stg1971 Napisano 15 Październik 2009 Share Napisano 15 Październik 2009 myślę że ten pistolet i naboje zgłosiliście policji,pamiętaj że są to bardzo niebezpieczne elementy ,mogą zaszkodzić ,nawet jak są bardzo mocno skorodowane,ja zawsze zgłaszam z budki bo wtedy nie kasują za połączenia podaje nr.jakbyś zapomniał 997 w całym kraju.z kom.112. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberlium Napisano 15 Październik 2009 Autor Share Napisano 15 Październik 2009 a mam jedno takie pytanko bo kiedyś w każdym naboju był proch proszkowany, ale raz znalazłem jeden nabój od jakiegoś karabinu (długa łuska była) i nie było prochu proszkowanego tylko takie żółtawe cieniutkie laski :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sailer Napisano 16 Październik 2009 Share Napisano 16 Październik 2009 Proszkowany??? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horhe Napisano 16 Październik 2009 Share Napisano 16 Październik 2009 żółtawe cieniutkie laski"Może to były wychudzone Chinki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 16 Październik 2009 Share Napisano 16 Październik 2009 Horhe - no ładnie dołozyłeś, się uśmiałem ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberlium Napisano 16 Październik 2009 Autor Share Napisano 16 Październik 2009 no zawsze trafiałem w łusce proch w małych kwadracikach :)a tam był w mikro żółtawych laskach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopijnik2 Napisano 16 Październik 2009 Share Napisano 16 Październik 2009 off top...Kiedyś - dawno temu, w Krakowie...proch przechowywali w londynce" z kręconymi włosami...- niejaki Wawelski, źle na tym wyszedł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberlium Napisano 16 Październik 2009 Autor Share Napisano 16 Październik 2009 nie taki... to były laski grubości cieńkiego sznurka :)długość jakieś 6-7 cm i w łusce było ich około 30-35 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberlium Napisano 16 Październik 2009 Autor Share Napisano 16 Październik 2009 z setek naboi to był jedyny taki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberlium Napisano 16 Październik 2009 Autor Share Napisano 16 Październik 2009 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberlium Napisano 17 Październik 2009 Autor Share Napisano 17 Październik 2009 taka laleczka :) pod jej spodem jest dziura... w jej środku było schowane 100 marek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberlium Napisano 17 Październik 2009 Autor Share Napisano 17 Październik 2009 sygnatura na lalce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjut Napisano 17 Październik 2009 Share Napisano 17 Październik 2009 Boberlium, a nie był to nabój do Mannlichera? U mnie w terenie najwięcej takiego prochu jest w amunicji do Mannlichera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberlium Napisano 17 Październik 2009 Autor Share Napisano 17 Październik 2009 nie wiem, ale ten proch był w stylu wykałaczek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberlium Napisano 17 Październik 2009 Autor Share Napisano 17 Październik 2009 latareczka biało zielono czerwona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberlium Napisano 17 Październik 2009 Autor Share Napisano 17 Październik 2009 dla kol. KOPACZ zostałem numizmatem i w jeden dzień uzbierałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberlium Napisano 17 Październik 2009 Autor Share Napisano 17 Październik 2009 .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberlium Napisano 17 Październik 2009 Autor Share Napisano 17 Październik 2009 prawie wszystkie... 1zł, 50gr, 10, 5od 49 do 92Dziadek gdzies miał mennicze pakiety 1zł 50gr 10gr i 5 :) kilka reklamówek tego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janczar Napisano 17 Październik 2009 Share Napisano 17 Październik 2009 daje nr. GG jak coś to pisz 12320313 na priwate daje nr telefonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberlium Napisano 17 Październik 2009 Autor Share Napisano 17 Październik 2009 http://www.youtube.com/watch?v=AyIPlDjUGYo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberlium Napisano 17 Październik 2009 Autor Share Napisano 17 Październik 2009 Czemu na 1zł z 1949 roku jest Rzeczpospolita Polska" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 17 Październik 2009 Share Napisano 17 Październik 2009 echh odkrywcy...http://pl.wikipedia.org/wiki/Polska_Rzeczpospolita_Ludowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberlium Napisano 17 Październik 2009 Autor Share Napisano 17 Październik 2009 no w 49 było PRL to czemu na monecie jest RP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 17 Październik 2009 Share Napisano 17 Październik 2009 Tak trudno kliknac w link i przeczytac co jest napisane?Podane na tacy i jeszcze zle...Rece opadaja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek_zagroba Napisano 17 Październik 2009 Share Napisano 17 Październik 2009 22 lipca 1952, w ósmą rocznicę powstania Polski Ludowej, uchwalono Konstytucję Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej (konstytucję lipcową). Państwo polskie dopiero wówczas oficjalnie zmieniło nazwę na Polska Rzeczpospolita Ludowa." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.