Skocz do zawartości

Sewis Waszych wykrywaczy

panzerkris

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Zastanawiałem sie czy na okres przejściowy nie oddac swojego wykrywacza do serwisu np. Proskanu, zeby przejzeli tak na wszelki wypadek" czy wszystko jest Ok.
Wiadomo ze po całorocznych przejsciach cos moze sie uszkodzic i lepiej żeby to zdiagnozowali fachowcy niz mam sie przekonać o tym w terenie.
Czy tak samo robicie?
Napisano
To samo pytanie mozna zadać stacjom diagnostycznym. Po co przegląd auta jak wszystko działa..." - bo tak każe gwarancja albo przepisy.
ale jak masz za duzo pieniedzy to mozesz oddać. ale po co? np.wymienią ci coś pewnie co nawet nie wymaga wymiany w tym momencie (jesli wogole) .wiec bez sensu.rzeczywiscie masz problem....
Napisano
Nie dziwcie się koledze musiał on zrobić:
1.Kurs na wykrywacz metali (teoria i praktyka).
2.Opłacić ubezpieczenie od niewybuchów, niewypałów.
3.Zarejestrować wykrywacz.
A teraz musi podbić przegląd więc mu się nie dziwicie, bo jak będzie nie zdatny, wykryją jakąś wadę to dostanie mandat i skonfiskowanie wykrywki. Nie dopuszcza do ruchu po polach i lasach :)
Więc sprawa jest poważna! :)
Napisano
Hehe, dobre:)
Jak nie masz gwarancji już to sobie sam rozbierz, przedmuchaj płytkę sprężonym powietrzem, ewentualnie wymieć w środku pędzelkiem jakiś kurz itp. i wszystko. Nie zostawiaj wilgotnego wykrywacza w pokrowcu, nie rzucaj to nic się nie będzie działo i nie kombinuj jak koń pod górkę, bo szkoda kasy :)
Napisano
Panowie nie prosze o dobre rady. Nie mam 15 lat i nie uzywam wykrywki od wczoraj. Czesto chodzi sie gdy jest wilgoć czy deszcz. Mysle ze to w jakims stopniu moze prowadzic do uszkodzenia podzespolów.
Ale widze ze dostałem odpowiedz ludzi co maj sprzet za 500zł i uzywaja go do wbijania gwozdzi. Pozdrawiam Was uzytkownicy MD9009 czy jak on tam sie nazywał
Napisano
Sprzet uzywam od ok pół roku. Mam wrażenie ze czesto sie wzbudza. Moze jestem nadgorliwy, ale naprawde cięzko zarobione pieniądze wydałem żeby go kupic. Dbam o to by zawsze miał lepiej niż moja żona:)
Napewno miałbym mniejszy dylemat gdyby któryś z moich znajomych miał taki sam. Miałbym porównanie. A tak zostają domniemania.
Napisano
Ale widze ze dostałem odpowiedz ludzi co maj sprzet za 500zł i uzywaja go do wbijania gwozdzi."

Jaki TY masz sprzęt może napisz ?? Pochwal się, widać drooooogi. Chyba powinieneś założyć temat - mój sprzęt często się wzbudza itd. Napisałem Ci co można robić - rozbierz i zobacz jak wygląda elektronika, nie zostawiaj mokrego w pokrowcu, zawsze musi wyschnąć, co byś jeszcze chciał ??
1. Poczytaj dokładnie instrukcje, zmniejsz czułość, itd, przede wszystkim wskaż objawy i niechaj wypowiedzą się użytkownicy tego sprzętu
2. Wyślij sprzęt na przegląd, bo chyba takiej odpowiedzi oczekiwałeś jako jedynej słusznej.
Napisano
No to trzeba było zacząć od tego, że się wzbudza...
Bo jeżeli jest dobry, to co powiesz w serwisie ???....wykrywacz jest dobry, ale proszę sprawdzić ???
Jeżeli tak powiesz, to serwisant otworzy, popatrzy...i złoży.No bo co ma tam zrobić jeżeli wszystko gra ? Skoro masz sprzęt za kilka tysięcy, to koszt przeglądu będzie pewnie adekwatny do jego ceny. I po co wyrzucać kasę w błoto ???
Napisano
Nie rozumiem dlaczego się od razu czepiacie kolegi ,który na razie dopiero się zastanawia nad oddaniem wykrywki do przeglądu i zapytał się innych o opinie na ten temat.
Może po prostu długo zbierał na ten sprzęt (tak jak ja) i chce wiedzieć tylko czy wszystko jest ok.
Osobiście nie pomyślałbym nad czymś takim jak serwisowanie wykrywacza, ale to nawet ciekawy pomysł dla tych co maja naprawde drogi sprzęt.
Pozdrawiam wszystkich tu zgromadzonych...
Napisano
A ja się zastanawiam, czy nie zrezygnować po pierwszym roku gwarancji fabrycznej na samochód, z kolejnych 2 lat gwarancji. Żeby byle kto nie grzebał tam gdzie nie powinien i nie usiłował poprawiać fabryki. Bo jak stara prawda mówi, ze poza wypadkiem nie ma nic groźniejszego dla samochodu, niż ASO z jego przeglądami okresowymi.
Napisano
Nie rozumiem dlaczego się od razu czepiacie kolegi ,który na razie dopiero się zastanawia nad oddaniem wykrywki do przeglądu i zapytał się innych o opinie na ten tema"

Wiesz Cowboys mógłbyś koledze współczuć gdyby nie jego głupie teksty o wykrywaczach za 500 zł itp. Dla młodych 500 zł to mnóstwo kasy, a mimo to nie wysyłają do serwisu, wiec skoro i Ty byś o tym nie pomyślał to pomysł chybiony. Wystarczy to przyznać i tyle. Po co obrona zatwardziałego dorobkiewicza ??

P.s. Mój ostatni sprzęt też nie był za 500 zł, ale póki działa tak jak TV, DVD, kamera, komputer, laptop, komórka za 2 tysiące to nie będę ich wysyłał do serwisu i tyle każdy chyba koledze doradził. BO PO CO ??????
Napisano
Brad jezeli ktoś ma 500zł na sprzet to nie stać go , nawet mimo szczerych checi na przegląd wykrywacza. A jakbym był dorobkiewiczem to nie siedział bym tu na forum i nie zadawał w/g Ciebie głupich pytań tylko dowiedział bym sie telefonicznie komórką za 2 tysie jakie koszta i posłał sprzet do serwisu. Ile wydałem na wykrywacz nie napisałem wiec nie sugeruj ze musi byc wart duze pieniadze. Twoje porównania wykrywacza do komórki dvd i czego ty tam jeszcze nie masz są mało adekwatne, bo jakbyś przeczytał poprzedne watki chce dla swojego spokoju sprawdzić u profesjonalistów wykrywacz.
Zdrów!!!

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Martin 09:22 01-10-2009
Napisano
Panowie :) troszkę spokojniej :)

Według mnie : jeżeli masz jakieś wątpliwości do pracy swego sprzętu , albo chcesz potwierdzenia , że wszystko jest z nim OK i masz na to pieniązki to na co czekasz ? --- wysyłaj na przegląd --- w czym problem ?--- to tylko Twoja decyzja ....

Pozdrawiam
Martin
Napisano
Nie napisałem kolego, że Twoje pytania są głupie tylko docinki, czytaj ze zrozumieniem. Ludzie Ci odpowiedzieli, że uważają twój pomysł za bezsensowny to wyzwałeś od posiadaczy MD i od takich co wbijają wykrywką gwoździe.

Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Martin 09:22 01-10-2009

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie