Skocz do zawartości
  • 0

Sygnet weryfikacja oryginalnosci

wagner24

Pytanie

Napisano
Czy to oryginal czy kolejna podróba prosze o pomoc. Dodam tylko ze nie posaiada jakichkolwiek prób. Sygnowany wewnatrz: S. W. J. Maier 28.03.36 H. Himmler. Co oznaczaja te sygnatury?

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
pytasz jako sprzedający na allegro (numer 817936387) i zarazem osoba posiadająca pełnię praw do zdjęcia, w tym zamieszczania go w dowolnym miejscu?
Napisano
Nie. Nie jako sprzedający tylko jako zainteresowany kupnem tego przedmiotu. Jak zauwazylem w naszym forum były juz wczesniej przedmioty z aukcji internetowych które zostały poddawane weryfikaacji. A wiec nie widze problemu w podawaniu ewentualnych fotek czy opisów w celu wstepnego ustalenia orginalnosci. Owszem mogłbym wkleic link z allegro ale czy nie brano by mnie wowczas za potencjalnego aganiacza"?
Napisano
a widziałeś to

http://www.allegro.pl/item801237812_801237812.html
(aukcja zakończona)

ten sam sprzedający, podobne sygnety - miał znajomości u Himmlera ? aż dwie sztuki u jednej osoby ?
to budzi wątpliwości, chociaż cuda się zdarzają :)

-pozdro-

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 21:56 18-11-2009
Napisano
większym, wręcz do obrzydzenia nagminnym procederem jest kopiowanie zdjęć bez wiedzy i zgody posiadacza praw do nich, którzy często sobie mogą nie życzyć aby były one zamieszczane tu czy w dowolnym innym miejscu.

I mają do tego prawo co zapewnia im ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych.

Pomyślałeś o tym czy nadal ie widzisz problemu"?
Napisano
Tak slyszalem o prawie autorskim. Ale czy wskazane jest zasmiecac forum jakimis nie potrzebnymi pouczeniami? Wielu nie doświadczonych użytkownikow (za takiego sie uwazam) zamieszcza nie swoje zdjecia i jakos nikt nie stwarza problemów. Post jak widzisz dotyczyl weryfikacji a nie nasmiewaniu sie. No coz ale wszystko to życzliwość ludzka. Dzieki za info
Napisano
@wagner24

trudna z tobą dyskusja skoro wychodzisz z założenia, ze jak wielu tak czyni to i ja też mogę.

Czy nie możesz właśnie ty pozytywnie się wyróżniać?

Życzliwie zapytałem, a w odpowiedzi z każdym słowem coraz bardziej brniesz w absurdy.
Napisano
Tak jest dostrzegam swój błąd głównie przy Twojej pomocy> Bardzo prezeprasam i dziekuje za dobre rady którymi napewno pokieruje sie w pozniejszym zakladaniu wątkow. Podrawiam
Napisano
Czy to oryginal czy kolejna podróba prosze o pomoc. Dodam tylko ze nie posaiada jakichkolwiek prób. Sygnowany wewnatrz: S. W. J. Maier 28.03.36 H. Himmler. Co oznaczaja te sygnatury?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie