psioter5 Napisano 27 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2009 co mogę zrobić żeby doprowadzić to do przyzwoitego stanu? Ps rady o kwasie solnym i złomowaniu nie czytam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 Temat poruszany setki razy. Najprościej będzie zastosować elektrolize, a następnie szczotkę na wirtarce lub szlifierce katowej.Jednak stan pozostawia wiele do życzenia. Na pewno wyjdzie dużo dziur.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 27 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2009 ok ale w środku szczotą nie dojdę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopacz18-82r Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 to puszka na amunicję jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blo39 Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 Raczej na maske. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psioter5 Napisano 27 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2009 no nie wiem za bardzo :) ważne że chce ją odnowić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 27 Wrzesień 2009 Share Napisano 27 Wrzesień 2009 W środku pozostaje Ci doczyścić ręcznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skok Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Są to zwłoki puszki na gasmaskę. Gra nie jest warta świeczki. Puszka jest w stanie syficznym. Wylezie sporo dziur (właściwie będzie sito). Do tego nie ma dekla. Puchę w przyzwoitym stanie na all dostaniesz za 30 zł. Jeśli koniecznie coś chcesz z tym robić to wrzuć to w ocet na tydzień i co dwa dni wyjmuj i oszczotkuj szczotą drucianą.Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Ocet zje to na perwno, ODRADZAM! Puszka faktycnie bardzo słaba, co nie jest powodem aby ją niszczyć przez trawienie. Znakomity materjał na zdobywanie doświadczenia w elektrolizie.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 1 Październik 2009 Share Napisano 1 Październik 2009 Dla niektórych zwykły chłam nie warty uwagi, a dla innych największy skarb znaleziony właśnie przez siebię samego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OloOcki Napisano 2 Październik 2009 Share Napisano 2 Październik 2009 Dokładnie Thomson,to samo miałem z moim Panzerfaust'em - dla jednych złom dla mnie pierwszy fant znaleziony wykrywaczem :) Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slav76 Napisano 2 Październik 2009 Share Napisano 2 Październik 2009 Koledzy a jak z taką puszka poradził by sobie kwas szczawiowy? Pytam z ciekawości. Pozdrawiam Slav76 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 2 Październik 2009 Share Napisano 2 Październik 2009 Kwas szczawiowy nie nadaje się do takich zabiegów. Można go stosować w ostateczności kiedy na fancie mamy dużą ilość farby. Pamiętajmy że kwas nie usunie dużych purchli takich jak na tej puszce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boat88 Napisano 5 Październik 2009 Share Napisano 5 Październik 2009 ocet nie będzie zły jak go dobrze się pozbedziemy po wyjeciu z niego i oczyścimy szcotką drucianą i płynem do mycia,opłuczemy duża iloscią wody i wrzucimy w olej samochodowy to fajnie wyjdzię ta ceremonia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 5 Październik 2009 Share Napisano 5 Październik 2009 Ocet jst dobry do galarety i niczego więcej!Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boat88 Napisano 5 Październik 2009 Share Napisano 5 Październik 2009 jak się go dobrze pozbedzie po namoczeniu w nim to nie jest zły..dużo osób moczy w occie i jakoś nie narzekają na niego.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majros Napisano 11 Październik 2009 Share Napisano 11 Październik 2009 Na takie coś to autoliza. Owinąć drutem aluminiowym, w doczyszczonych do czystej blachy punktach i wrzucić do wody z kretem. 24 godz. i pucha będzie czysta. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 1 Kwiecień 2012 Share Napisano 1 Kwiecień 2012 Mam puchę w trochę lepszym stanie (na oko bez dziur i z przykrywką), dotychczas stała na półce - ale denerwuje mnie jej widok, takie zardzewiałe, szpeci półkę. Chciałem autolize, ale w środku jest aluminiowy wkład, więc odpada. Co radzicie. Myślałem o ropie - ale, że teraz droga to postanowiłem się zapytać czy to coś da. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 1 Kwiecień 2012 Share Napisano 1 Kwiecień 2012 Ropa nie,elektroliza tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 1 Kwiecień 2012 Share Napisano 1 Kwiecień 2012 A aluminiowy wkład elektroliza go nie zje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 1 Kwiecień 2012 Share Napisano 1 Kwiecień 2012 Nie powinna o ile nie zrobisz elektrolitu z wodorotlenku sodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktos451 Napisano 1 Kwiecień 2012 Share Napisano 1 Kwiecień 2012 Dzięki, postaram się wykonać jak będę miał czas - a z czego proponujesz roztwór i w jakich proporcjach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 1 Kwiecień 2012 Share Napisano 1 Kwiecień 2012 http://odkrywca.pl/elektroliza-chyba-,701889.html#701889 ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velmont66 Napisano 4 Kwiecień 2012 Share Napisano 4 Kwiecień 2012 to szczotką ruszy to się rozleci ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.