atlantic Napisano 5 Grudzień 2009 Autor Napisano 5 Grudzień 2009 koledzy podpowiedzcie mi co oznacza ta punca, bo jestem w tym temacie kompletnie zielony. Pozdrawiam
atlantic Napisano 6 Grudzień 2009 Autor Napisano 6 Grudzień 2009 wiem, wiem kto to byl...ciekawe czy to wyrob z tamtych czasow czy wspolczesny?
abcd Napisano 6 Grudzień 2009 Napisano 6 Grudzień 2009 Twój talerzyk zapewne jest oryginalny z ¨epoki¨, na giełdach bywa takich staroci mnóstwo,ale co do grawerki na nim jeżeli nie jesteś na 100 pewien do pochodzenia miałbym wątpliwości
maro20 Napisano 6 Grudzień 2009 Napisano 6 Grudzień 2009 odpowiedz masz w linku Martiana- z lewej strony nr jednostki a z prawej data otrzymania nominacji ,pewnie 14 lipca 1941.wyrób raczej z tego okresu. i wiecej cierpliwości w oczekiwaniu na odpowiedz.:)
abcd Napisano 6 Grudzień 2009 Napisano 6 Grudzień 2009 Tylko co na talerzu dla pilota z KG 30 robi szturm piechoty?,chyba kogoś fantazja poniosła.
atlantic Napisano 6 Grudzień 2009 Autor Napisano 6 Grudzień 2009 jesli ktorys z odkrywcow bylby w stanie cos dodac czekam na sugestie :)
coriolan Napisano 6 Grudzień 2009 Napisano 6 Grudzień 2009 14 lipca 1941 - data przyznania liści dębowych do już posiadanego krzyża rycerskiego.W KG 30 latał w I Gruppe.http://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Personenregister/BaumbachW.htmOdznaka szturm jest jest kompletnie bez sensu,wątpię,by Baumbach zgodził się na tak oznaczona zastawę.
atlantic Napisano 5 Grudzień 2009 Autor Napisano 5 Grudzień 2009 koledzy podpowiedzcie mi co oznacza ta punca, bo jestem w tym temacie kompletnie zielony. Pozdrawiam
atlantic Napisano 6 Grudzień 2009 Autor Napisano 6 Grudzień 2009 Koledzy, nikt nic nie wie? Bardzo ciekawi mnie kiedy ten przedmiot zostal wyprodukowany i gdzie?
traper6 Napisano 6 Grudzień 2009 Napisano 6 Grudzień 2009 Nie jest to srebro, lecz wyrób posrebrzany.Wyroby tego typu przez kolekcjonerów są traktowane raczej po macoszemu. Do ID tych punc jest ogrom materiału (tysiące w Europie). Teoretycznie każdy zakład galwaniczny mógł to robić.Sugerując się puncą N.S." - Neu Silber zacznij tego szukać w Niemczech.
atlantic Napisano 6 Grudzień 2009 Autor Napisano 6 Grudzień 2009 punca znajduje sie na tym talerzyku. mam pytanie co do talerzyka. czy jest on wyrobem wspolczesnym?
Pytanie
atlantic
koledzy podpowiedzcie mi co oznacza ta punca, bo jestem w tym temacie kompletnie zielony. Pozdrawiam
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.