atyl Napisano 15 Wrzesień 2009 Share Napisano 15 Wrzesień 2009 ...piwo Łomża dobry wybór:).."Cóż nikt nie jest doskonały, i gdzie dziś znaleźć Haberbuscha? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robo01 Napisano 15 Wrzesień 2009 Share Napisano 15 Wrzesień 2009 atyl ale ja nie potępiam wyboru piwa Łomża jest naprawdę dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej_S Napisano 15 Wrzesień 2009 Share Napisano 15 Wrzesień 2009 Do obronców praw zdjecie przedstawione przez to tylko ułamek sekundy waże jest to co się dział przedtem i potem - wypadek przypadek nie z winy kierowcy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi_FWP Napisano 15 Wrzesień 2009 Share Napisano 15 Wrzesień 2009 Dobrze, że nic ci nie jest. A Haberbuscha nie mam, ale jakbyś potrzebował HABRA to sie jakiś znajdzie :)))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horhe Napisano 15 Wrzesień 2009 Share Napisano 15 Wrzesień 2009 Czemu polska piechota nie miała tornistrów,czy plecaków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atyl Napisano 15 Wrzesień 2009 Share Napisano 15 Wrzesień 2009 http://picasaweb.google.com/aljasinski3/bzura2009#5381621218379849394http://picasaweb.google.com/aljasinski3/bzura2009#5381621254673258210http://picasaweb.google.com/aljasinski3/bzura2009#5381621285294872706Czar wygrał przez Ippon.Ale jeszcze mu odpłacę pięknym za nadobnehttp://picasaweb.google.com/aljasinski3/bzura2009#5381252121592836530A łomżyńskie piwo- szkolne smaki,lepsze niż suwalski sikacz. Tak laleczki są dobre. http://picasaweb.google.com/aljasinski3/bzura2009#5381050567841315970 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Red_Star-01 Napisano 15 Wrzesień 2009 Share Napisano 15 Wrzesień 2009 Witam,Zapowiedziana była na szeroką skalę wysoka selekcja opisana międzyinnymi na portalu Do Broni" z zarzuconym tam regulaminem umundurowania oraz oporządzenia a zdarzały się wypadki: saperek LWP, spodni M40 czy też DDR itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seeteufel Napisano 15 Wrzesień 2009 Share Napisano 15 Wrzesień 2009 Red_Star-01 (57 / 14) 2009-09-14 09:05:16Typowo polskie zachowanie zamiast cieszyć się z tego co było i chwalić. Na pierwszym panie należy krytykować (na równi z tym postem mógłby powstać temat "Plusy Bzury. !!. Przy czy w pierwszym rzędzie krytykować będą ci którzy nawet nie widzieli tej rekonstrukcji z audiencji, nie wspomnę już o czynnym uczestniczeniu w niej.JA BYŁĘM NA BZURZE PIERWSZY RAZ I BARDZO MI SIE PODOBAŁO."---Red_Star-01 (57 / 14) 2009-09-15 13:15:50Witam,Zapowiedziana była na szeroką skalę wysoka selekcja opisana międzyinnymi na portalu "Do Broni z zarzuconym tam regulaminem umundurowania oraz oporządzenia a zdarzały się wypadki: saperek LWP, spodni M40 czy też DDR itp."---Jakaś konsekwencja wypowiedzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soli Napisano 15 Wrzesień 2009 Share Napisano 15 Wrzesień 2009 WitamZgadzam się z kolegą RedStar - 01 że miała być ostra selekcja a saperki LWP i spodnie M40 niestety były. Co nie ujmuje imprezie że było fajnie. Skoro organizator założył taki wątek w celu poprawienia się na następnej rekonstrukcji nie widzę nic złego jak się każdy wypowie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi_FWP Napisano 15 Wrzesień 2009 Share Napisano 15 Wrzesień 2009 i bardzo dobrze, że to piszecie. Natomiast nie wiem czy wiecie, że następna Bzura" dopiero w 2014 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flanker Napisano 15 Wrzesień 2009 Share Napisano 15 Wrzesień 2009 Ja nie wiedziałem. To żart, czy konkretne, już ustalone stwierdzenie? I jaka jest tego przyczyna? Pozdr. Fl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jazlowiak Napisano 15 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 15 Wrzesień 2009 Chcieliśmy po prostu ładnie zamknąć rozdział w historii polskiej rekonstrukcji o nazwie Bzura" i chyba wyszło. Dziękuję tym wszystkim, którzy przez 8 lat byli razem z Bzurą, myślę jednak, że czas, abyśmy matkę" polskiej rekonstrukcji pozostawili we wdzięcznej pamięci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flanker Napisano 15 Wrzesień 2009 Share Napisano 15 Wrzesień 2009 A data 2014? Czy będzie wtedy inna" Bzura? Czyli, podtrzymując kwestię 2014, to nie będzie zamknięcie, tylko czasowe wygaszenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steiner7 Napisano 15 Wrzesień 2009 Share Napisano 15 Wrzesień 2009 Na pewno będzie to inna Bzura...Może kto inny będzie ja organizował? Może wezmą w niej udział grupy zupełnie nieznane, które jeszcze nie powstały? Może Bzura 2014 w całości będzie wirtualno-multimedialnym spektaklem?Cóż, nic nie trwa wiecznie..., a Bogowie są już zmęczeni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek78przemysl Napisano 15 Wrzesień 2009 Share Napisano 15 Wrzesień 2009 Łukaszu jeśli chcesz zaczynać wątek o saperkach ( winno być łopatkach ) LWP ( WP), spodniach itp to proponuję, żebyś zrobił sam rachunek sumienia we własnej grupie, a potem szukał winnych. Prawdę mówiąc jeśli chcielibyśmy być konsekwentni i upierdliwi to na plac boju wyszłoby może kilkunastu iemców". Ilu bowiem było mających repliki spodni M37 Steingrau?! Zanim zaczniesz więc dyskusję proponuję popatrzeć po sobie i swoich ludziach. Ja popatrzyłem po swoich i samym sobie na przykład i milczę wiedząc już co poprawić, dokupić, wymienić na lepsze. Proponuję Ci zrobić to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seeteufel Napisano 15 Wrzesień 2009 Share Napisano 15 Wrzesień 2009 Ilu bowiem było mających repliki spodni M37 Steingrau?! "Znam odpowiedź:) PIĘCIU:) Rzeczywiście, dyskusja jest bezprzedmiotowa.pozdroGibbon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soli Napisano 15 Wrzesień 2009 Share Napisano 15 Wrzesień 2009 WitamMirku przykro mi że odbierasz wszystko do siebie ale wątek ten został założony przez organizatora po to by wyłapać błędy i ich unikać w przyszłości. Ja pod względem swojego umundurowania i mojej grupy nie mam sobie nic do zarzucenia. Nic nam nie brakowało na tej rekonstrukcji na 39r. A spodnie Szwedy i DDR były dopuszczone przez organizatora a spodnie M40 nie. Ja też mogłem zabrać jeszcze kilku chłopaków z grupy na rekonstrukcje ale nie spełniali warunków stawianych przez organizatorów brakowało im pewnych rzeczy i nie chciałem aby ktoś ich odrzucił za brak odpowiedniego umundurowania.Pozdrawiamps. Jeżeli kogoś uraziłem przepraszam nie miałem tego na celu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Widd39 Napisano 16 Wrzesień 2009 Share Napisano 16 Wrzesień 2009 A ja byłem po raz pierwszy na rekonstrukcji wrzesnia 1939 i byłem tak zachwycony, że się przyłączam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irade Napisano 16 Wrzesień 2009 Share Napisano 16 Wrzesień 2009 Spodnie M 40 były dopuszczone przez organizatora dla jednostek SS które w 1939r używały spodni M 37 w kolorze feldgrau. A spodnie M40 np produkcji Sturma róznią sie od spodni armijnych m37 w kolorze steingrau właśnie tylko kolorem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 16 Wrzesień 2009 Share Napisano 16 Wrzesień 2009 jednym słowem jednostki ss nosiły spodnie takie same w kroju jak Wehrmacht, tyle, że w kolorze feldgrau. co prawda nasz oburzony respondent nie zaznaczył u kogo tak raziły Go te spodnie M40", ale miejmy nadzieje, że ta informacja utuliła rozedrgane uczucia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soli Napisano 16 Wrzesień 2009 Share Napisano 16 Wrzesień 2009 WitamPisząc o spodniach M40 miałem na myśli WH a nie SS. Mam nadzieje że moje wyjaśnienie zakończy polemikę na forum. Mogłem to napisać od razu nie było by dyskusji.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Steiner7 Napisano 16 Wrzesień 2009 Share Napisano 16 Wrzesień 2009 Panowie!Dajcie spokój, to wszystko jest już historią... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
advertus Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 Panowie Akagi i Jazłowiak może byście powiedzieli parę słów dlaczego impreza z długoletnią jak na polskie warunki tradycją kończy się - brak kasy?, polskie piekiełko"?, znudzenie? data 2014 brzmi niestety bardzo abtrakcyjnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
advertus Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 a tak poważnie, Panowie, wielu z nas forumowiczów wielokrotnie pokonywało setki kilometrów aby uczestniczyć w tym wydarzeniu, o komentarzach na forum nie wspomnę, w związku z tym parę słow na temat dlaczego postanowiono zakończyć cyklicznośc Bzury należy się nam wszystkim, chociażby za te parę godzin oczekiwania w tłumie co ciekawego zaprezentują rekonstruktorzy tym razem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wrotycz Napisano 21 Wrzesień 2009 Share Napisano 21 Wrzesień 2009 Rzadko zabieram głos na tym forum, była to moja 7 Bzura. Przyjechałem w piątek, i z rozmowy z miejscowym tego dnia dowiedziałem się że to ostatnia impreza następna za 5 lat. Wg. informacji radni tak zadecydowali, Gmina do tego cały czas dokłada i pożytku nie ma więc po co to wszystko. ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.