herman1984 Napisano 29 Październik 2009 Share Napisano 29 Październik 2009 Nie to żebym znawcę strugał,żeby nie było:)Daj zdjęcia po zabiegu:)Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 29 Październik 2009 Autor Share Napisano 29 Październik 2009 heh, na razie nie będę robił kąpieli bo czasu mało:) ale jak zrobię to dam fotki. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mek100 Napisano 28 Grudzień 2009 Share Napisano 28 Grudzień 2009 Można również opalić płomieniem i następnie wyczyścić szczotką drucianą. Hełm pewnie się nie zniszczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkduch Napisano 5 Maj 2011 Share Napisano 5 Maj 2011 drobmy papier scierny (taki do matowania) powinien wystarczyc ja kiedys tak ruska czysciłem i nawet eleganco wyszedł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkduch Napisano 5 Maj 2011 Share Napisano 5 Maj 2011 troche sie pomeczysz ale do oryginalnej farby dojdziesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pooshkins Napisano 7 Maj 2011 Share Napisano 7 Maj 2011 Bardzo duży prąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 7 Maj 2011 Share Napisano 7 Maj 2011 Ekspertem w konserwacji nie jestem i mam pytanie czy elektroliza nie zje puch na maskę - bo autoliza chyba zje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzieci3 Napisano 7 Maj 2011 Share Napisano 7 Maj 2011 Skoro jak twierdzisz nie jesteś.To przetłumacz mi co chcesz osiągnąć?nie zje puch na maskę?itd.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 8 Maj 2011 Share Napisano 8 Maj 2011 Po prostu czym oczyścić niemiecką puszkę na maskę, a w ogóle z czego ona jest wykonana, z aluminiowej, czy stalowej blachy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal_etz Napisano 8 Maj 2011 Share Napisano 8 Maj 2011 To nie potrafisz odróżnić alu od stali?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 8 Maj 2011 Share Napisano 8 Maj 2011 Sprawdz magnesem jak masz wątpliwości.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 10 Maj 2011 Share Napisano 10 Maj 2011 No wg. mnie puszka wykonana jest ze stalowej blachy, ale w środku jest aluminium, czy kwas szczawiowy będzie dobry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dimmu66 Napisano 11 Maj 2011 Share Napisano 11 Maj 2011 Elektroliza czy autoliza nie zje zdrowego metalu chyba że fant jest pordzewiały to zniknie to co skorodowane a zostanie zdrowe. W puszce jest aluminiowy wklad któremu szczaw nie zaszkodzi ale potem nie usuniesz szczawiu z przestrzenie pucha -wkład i kicha. Wkład ciężko jest wyjąć i powtórnie zamontować. Pozdo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 16 Maj 2011 Share Napisano 16 Maj 2011 Czyli dla bardzo mocno skorodowanej puchy ratunku nie ma, a czy jest coś co pozwoli chociaż na chwilę powstrzymać rdzewienie np. WD 40, pomoże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
festung. Napisano 16 Maj 2011 Share Napisano 16 Maj 2011 Witam,wpadł mi bagnet austro-węgierski M95 do sztucera w stanie idealnym ktoś pomalował go na czarno, potraktować go Scansolem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 16 Maj 2011 Share Napisano 16 Maj 2011 Nie, nasącz szmate rozpuszczalnikiem nitro, owiń bagne, a następnie całoś folią (worek na śmieci czy inn reklamówka). Odczekaj do następnego dnia i zmywaj/zcieraj reszte czystą szmatą nasączoną rozpuszczalnikiem.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 17 Maj 2011 Share Napisano 17 Maj 2011 Robiłem kiedyś puchę niemiecką ładną nie stety pomalowana farbą olejną. Zmyłem ładnie nitro i nie umyłem wodą. Na drugi dzień w rdzy i trochę roboty było ale wszyła w rezultacie super:) A nie wiem jak nitro zachowa się przy bagnecie.....trochę drastyczne moim zdaniem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
festung. Napisano 17 Maj 2011 Share Napisano 17 Maj 2011 Ok,dzięki na razie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.