Skocz do zawartości

zardzewiała puszka na amunicje

psioter5

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Temat poruszany setki razy.
Najprościej będzie zastosować elektrolize, a następnie szczotkę na wirtarce lub szlifierce katowej.

Jednak stan pozostawia wiele do życzenia. Na pewno wyjdzie dużo dziur.

Pozdro
Napisano
Są to zwłoki puszki na gasmaskę. Gra nie jest warta świeczki. Puszka jest w stanie syficznym. Wylezie sporo dziur (właściwie będzie sito). Do tego nie ma dekla. Puchę w przyzwoitym stanie na all dostaniesz za 30 zł.

Jeśli koniecznie coś chcesz z tym robić to wrzuć to w ocet na tydzień i co dwa dni wyjmuj i oszczotkuj szczotą drucianą.

Pozdr
Napisano
Ocet zje to na perwno, ODRADZAM! Puszka faktycnie bardzo słaba, co nie jest powodem aby ją niszczyć przez trawienie. Znakomity materjał na zdobywanie doświadczenia w elektrolizie.
Wojtek
Napisano
Kwas szczawiowy nie nadaje się do takich zabiegów. Można go stosować w ostateczności kiedy na fancie mamy dużą ilość farby. Pamiętajmy że kwas nie usunie dużych purchli takich jak na tej puszce.
Napisano
ocet nie będzie zły jak go dobrze się pozbedziemy po wyjeciu z niego i oczyścimy szcotką drucianą i płynem do mycia,opłuczemy duża iloscią wody i wrzucimy w olej samochodowy to fajnie wyjdzię ta ceremonia.
Napisano
Na takie coś to autoliza. Owinąć drutem aluminiowym, w doczyszczonych do czystej blachy punktach i wrzucić do wody z kretem. 24 godz. i pucha będzie czysta. Pozdrawiam.
  • 2 years later...
Napisano
Mam puchę w trochę lepszym stanie (na oko bez dziur i z przykrywką), dotychczas stała na półce - ale denerwuje mnie jej widok, takie zardzewiałe, szpeci półkę. Chciałem autolize, ale w środku jest aluminiowy wkład, więc odpada. Co radzicie.

Myślałem o ropie - ale, że teraz droga to postanowiłem się zapytać czy to coś da. :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie