widelczyk Napisano 30 Grudzień 2009 Napisano 30 Grudzień 2009 las Borek jast kolo miejscowosci Kolonia Borek zaraz za Krasnobrodem w strone Tomaszowa Lub. po prawej stronie. A jesli chodzi o Labunie Reforma - las wyszlo sporo fantow wiele lat temu po jednej i drugiej stronie.
bartols Napisano 30 Grudzień 2009 Napisano 30 Grudzień 2009 Widelczyk - stwierdzenie wiele lat temu" jakoś szczególnie optymistycznie nie nastraja. Zwłaszcza że podobno tamtejszy leśniczy to kawał złego człowieka i jak złapie to nie ma uproś.
dzieci3 Napisano 30 Grudzień 2009 Napisano 30 Grudzień 2009 Kol.bartols możesz polecić jakiś obwód z przyjaznie" nastawionym leśnikiem???Bo ja nie znam takiego.Pzdr.
widelczyk Napisano 30 Grudzień 2009 Napisano 30 Grudzień 2009 Zgadza sie odnosnie tego pana ale naszczescie nigdy go nie poznalem . Wyszla z tego lasu francja pare kijow , pan Wisniewski, cytrusy, bagneciki . Dawno nie bylem tam ale od innych slyszalem ze i tam zaczyna straszyc.
dżony_averize Napisano 31 Grudzień 2009 Napisano 31 Grudzień 2009 Witam. ja śmigam ostatnio w lesie między wieprzowem. wyszła mi tam stopka z polskiego mausa, dużo lotek niemieckich z możdzierzy, i zapalników niemieckich- nie brałem-leżą na ziemi luzem w lesie wśród śmieci po prawej stronie jak sie jedzie do rachań.. poza tym w okol podhucia ok. 1000szt. ammo mausów polskich, i resztki papierków z pudełek- nie brałem tego. i bardzo dużo odłamków i sporo łusek i calaków od mannlichera i mosina. pozdrawiam
egon10 Napisano 3 Styczeń 2010 Napisano 3 Styczeń 2010 Skaraj lasu od strony Werechan-po jednej stronej ulicy sa stanowiska 220-stek a po drugiej jeszcze trafiaja sie graty z rozwalonych c7p
beaviso Napisano 3 Styczeń 2010 Napisano 3 Styczeń 2010 Egon10, ciekawe rzeczy piszesz. To zawsze jakaś nowość, ciekawostka - w końcu moździerzy Skoda 220 mm było u nas bardzo niewiele. Z tego co pamiętam z literatury, w okolicy Werechań pojawił się jeden dywizjonów artylerii najcięższej (11. dan).Jestem z Gdańska, ale tą drogą przejeżdżałem już ze setkę razy w ciągu ostatnich 5 lat. Na wiosnę znowu odwiedzę te strony :)M.
egon10 Napisano 3 Styczeń 2010 Napisano 3 Styczeń 2010 gdzies mam zdjecia tych stanowisk,teraz oczywiscie to juz zarosniete dolki zostaly,jak znajde to je wkleje
egon10 Napisano 3 Styczeń 2010 Napisano 3 Styczeń 2010 Niestety nie moge znalesc zdjec. Mozdzierze staly po lewej stronie,jesli stioimy twarza do Werechan,latwo je znalesc.,Znajduja sie na skraju lasu jakies 40-50 metrow od ulicy-pierwsze stanowisko.pozdrawiam egon
dżony_averize Napisano 3 Styczeń 2010 Napisano 3 Styczeń 2010 O proszę, ciekawe, nie byłem w tamtym miejscu ale zawsze myślałem że stanowiska były po prawej stronie, tam gdzie była wg. map leśniczówka.. z taką lokalizacją przynajmniej spotkałem sie w literaturze.
egon10 Napisano 3 Styczeń 2010 Napisano 3 Styczeń 2010 Stanowiska były po lewej,moja wiedza oparta jest na relacjach tubylcow,a chlopaki jak by nie bylo wiedziały co mówiły, na dowód tego wyciagnely jeden z zamkow od tej skody:-)Być może stanowiska znajdowały się też po prawej, tak jak kolega twierdzi według literatury.
bartols Napisano 6 Styczeń 2010 Napisano 6 Styczeń 2010 Egon10 - jakie części z tych c7p się trafiają?
dzieci3 Napisano 8 Styczeń 2010 Napisano 8 Styczeń 2010 To tak jak ja.kol egon.Od 15-lat już nie/o przepraszam 14-tu/.Jedynie opowiadam,nie kopię,doradzam jedynie.Pzdr.
egon10 Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 coz kol.na stare lata zostalismy poszukiwaczami gawedziarzami
Blitzkrieg Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 Jak gawędziarzami to jeszcze dobrze:) Byle nie mitomanami jak to się 'młodym' zdarza... Egon wiesz do kogo pije;)
egon10 Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 jak narazie w/w wyladowal i siedzi w hangarze ;-)
dzieci3 Napisano 9 Styczeń 2010 Napisano 9 Styczeń 2010 Sabałowe bajania jak z podhala.Kol egon odbierz m-l.Pzdr.
szczurek_1979 Napisano 10 Styczeń 2010 Napisano 10 Styczeń 2010 no i miała być integracja a tu CISZA..... :-((pogoda nieodowiednia na spotkanie w terenie to może tak na miejscu gdzieś?? przy piwku???
szczurek_1979 Napisano 10 Styczeń 2010 Napisano 10 Styczeń 2010 Blitzkrieg... kiedy wracasz z od smoka? ;-)
szczurek_1979 Napisano 10 Styczeń 2010 Napisano 10 Styczeń 2010 z wielką chęcią posłuchałbym takiego bajania od starszych kolegów...
egon10 Napisano 10 Styczeń 2010 Napisano 10 Styczeń 2010 no miala byc,ale koledzy z b-ja sniegu sie przestraszyli
szczurek_1979 Napisano 10 Styczeń 2010 Napisano 10 Styczeń 2010 Blitzkrieg, ile w kraku płacą dniówką za wywalanie gn....u od smoka z pieczary?? ;-)a tak na serio, chwilowo jestem uziemiony ale mam za to duuuuzo czasu. Co prawda alkohol jest u mnie niestety mocno nie wskazany :-( ze względu na bardzo silne leki, nad czym boleję strasznie ale może udalo by się kiedyś styknąć w jakiejś spokojnej knajpce przy piwku lub soczku ;-) jakimś... bo tak w terenie to pewnie nie wypali coś takiego :-(jak by co to ja jestem ZA... reszta zależy od Was...pozdro...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.