Skocz do zawartości

Zamość,Tomaszów Lubelski co w trawie piszczy cz.3 !!

woytas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
las Borek jast kolo miejscowosci Kolonia Borek zaraz za Krasnobrodem w strone Tomaszowa Lub. po prawej stronie. A jesli chodzi o Labunie Reforma - las wyszlo sporo fantow wiele lat temu po jednej i drugiej stronie.
  • Odpowiedzi 405
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Widelczyk - stwierdzenie wiele lat temu" jakoś szczególnie optymistycznie nie nastraja. Zwłaszcza że podobno tamtejszy leśniczy to kawał złego człowieka i jak złapie to nie ma uproś.
Napisano
Zgadza sie odnosnie tego pana ale naszczescie nigdy go nie poznalem . Wyszla z tego lasu francja pare kijow , pan Wisniewski, cytrusy, bagneciki . Dawno nie bylem tam ale od innych slyszalem ze i tam zaczyna straszyc.
Napisano
Witam. ja śmigam ostatnio w lesie między wieprzowem. wyszła mi tam stopka z polskiego mausa, dużo lotek niemieckich z możdzierzy, i zapalników niemieckich- nie brałem-leżą na ziemi luzem w lesie wśród śmieci po prawej stronie jak sie jedzie do rachań.. poza tym w okol podhucia ok. 1000szt. ammo mausów polskich, i resztki papierków z pudełek- nie brałem tego. i bardzo dużo odłamków i sporo łusek i calaków od mannlichera i mosina. pozdrawiam
Napisano
Skaraj lasu od strony Werechan-po jednej stronej ulicy sa stanowiska 220-stek a po drugiej jeszcze trafiaja sie graty z rozwalonych c7p
Napisano
Egon10, ciekawe rzeczy piszesz. To zawsze jakaś nowość, ciekawostka - w końcu moździerzy Skoda 220 mm było u nas bardzo niewiele. Z tego co pamiętam z literatury, w okolicy Werechań pojawił się jeden dywizjonów artylerii najcięższej (11. dan).
Jestem z Gdańska, ale tą drogą przejeżdżałem już ze setkę razy w ciągu ostatnich 5 lat. Na wiosnę znowu odwiedzę te strony :)

M.
Napisano
Niestety nie moge znalesc zdjec. Mozdzierze staly po lewej stronie,jesli stioimy twarza do Werechan,latwo je znalesc.,Znajduja sie na skraju lasu jakies 40-50 metrow od ulicy-pierwsze stanowisko.
pozdrawiam egon
Napisano
O proszę, ciekawe, nie byłem w tamtym miejscu ale zawsze myślałem że stanowiska były po prawej stronie, tam gdzie była wg. map leśniczówka.. z taką lokalizacją przynajmniej spotkałem sie w literaturze.
Napisano
Stanowiska były po lewej,moja wiedza oparta jest na relacjach tubylcow,a chlopaki jak by nie bylo wiedziały co mówiły, na dowód tego wyciagnely jeden z zamkow od tej skody:-)
Być może stanowiska znajdowały się też po prawej, tak jak kolega twierdzi według literatury.
Napisano
Blitzkrieg, ile w kraku płacą dniówką za wywalanie gn....u od smoka z pieczary?? ;-)

a tak na serio, chwilowo jestem uziemiony ale mam za to duuuuzo czasu. Co prawda alkohol jest u mnie niestety mocno nie wskazany :-( ze względu na bardzo silne leki, nad czym boleję strasznie ale może udalo by się kiedyś styknąć w jakiejś spokojnej knajpce przy piwku lub soczku ;-) jakimś...

bo tak w terenie to pewnie nie wypali coś takiego :-(

jak by co to ja jestem ZA... reszta zależy od Was...

pozdro...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie