Skocz do zawartości

Pz III '39 ???

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3276708238&category=15504
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=15504&item=3276708131

Wygląda na to, że to nasi go tak podziurawili boforsem. Chyba gdzieś na zdecydowanym południu kraju. Jedno tylko co mi nie pasuje, to te słupy (latarnie?) w górach???

Pzdr,

jotes
Napisano
Skupienie piekne:)Snajper:)
A tak na serio po co az cztery razy w transmisje???Raz nie wystarczylo?
Wiadomo przynajmniej jak skonczyl swoj udzial w kampanii wrzesniowej jeden z 30 Ausf. D.Swoja droga ciekawe jak szybko wrocil do linii?
Pozdrowienia
Grendel
Napisano
Pewnie walili do niego tak długo, aż nie było całkowitej pewności, że to koniec (ucieczka reszty załogi?). Zresztą nie chciał się zapalić.
Napisano
Wiem, sam go znalazłem, choć to dawno już było ;-) Zresztą czwórek było więcej w '39 niż trójek.

Pzdr,

jotes
Napisano
Może tę trójkę ozstrzelano" czyli upewniono się, że wróg nie będzie miał z niej pożytku. Takie rzeczy robi się ze zdobytym (ew. porzuconym na przedpolu ;-)) sprzętem kiedy nie można go zabrać/przejąć.
Napisano
Amunicje raczej oszczedzano.Sprzet na przedpolu niszczylo sie w nocy wkladajac zapalona szmate we wlew zbiornika paliwa.
Dzialon pewnie zastosowal sie do zasady przesiewania popiolow" i upewnil sie , ze ydle zdechlo", a nie tylko udaje ;o)
G.
Napisano
Pozostaję pod niesłabnącym wpływem poczucia humoru sz.p. Grendela, zwłaszcza uwaga o podparciu czołgu deseczkami była wyśmienita.
Napisano
Przypomina mi się relacja Skibińskiego, jak to 6 września w Wiśniczu rozbili czołg z automatycznej 40mm plot (aczkolwiek pisze, że dopiero trzeci pocisk trafił)...
Napisano
A przed czolgiem lezy chyba wlasciciel, na to wskazuje choragiewka, helmofony albo jakies czapki plus krzyz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie