atlantic Posted December 5, 2009 Author Posted December 5, 2009 koledzy podpowiedzcie mi co oznacza ta punca, bo jestem w tym temacie kompletnie zielony. Pozdrawiam
atlantic Posted December 6, 2009 Author Posted December 6, 2009 wiem, wiem kto to byl...ciekawe czy to wyrob z tamtych czasow czy wspolczesny?
abcd Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Twój talerzyk zapewne jest oryginalny z ¨epoki¨, na giełdach bywa takich staroci mnóstwo,ale co do grawerki na nim jeżeli nie jesteś na 100 pewien do pochodzenia miałbym wątpliwości
maro20 Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 odpowiedz masz w linku Martiana- z lewej strony nr jednostki a z prawej data otrzymania nominacji ,pewnie 14 lipca 1941.wyrób raczej z tego okresu. i wiecej cierpliwości w oczekiwaniu na odpowiedz.:)
abcd Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Tylko co na talerzu dla pilota z KG 30 robi szturm piechoty?,chyba kogoś fantazja poniosła.
atlantic Posted December 6, 2009 Author Posted December 6, 2009 jesli ktorys z odkrywcow bylby w stanie cos dodac czekam na sugestie :)
coriolan Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 14 lipca 1941 - data przyznania liści dębowych do już posiadanego krzyża rycerskiego.W KG 30 latał w I Gruppe.http://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Personenregister/BaumbachW.htmOdznaka szturm jest jest kompletnie bez sensu,wątpię,by Baumbach zgodził się na tak oznaczona zastawę.
atlantic Posted December 5, 2009 Author Posted December 5, 2009 koledzy podpowiedzcie mi co oznacza ta punca, bo jestem w tym temacie kompletnie zielony. Pozdrawiam
atlantic Posted December 6, 2009 Author Posted December 6, 2009 Koledzy, nikt nic nie wie? Bardzo ciekawi mnie kiedy ten przedmiot zostal wyprodukowany i gdzie?
traper6 Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 Nie jest to srebro, lecz wyrób posrebrzany.Wyroby tego typu przez kolekcjonerów są traktowane raczej po macoszemu. Do ID tych punc jest ogrom materiału (tysiące w Europie). Teoretycznie każdy zakład galwaniczny mógł to robić.Sugerując się puncą N.S." - Neu Silber zacznij tego szukać w Niemczech.
atlantic Posted December 6, 2009 Author Posted December 6, 2009 punca znajduje sie na tym talerzyku. mam pytanie co do talerzyka. czy jest on wyrobem wspolczesnym?
Question
atlantic
koledzy podpowiedzcie mi co oznacza ta punca, bo jestem w tym temacie kompletnie zielony. Pozdrawiam
12 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.