vojtaz2 Napisano 21 Listopad 2009 Autor Napisano 21 Listopad 2009 Witam, przypomina mi to jakiś element celownika, sygnowany (odwrócone R ,rosyjskie jak się nie mylę) czyli tak: RR344-40
huk 100 Napisano 22 Listopad 2009 Napisano 22 Listopad 2009 vis1939 - posiada tylko spłonkę która była by w stanie jedynie ogłuszyć średniej wielkości muchę domową:)" nie chcę się wymądrzać ale mam nadzieje że miąłeś tą spłonkę w rączce i oczka daleko jak zadziałała - skoro tak twierdzisz :):):)
vis1939 Napisano 23 Listopad 2009 Napisano 23 Listopad 2009 Zapakuj go do słoika z naftą,zakop koło chałupy i niech się marynuje.W miarę jak wyedukujesz się w temacie sam stwierdzisz co chcesz z tym dalej zrobić bo puki co to lepiej przy tym nie majstruj.Pozdro.P.S. ta spłonka o którą się tu rozchodzi podlega pod naszą ukochaną ustawę.
vis1939 Napisano 22 Listopad 2009 Napisano 22 Listopad 2009 Myślałem że każdy zrozumie żart..ale widać nie koniecznie:)Wiadomo że jak się takie coś odpali w palcach w odległości 1cm od oka to raczej nie posmera i wizyta u okulisty będzie pewnie konieczna.W innym wypadku raczej ciężko sobie tym krzywdę zrobić.P.S w ręku mi nigdy nie zadziałała ale rożne podobne się rzeczy wrzucało do ogniska za łepka" i efekt był wysoce niewidowiskowy:DPozdro.
huk 100 Napisano 22 Listopad 2009 Napisano 22 Listopad 2009 niewidowiskowy w ognisku to może tak - ale mnie coś takiego o mało oczu nie załatwiło i nie miałem tego 1cm od oka tylko na wysokości pasa nie chcę tu nic zaczynać ani wojować ale młodzi mogą sobie kuku zrobić i to poważnie nawet małym g.... - dziel sie swoją wiedzą tak aby ktoś później nie żałował .Jak dobrze pamiętam Fraktal z tego forum też uważała się za specjalistę i udzielał sie tu też na innych forach -wiszą do dzisiaj tam jego wątki - i go już nie ma ,załatwiła go katiusza w ognisku -całe zdarzenie jeszcze sam filmował.Nawet nie wiesz ile mnie rozmowa przez maila kosztowała z jego matką !!Napisała po tym do mnie bo przeczyta na odkrywcy w jaki sposób kiedyś ostrzegałem młodzież - do dzisiaj mi skóra cierpnie na du... jak przypominam sobie co do mnie napisała - został jej tylko stary pies !!!! Pisała też tu na forum aby innych ostrzec przed takim postępowaniem - ale część ją ..... to tyle bez urazy -pozdro
huk 100 Napisano 22 Listopad 2009 Napisano 22 Listopad 2009 zawsze byłem przeciwny pokazywaniu takich tematów -ale teraz to widzę że to był błąd !! -powinno utworzyć sie dział -ale nie z waszymi fotkami lecz z instrukcjami i fotkami poglądowymi dostępnymi w necie lub w waszych archiwach .Jeżeli młody człowiek myli zapalnik z celownikiem to za chwile może pomylić coś bardziej wybuchowego z jakąś inną duperelą -myślę że jest to temat dla moderatorów .pozdrawiam
vis1939 Napisano 22 Listopad 2009 Napisano 22 Listopad 2009 Zgadzam się że i małym duperelem można sobie krzywdę zrobić ,ale w tym wypadku trzeba mieć wyjątkowo mało wyobraźni.Równie dobrze można się skrzywdzić zwykłą jednorazową zapalniczką czy odpalając petardy na sylwestra więc nie popadajmy w paranoje.Co do moich rad to wole wytłumaczyć co i jak jeśli sam sprawdziłem łopatologicznie" jak to działa niż ktoś ma się uczyć na błędach bo na forum nic się nie dowie poza stwierdzeniem że jest nieodpowiedzialnym idiotą itp.Ja uważam że mam ogromne szczęście że widzę,mam palce,teraz wiem jak niewiele brakowało ale jak jest się dzieckiem to ciekawość zwycięża,a nie miał mi kto wytłumaczyć z czym mam do czynienia.Porównywanie tak malutkiej spłonki do pocisku katiuszy" jest też trochę nie na miejscu i nawet dotykanie tego badziewia itp rzeczy uważam za głupotę.
stg1971 Napisano 22 Listopad 2009 Napisano 22 Listopad 2009 czysty aluminium 2 zł za 1 kg.na skupie.na allegro trochę lepiej.
vojtaz2 Napisano 22 Listopad 2009 Autor Napisano 22 Listopad 2009 Witajcie, czyli jak to czyste alu. to nie dam rady tego wyłowić za pomocą neodyma?
vojtaz2 Napisano 23 Listopad 2009 Autor Napisano 23 Listopad 2009 Witam, ale się rozpisaliście, to w końcu jak z tym zapalnikiem? wywalić go? dziwie się że tyle lat na polu nic mu się nie stało.
Czlowieksniegu Napisano 23 Listopad 2009 Napisano 23 Listopad 2009 Jak nie-jak tak :-)Przecież już wywaliłeś: vojtaz2 (1019 / 161) 2009-11-21 15:29:49Już to wywaliłem do rzeki
vis1939 Napisano 22 Listopad 2009 Napisano 22 Listopad 2009 Wersja z mosiądzu,były też aluminiowe i bakelitowe.Możesz spróbować neodymem,jest szansa że capnie za stalową sprężynę:)
huk 100 Napisano 22 Listopad 2009 Napisano 22 Listopad 2009 vis1939 widzę że gramy do tej samej bramki :):) piszesz -ale w tym wypadku trzeba mieć wyjątkowo mało wyobraźni" - tak masz rację -młodzi ludzie jej nie mają oni wchodzą dopiero w życie i będą ją zdobywać ,zadbajmy o to aby ich rodzice nie zdobyli takiego doświadczenia jak matka Fraktala albo chociaż spróbujmy i nie chodzi tu o pouczanie z góry tylko na zasadach partnerstwa .Należy jeszcze pamiętać że żadne tego typu znalezisko nie jest bezpieczne .Pozdro
vojtaz2 Napisano 21 Listopad 2009 Autor Napisano 21 Listopad 2009 Witam, przypomina mi to jakiś element celownika, sygnowany (odwrócone R ,rosyjskie jak się nie mylę) czyli tak: RR344-40
pawel.kot Napisano 21 Listopad 2009 Napisano 21 Listopad 2009 Zapalnik DZ-35 od niemieckiej miny przeciwpancernej.
vis1939 Napisano 21 Listopad 2009 Napisano 21 Listopad 2009 100% bezpieczny a Ty wywaliłeś do rzeki taki ładny okaż...
vojtaz2 Napisano 21 Listopad 2009 Autor Napisano 21 Listopad 2009 Jak widać nie znam się więc lepiej nie ryzykować , a rzekę mam przed oknami rzut z okna i po problemie. Na drugi raz zostawię tylko jak rozpoznać jest czy bezpieczny??
vojtaz2 Napisano 22 Listopad 2009 Autor Napisano 22 Listopad 2009 Udało się :) mam ,uf trochę czasu to łowiłem ale mam :)
vojtaz2 Napisano 21 Listopad 2009 Autor Napisano 21 Listopad 2009 Tak wygląda bezpieczny? jak tak to dzięki za podpowiedź
huk 100 Napisano 24 Listopad 2009 Napisano 24 Listopad 2009 vojtaz2 nikt do ciebie nic nie ma ,bardzo dobrze postąpiłeś że pytasz -pozdro
Pytanie
vojtaz2
Witam, przypomina mi to jakiś element celownika, sygnowany (odwrócone R ,rosyjskie jak się nie mylę) czyli tak: RR344-40
27 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.