aparat z dobrym makro;) Pozdro
edytax Napisano 6 Grudzień 2009 Autor Napisano 6 Grudzień 2009 Czy możecie podać modele jakie polecacie. Przecież jak pójdzie do sklepu laik to wszystko mogą zachwalać a u mnie z decyzyjnością nie najlepiej...
vis1939 Napisano 6 Grudzień 2009 Napisano 6 Grudzień 2009 Musisz przeprowadzić rozpoznanie jaki ma sprzęt do poszukiwań,wtedy będzie można doradzić co wypadało by dokupić ku ogólnemu zadowoleniu:)
edytax Napisano 6 Grudzień 2009 Autor Napisano 6 Grudzień 2009 Ma proximę ale jaki model nie mam pojęcia - cenowo około 1500zł.
Filixxx Napisano 6 Grudzień 2009 Napisano 6 Grudzień 2009 A może pokrowiec na wykrywacz? Kolega wczoraj dostał od żony i się bardzo cieszy z niego. :P
edytax Napisano 6 Grudzień 2009 Autor Napisano 6 Grudzień 2009 o rany to są pokrowce???Znam model:) Proxima Rutus.
traper6 Napisano 6 Grudzień 2009 Napisano 6 Grudzień 2009 Kup mu GPSa, żeby nie błądził w lesie i mógł wracać do domu i.... ukochanej.
tyfus Napisano 6 Grudzień 2009 Napisano 6 Grudzień 2009 popieram, GPS świetna rzecz w nieznanym lesie :)no i oprócz tego można sobie wklepać miejscówki :)-pozdro-
herman1984 Napisano 6 Grudzień 2009 Napisano 6 Grudzień 2009 Łopatka saperska fiskars,a jak nosi obrączkę to GPS jest zbędny,cały czas jest namierzany:)
edytax Napisano 6 Grudzień 2009 Autor Napisano 6 Grudzień 2009 Myślę że GPS-a nie będzie używał:( Raz udałam się z nim w teren. Rany on jest totalnie obłąkany. Wręczył mi saperkę i kazał kopać. W oczach miał totalne ognie ( wolę nie nazywać rzeczy po imieniu...)Poza tym orientacja w terenie ok a jak on to mówi adrenalina musi być...więc nawet jak zabłądzi i będzie problem z powrotem to on już sobie zajęcie wynajdzie...Zaintrygował mnie pinpointer - czy to jest niezbędne??? Co to wogóle jest?Możecie polecić model do Proximy Rutus?P.S. Dodatkowym prezentem będzie wiedza jaką dzięki Wam zdobędę!!!
esterendensen Napisano 6 Grudzień 2009 Napisano 6 Grudzień 2009 Popieram kolegę herman1984.Moim zdaniem Firma Fiskars to lider w branży kopania i nie tylko! Sam mam łopato saperkę tej firmy i SZCZERZE polecam.Małe toto i zgrabnie radzi sobie w terenie.
esterendensen Napisano 6 Grudzień 2009 Napisano 6 Grudzień 2009 No i pamiętaj,że takie kopanie w terenie jest nielegalne.Swoimi czynami możesz narazić partnera na nnielegalną działalność...
sowa123 Napisano 6 Grudzień 2009 Napisano 6 Grudzień 2009 nakolanniki ogrodowe -nie pokaleczy ,nie przemrozi stawów,nie wybrudzi i nie przemoczy portek, są bardzo praktyczne no i będzie zawsze sprawny..
Prezes14 Napisano 6 Grudzień 2009 Napisano 6 Grudzień 2009 Witam. Pomysły kolegów trafne, ale można jeszcze wiedzieć co narzeczony zbiera ? militaria czy raczej monety ? Wtedy można by pokombinować z czymś w stylu klaser/gablotka na znaleziska ;) Pozdrawiam
Louis Napisano 7 Grudzień 2009 Napisano 7 Grudzień 2009 Witam,jako prezent urodzinowy otrzymałem od żony pakiet uniwersalny": łopatkę Fiskars oraz kalosze z ocieplaczami. Przydadzą się niezależnie od tego co zbiera, a i budżet nie ucierpi za bardzo :).
edytax Napisano 7 Grudzień 2009 Autor Napisano 7 Grudzień 2009 Panowie - dzięki za rady.zakres cenowy - 300 zł.Super byłoby moro ale obawiam się że usłyszę iż za bardzo będzie się zucał" w oczy.Saperkę posiada; kalosze też, klaser odpada ponieważ on zbiera prawie wszystko co wykopie:( niestety raz nawet wykopał obrączkę gołębia z nogą i przytaszczył to ze sobą!Pomyślałam sobie że jak już kupię ten prezent to zakopię go pod lasem i wręczę mapę - niech chociaż raz znajdzie coś przydatnego!
vis1939 Napisano 7 Grudzień 2009 Napisano 7 Grudzień 2009 Narzeczony widać nieuleczalnie zarażony,moje kondolencje.Ale pamięta że lepsze to niż szukanie szczęścia po knajpach:)W takiej cenie proponuje jakiś pinpointer lub słuchawki.
explosivelabs Napisano 7 Grudzień 2009 Napisano 7 Grudzień 2009 Tylko nie pisz gdzie zakopiesz bo jeszcze ktoś pójdzie i przez przypadek" wykopie. A swoją drogą niezły pomysł;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.